היום: Young at heart

Gilliana

New member
היום: Young at heart

ג'ון ברנט, פושע שאותו לכד מאלדר כמה שנים קודם לכן בהיותו במחלקת פשעים אלימים, נשבע לנקום. הצרה היא "רק" שברנט מת בשנת 89...

1Shir

New member
היתכן שבפרק זה נמצא המפתח

לכך שמאלדר מתעלם מחוקים, תקנות והוראות? רק דמיינו איך אתם הייתם מרגישים, אם יכולתם למנוע מוות סתמי של שני אנשים, אבל במקום זה פעלתם בהתאם לחוקים? כמו שמאלדר אמר בסוף, זה בהחלט נותן פרספקטיבה אחרת לגמרי לגבי ציות לחוקים.

Gilliana

New member
לא יודעת אם אפשר להגדיר זאת מפתח

אבל בהחלט מדובר באירוע ששינה אצלו את הפרספקטיבה ולימד אותו שיעור חשוב בחיים - שיעור שאומר שלא תמיד נכון לפעול לפי הספר ולפעמים יש להשתמש באינטואיציה ותחושות בטן. מצד שני - גם באינטואיציה אין אחריות של 100% אז מה עושים? בעיה... אני חושבת שבעקבות ארוע הביש הזה מאלדר למד לסמוך על האינטואיציות שלו ולתת להן משקל גדול יותר בהחלטתותיו בעתיד, דבר שאין ספק כי הצדיק את עצמו.

אתם מבינים מה זה אומר.

כל דבר באישיותו של מאלדר מבוססת על טראומה כלשהי. הוא עצמו לא ממש יודע מיהו ורק הטראומות בחייו מעצבות אותו. נכון, אפשר לומר שזה תקף לכל בנאדם אבל הוא לוקח הכל קשה מדי. יש לו מזל שהוא כזה מדהים אחרת מי הייתה לוקחת אחד כזה מתוסבך?

1Shir

New member
יש לי תגובות על כך לכאן ולכאן.

קודם כל, אני לא מתה על הקטע הזה בסדרה, שמאלדר יותר מדי מעוצב על בסיס טראומות עבר. זה מעצים את כל הקלישאות הפסיכולוגיות, מה שלמעשה די מסתדר עם זה שמאלדר למד פסיכולוגיה. נקודה שניה, זה באמת מציג אותו כחלש וקל לשבירה, מה שלא ממש נכון לגביו, כי בסופו של דבר יש לו אופי די חזק (לדעתי לפחות? יש לי הרגשה שהולכים לסתור אותי על זה..). מצד שני, האופי האמוציונלי של מאלדר הוא מאד likable, יפה לראות מישהו שלא מפחד לכאוב, להישבר ולקחת דברים קשה. ולתשומת לבך עינת, אני חושבת שדווקא בעובדה שהוא מתוסבך טמון מקור המשיכה שלו, אני חושבת שהוא מדהים כפי שציינת, הודות לכך שהוא כזה מתוסבך. זה מה שמעניין, וזה מה שמעורר את היצר האמהי שלנו...

שיר זה מזכיר לי משהו.

לא זוכרת איפה שמעתי את זה אבל זו הייתה שיחה בין שתי נשים, האחת אמרה לשניה שכשאנו צעירות אז הגבר 'הסגור, האפלולי והמסתורי' הוא זה שמושך אותנו, שזה נראה לנו, הבנות, אתגר לגרום לו להפתח ואז השניה הוסיפה במרירות שכשאנו מתבגרות אנו מבינות שאי אפשר לשנות אותם ויותר מזה, העובדה שהוא סגור ומסתורי הורסת אט אט את מערכת היחסים ולעיתים את הנישואים. נכון, חלק מהיופי של מאלדר הוא בתיסבוך שלו, בעובדה שבתוך תוכו הוא עדיין ילד קטן ומפוחד שמונע ע"י טראומת ילדות. ואולי סקאלי (ואנחנו) קצת נמשכה לזה, ללהט שבו ולתשוקה שבו. הבעיה היא מה יקרה כשהוא יתחיל להשתעמם, אז כל התכונות האלה שהן הקסם שלו יהפכו למגרעה.

Gilliana

New member
התכונות האלו הן מגרעה בכל מקרה

הצרה היא שכמו שאמרו שתי הנשים שציטטת - בשלב מסויים זה מושך ורק אז באה ההבנה עד כמה זה הרסני. מאלדר לדעתי לא ישתעמם לעולם כך שמזה סקאלי באמת לא צריכה לדאוג. הבעיה אצלו היא אחרת - הלהט והתשוקה האובססיביים שלו גורמים לו לשכוח לעיתים קרובות כל דבר אחר ותיקי ה-X" או הפאראנורמל, או איך שתרצו לקרוא לזה - יהיו אצלו תמיד במקום הראשון...

1Shir

New member
אצל מאלדר זה באמת מוגזם.

בדיוק בגלל זה אני חוזרת בי מכך שבזמנו שוכנעתי שמאלדר אוהב את סקאלי יותר (אולי זה דבילי לשאול מי אוהב יותר, אבל שאלנו), ואני עכשו באותה דעה שבה למעשה הייתי כל השנים, שהיא אוהבת אותו יותר. בדיוק כמו שגילי ואני דיברנו, קל לטעות כאן, כי מאלדר מקצין כל דבר ועושה רוח וצלצולים עם ההערות וההצהרות שלו, אבל סקאלי הא הדבר האמיתי. היא הלכה אחריו בדבקות כל השנים, ולכן היא אוהבת אותו יותר, בעוד שהוא מסוגל לנטוש אותה לטובת איזה אקס פייל. עם זאת, תכונת ה"תסבוך" אצל גבר כפי שקראנו לזה, לדעתי לפחות במקרה שלי כן נחוצה במידה כלשהי, מכיוון שאני מתוסבכת, ובחור לא מתוסבך לא יבין אותי. אך המידה של מאלדר היא אכן מוקצנת, כי אצלו זה יכול לגבור על האהבה.

Gilliana

New member
יש באמת דבר כזה?

בחור לא מתוסבך, או בחורה לא מתוסבכת - במידה זו או אחרת? ואיך בכלל מודדים תסבוך? ודרך אגב שיר, אין שום בטחון שדווקא בחור "מתוסבך" יבין אותך ובחור "לא מתוסבך" לא יבין אותך. אני חושבת שהכל שאלה של פתיחות ורצון טוב. חוץ מזה - אני מסכימה עם כל מה שאמרת. אני רק לא יודעת אם אפשר להגדיר את זה כ-"אוהבת יותר". אני מאמינה שבתפיסה שלו ובדרך המוזרה שלו, מאלדר אוהב אותה לא פחות - דבר שעדיין כמובן לא מפריע לו, כמו שאמרת, לנטוש אותה בעבור איזה חייזר "חביב". אהבתי את "סקאלי היא הדבר האמיתי" - כי לדעתי זוהי בדיוק ההגדרה הנכונה!

Ice Age

New member
הספקתי לראות את הפרק!

אח, פרק לא רע בכלל יחסית לעונה ראשונה. אהבתי שמאלדר מתעצבן על בארנט מעל דוכן העדים ומתחיל לצעוק עליו. יופי של סצנה.

למעלה