היום: EBE

Gilliana

New member
חבל שלא היה אינטרנט במלון...

כך היית מנצלת את הזמן עד לפתיחת מרכזי הקניות וגם נותנת לאחותך לישון

Gilliana

New member
מסתבר שאפשר...

אבל זה באמת בנסיבות מאד מיוחדות של טיול בחו"ל והמון המון התרגשות והתלהבות. אני יכולה רק לספר לך ש-72 שעות ללא שינה כבר עברו עלי כמה וכמה פעמים כך שזה כבר "קטן עלי", או לפחות היה אז - היום כבר לא הייתי מסוגלת כנראה לעשות את זה.

orityemini

New member
לצערי לא היה אינטרנט במלון...

זה היה מלון קטן ואפילו בטלויזיה לא היה מה לראות אז בייאושי הייתי עושה את התרגילים שהיו בחוברת שצורפה למבחן אמיר באנגלית (היה צריך לעשות את זה מתישהו לא?) עד חמש לפנות בוקר ומחמש לפנות בוקר עד שש הייתי צופה בזריחה של תל אביב בערוץ עשר (אני יודעת פתטי), ומשש כבר הייתי מעירה את אחותי ומכריחה אותה לבוא איתי לארוחת בוקר
אני מניחה שהייתי יכולה להחזיק יותר משלושה ימים אבל הטיול נגמר למזלי :) כשהגעתי הביתה כבר לא הייתי עייפה מרוב שהייתי עייפה, מישהו מבין את זה? זה כאילו שהגעתי לאיזשהו שיא של עייפות שממנו יש רק ירידה... זה קורה לי גם אם אני ממש רעבה ומגיעה לשיא של רעב אני אחרי זה יכולה להסתדר בלי לאכול (אבל אני מעדיפה לא להגיע למצב הזה כי אני באמת אוהבת לאכול
) אורית.

Gilliana

New member
תופעה מוכרת - ולא בריאה יש לציין

כי זה לא שבאמת יש ירידה ברמת העייפות - אלא עברת את נקודת המשבר. אני מכירה לצערי מקרוב את התופעה של חוסר יכולת להרדם מרוב עייפות. למען האמת, אלו תופעות המעידות על הפרעות שינה שמהן אני סובלת פחות או יותר מיום שאני זוכרת את עצמי. ושיר אמרה לי לא מאד מזמן משהו מאד חכם בעניין הזה - למה להלחם במלחמה שהיא אבודה מראש? והיא צודקת! אורית, אני מוכנה בהזדמנות זו להמר ולהגיד שאת בן אדם של לילה, האם אני צודקת?

orityemini

New member
../images/Emo9.gif שיר באמת בן אדם חכם.

לצערי אני לא מהאנשים שנרדמים בקלות. אני חייבת 3 מרכיבים עיקריים: שקט, חושך ומיטה נוחה. כשאני מדברת על שקט זה ב 2 מובנים, שקט נפשי ושקט פיזי. בשקט הפיזי אני יכולה בדרך כלל לשלוט (חוץ מבטיולים), אבל אם אני לחוצה (טיול, מבחן או וואטאבר) אז בהחלט יש לי נטייה לנדודי שינה. לגבי חושך, אין מצב שאני נרדמת עם אור של פלורסנט דלוק לי בחדר
, גם אור שמש מפריע לי מאותה סיבה. לגבי מיטה נוחה, אני ארדם רק על מה שיהיה לי נוח לישון עליו ולכן אין מצב (לצערי) שאצליח להירדם אי פעם במיטה קשה מדי\רכה מדיי, במכונית, באוטובוס, בכיתה או סתם בשמירה (חבל, דווקא הייתי יכולה להיות חיילת טובה). אם חסר אחד מהמרכיבים, סביר להניח שאני אתהפך כמה שעות ואז ארדם. אם חסרים לי לפחות 2 מהמרכיבים אני מעדיפה לצפות בטלויזיה או ללמוד מתמטיקה
בתקופת התיכון באמת הייתי ציפור לילה (בעיקר בימי רביעי ושלישי הודות לטלעד ששידרו את תיקים בשעות אבסורדיות לחלוטין). היום כתור סטודנטית, איבדתי לצערי את הפריבילגיה הזו ואני הולכת לישון מקסימום ב 2. אבל אני עדיין מעדיפה את שעות הלילה מאשר את שעות היום אז כרגע אני ציפור לילה בנשמתי

Gilliana

New member
אני חושבת אורית...

שכולנו כאן, או לפחות 99% מאיתנו - אנשים של לילה. זה מעניין, לא? האם התחברנו אל "תיקים" בגלל שאנחנו אנשים של לילה או שזהו רק סממן שמאפיין פיילרים? בכלל, מה משותף לכולנו שהופך אותנו לכאלה? אולי שווה לפתוח שרשור חדש בנושא...

orityemini

New member
אני חושבת ש...

שאחת הסיבות העיקריות להיותי ציפור לילה זה כניסת האינטרנט לחיי והעובדה שתיקים שודרה כה מאוחר, אה וגם תוסיפי לזה את השינה "העמוקה" שלי. אופס יש פה כבר 3 סיבות...

1Shir

New member
../images/Emo9.gif אני יודעת הכל על התופעות האלה..

אורית, מה שתיארת לגבי עייפות/רעב כאלה גדולים עד שכבר פשוט לא מרגישים אותם, מוכר לי מאוד, במיוחד לגבי העייפות (כי אני תמיד אוכלת..), וגם לגבי דיכאון. אני תמיד מגיעה לרמה קיצונית של תחושה רעה, ואז משם זה כבר מתערפל ורק נהיה טוב יותר. בגלל זה הצחיק אותי לקרוא שאת חייבת שקט נפשי בשביל להירדם.. אם זה היה ככה אצלי, לא הייתי ישנה דקה כל חיי. אני דווקא סתם לא נרדמת, בעיקרון אין לי בעיה להירדם עם אור, מוזיקה וכו'. אה, וגם התופעה הזאת נכונה לגבי שירותים (במיוחד בשבילנו, אורית!
), בפעמים הספורות המזעזעות בחיי שנאלצתי להתאפק, מניסיון אחרי כמה שעות זה כבר מפסיק להציק...

אורית את כל כך ההפך ממני.

אמנם את מספר שעות השינה שלי בשבוע אפשר לספור על יד אחת (ולפעמים רק על שתי אצבעות) אבל אם אני הולכת לישון אין דבר שיפריע לי. אני יכולה להרדם בכל מקום ובדרך כלל המקומות המוזרים האלה הם המקומות היחידים שאני ישנה בהם. באוטובוס בדרך הביתה, בתחנת האוטובוס כשאני מחכה לו, פעם גם נרדמתי על עץ (לא לצחוק!!!!), על כסא, על שולחן ואיפה לא. אולי בגלל זה אני לא ישנה כל כך טוב וכמעט לא ישנה הרבה. הגוף שלי כועס עלי.. אבל למי אכפת כשישנים פחות רואים יותר תיקים!

Gilliana

New member
על עץ זה מעניין!

נו, עכשיו אני מתחילה להבין יותר את ההזדהות שלך עם מאלדר שבמשך כמה וכמה עונות טובות אפילו לא היתה לו מיטה. אבל אני מוכרחה לשמוע איך נרדמת על עץ כי למרות ששמעתי על הרבה דברים (כולל מישהו שסיפר לי שהוא נרדם תוך כדי הליכה) - דבר כזה עוד לא שמעתי!

יש לי סיפורים מפה ועד הודעה חדשה

בעיקר על שינה או יותר נכון המקומות המוזרים בהם ישנתי. חוץ מזה גם אני פעם נרדמתי תוך כדי הליכה, פשוט לרגע נרדמתי והתעוררתי כשהבנתי שאני כבר לא הולכת. פעם גם נרדמתי תוך כדי שאני כותבת בשיעור והכי מצחיק זה שהמשכתי לכתוב, אפילו כתבתי ישר בתוך השורה המוזר הוא שלא כתבתי מה שאמרו אלא כתבתי "צהוב ירוק אדום כחול" לכו תבינו. עכשיו לסיפור העץ: זה היה בחודש אוגוסט החם. הייתי בצבא ובתקופה ההיא ישנתי אולי 30 שעות במשך כל השירות. (לא מתעסוקה מבצעית אלא כי ביליתי הרבה) בכל אופן נסעתי עם ידיד שלי לאחד המוצבים באזור (גוש קטיף). הוא נכנס לאיזו פגישה ונאלצתי לחכות לו בחוץ. כמו שציינתי היה אוגוסט. והיה חם. והייתי עייפה. לידי עמד עץ חביב שהפיץ צל קריר לצידו ואני, חיילת לדוגמא טיפסתי קלות על העץ, נשכבתי על אחד הענפים העבים מחכה שגופי יתקרר. ואז שמעתי קול של מצלמה ראיתי שחברה שלי מצלמת אותי וצוחקת כששאלתי אותה מה מצחיק היא ענתה לי שנרדמתי לשעה על העץ. עד היום היא מסרבת לתת לי את התמונה ומפיצה אותה ברחבי העולם. אני חייבת לומר שהשינה ההיא הייתה אחת השינות הטובות בחיי. לא סיפור מוזר נכון?

Gilliana

New member
אחלה סיפור! ../images/Emo45.gif

אבל אותי יותר מעניין מה הפשר של "צהוב ירוק אדום כחול" - חוץ מהעובדה שאלו הם ארבעת הצבעים המרכיבים את האור הלבן. זה נשמע לי מתאים לפתיחת תיק X...

למעלה