היום: Clybe Bruckman's Final Repose

E V Tooms

New member
היום: Clybe Bruckman's Final Repose

*Man, long title.* מאלדר וסקאלי נעזרים בסוכן ביטוח שניחן בראיית הנולד, כדי לפתור סדרת רציחות, ולאתר את הרוצח - שניחן אף הוא בראיית הנולד. פרק נפלא: כתיבה מבריקה, כמה "Easter eggs" המתקשרים לפרקים קודמים, פיטר בויל *מושלם* לתפקיד של ברוקמן... A work of art.

Ice Age

New member
אתה חושב

שניתן לך להגיד easter eggs ולא לספר לנו מה הן? זה אחד הפרקים האהובים עלי. אני ממש אוהב את השחקן שמגלם את קלייד ברוקמן. הוא כל הזמן רגוע, לא אכפת לו מה יקרה (וזה לא מפתיע בהתחשב בזה שהוא יודע איך הוא ימות. הכי אהבתי את הקטע שבו הרוצח נפגש איתו, והוא מסביר לו למה הוא עושה את כל הדברים שהוא עושה: "עדיין לא הבנת את זה, ילד? זה בגלל שאתה psychopatic maniac". (תרגום חופשי מהזיכרון הדלוח שלי, אז לא לתפוס אותי במילה). גם מאוד אהבתי את ההתנגחות בין המדיום לאידיוט לבין מאלדר וסקאלי. בכלל, הפרק הוריד לפרופורציות את כל העיסוק בראיה על טבעית. למשל כשמאלדר שואל את קלייד מה אתה רואה בחדר (אחרי שהיה שם רצח), אז קלייד חושב ועונה משהו על זה שלבעל הבית יש טעם רע (שוב - זיכרון דלוח). זה מזכיר לי סדרה שבה ראיינו את הבבא סאלי או משהו בסגנון, ושאלו אותו איך הוא עונה לאנשים לגבי כל מיני נושאים רפואיים, כלכליים וכו'. האם הוא רואה מלאכים שאומרים לו מה לענות, או שהתשובה מתגבשת אצלו בתודעה או משהו. אז הוא זז באי נוחות בכסא, ומלמל משהו כמו "כן, אממ, אתה יודע, זה פשוט שאני אומר... אממ, כן, עונה תשובות, אממ, אתה יודע, בהחלט, כן". בקיצור, כולנו בני אדם. הפוסט הכי ארוך שלי השבוע.

Gilliana

New member
אבא של ריימונד... ../images/Emo13.gif

אולי הדמות הכי מפורסמת של בויל, שהוא בהחלט שחקן יוצא מן הכלל. עוד אחד מהסרטים המדהימים שלו היה "אנחנו לא משוגעים" מסוף שנות ה-80, לצידו של מייקל קיטון. ומאיר, חייבת לציין שגם אני התרשמתי, יישר כח, KEEP THE GOOD WORK GOING ושימו לב, יש בפרק הזה פרט מאד מאד מאד חשוב שאולי לא מיד שמים לב אליו - אבל זה בהחלט פרט חשוב ביותר.

Ice Age

New member
טוב

אמנם הזיכרון כבר חלש, אבל בכל זאת אני אחד מותיקי הסדרה, וזה פרק שראיתי כמה וכמה פעמים...

גילי את באמת צריכה להיות יותר

ספציפית... פרט שקשור בעלילת הפרק? פרט שאינו הגיוני? פרט שקשור למאלדר וסקאלי? אפשר לתת מלא פרטים השאלה באיזה כיוון התכוונת..

Gilliana

New member
אוקיי, צודקת במאה אחוז

פרט מאד חשוב שקשור בסקאלי.

1Shir

New member
הקטע האהוב על מאיר הוא גם בעיני

ללא ספק הקטע הכי מעולה בפרק. הוא גאוני עם נגיעה אירונית, על המרדף הבלתי פוסק אחרי הסברים מנומקים, כאשר לפעמים התשובות הכי פשוטות ופשטניות הן גם הכי קולעות ונכונות, וזה די פתטי לעבוד כל כך קשה ולחפש מעבר אליהן...

Ice Age

New member
והסיבה שאני זוכר אותו

היא שאני משתמש בקטע הזה הרבה בחיים. לפעמים תוך כדי שיחה אנשים מתחילים לחפש הסברים מהת$%#ת, ואז אני מספר להם על מר ברוקמן והתובנה שלו לגבי סובב ומסובב.

Gilliana

New member
דווקא בנושא של סובב ומסובב...

או סיבה ותוצאה, או איך שתקרא לזה - הפרק שמציג תובנות מדהימות הוא The Goldberg variation פרק אדיר לדעתי, ואם לא ראית אותו - מהר לרוץ לראות!

Gilliana

New member
הממממ... נכון בעצם

טוב, שווה לראות שוב

1Shir

New member
אפשר להגדיר אותו כ"פרק קומדיה", לא?

בתקופה הזו עוד לא היו הרבה "פרקי קומדיה" בסדרה. היחיד לפניו שאולי ניתן להגדיר אותו כך הוא "Humbug", שיחסית לפרק המעולה הזה, לא ממש אהבתי.

Ice Age

New member
בהחלט אפשר

והוא לא רק מהראשונים, אלא גם מהטובים.

למעלה