היום שמעתי לראשונה ..

היום שמעתי לראשונה ..

שפיתוח קול, מאוד עוזר לבעיית קשב וריכוז אצל ילדים אותה מורה שדיברה איתי בנושא הסבירה לי שללמד ילד עם קשב וריכוז כלי נגינה מקשה עליו יותר כי זאת פעילות של חשיבה ריכוז והפעלת קורדינציה ואילו פיתוח קול הרבה יותר קל לילדים האלה והתוצאות מדהימות. למישהו יש ניסיון ? ערב טוב ענת

פרחיה2

New member
רק אם הילד מוסיקלי!

אחרת... שוב יהיה מתוסכל! אם הוא מזייף , מה הטעם ללמד אותו לשיר? ואם הילד מוסיקלי גם כלי נגינה יהיה לו מצוין, הבן שלי ניגן בכינור שלוש שנים, הנגינה עזרה לו מאוד, המורה, ADD בעצמה, נתנה לי במתנה את הספר "מריטת עצבים" כשעוד לא היה בעברית. היא לימדה אותי על ADD. אבל הבן יקיר לי, שמאוד אוהב לנגן, וגם הצליח בכך, ומלמד את עצמו גיטרה היום, הוא מאוד מוסיקלי , ודוקא פיתוח קול לא התחשק לו. למרות שהוא שר מדהים!

zivadina

New member
שלא ימכרו לך לוקשים

יש ילדים עם הפרעת קשב ובעיות קואורדינציה, ויש ילדים עם הפרעת קשב ללא בעיות קואורדינציה. אצלי, למשל, יש בעייה בין ימין לשמאל, וכך ניגנתי היטב בכלי נשיפה, שדרשו ממני להתשמש בשתי הידיים זו מעל זו, והתקשיתי מאוד בפסנתר וגיטרה, שדרשו פעילויות שונות בין הידיים. אני מורה למוזיקה מוסמכת בהכשרתי, וכן למדתי וניגנתי על מספר כלים, כולל פיתוח קול, והמידע הזה ממש לא נראה לי.

הרבה אנשים טוענים הרבה טענות.

חלקן נכונות וחלקן כנראה לא. חלק המטענות הנכונות נשמעות מוזרות מאוד עד שקוראים על ההוכחה הניביונית שלהם. חלק מהטענות שנשמעות מובנות מעליהן מתבררות כשגויות. בקשי מהגברת את המאמר המדעי המצדיק את דבריה.

1קקטוסית

New member
אני לומדת מוסיקה...

אבל אני לא מוצאת את עצמי באמת מרוכזת במה שאני מנגנת.. וזה נשמע ממש יפה על הפסנתר. זה מש מרגיע. גם שירה מאוד מרגיעה אבל זה תולי באדם.

דליה.ד

New member
הבת שלי לומדת פיתוח קול

וזה נורא עוזר לה....לשיר יפה! להפרעת קשב היא לוקחת ריטלין. דרך אגב היא למדה שנים נגינה על פסנתר ולמרות שהיא דיסלקטית היא עשתה זאת נפלא. בני מנגן על מערכת תופים כבר שנתיים וזה פשוט נפלא!

נסיכה ג

New member
דליה יקירתי נשבעת לך שאת חסרה

בפורום!!! אני תמיד תמיד תמיד צוחקת מהנוסח בו את כותבת את הודעותייך. מירי

zivadina

New member
לדיסלקטים יש תפיסה מרחבית טובה

כנראה בגלל שהחלק הימני (מילים) של המוח לא מתפקד היטב, ואז מתפתח יותר החלק השמאלי (צורות). אני חושבת שלי יש תסמונת האונה הימנית, בה יש כושר מילולי גבוה וכושר צורני (כולל התמצאות במרחב) עלוב ביותר.

freearth10

New member
מנקודת מבט הוליסטית

פיתוח קול יכול להיות כלי מצויין כי הוא מאזן דרך שבעת הצלילים את שבעת מרכזי האנרגיה בגוף. כמובן שיש עוד צורות רבו לעשות זאת אחת מהן היא אכן כלי נגינה. לדעתי, צריך להתאים את הכלי לילד ולא את הילד לכלי.
מאיה

למעלה