יקירתי,
קיבלתי קישור לפה, אז אני מצטער שאני פורץ לקהילה המאורגנת היטב הזו, וכותב כאן את מה שיש לי להגיד, אבל זה קהילה פתוחה בפני כל, אז בכל זאת אני מנצל את הבמה החופשית הזו. אקדים ואומר ששמי נדב, בן 17 (כמעט), מחיפה שבארץ ישראל זבת חלב ודבש, ולומד בבי"ס (מהסוג העשיר?) פרטי בכרמל. בתור אחת שאני מניח שלא מחשיבה את עצמה ישראלית, ולא תעביר את חייה הבוגרים בישראל (ותסלחי אם אני קופץ למסקנות) - ומעל הכל, בתור אחת שלא חייה בתוך מראות הזוועה האלו, אני לא חושב שיש לך זכות לכתוב דברים כאלו. חלק מהדברים שאני מעביר במוחי, כדרכי פיתרון לסכסוך המדובר, אולי אינם הומאנים במיוחד - אבל פרקטים בהחלט. לעומת זאת, מה שמדינת ישראל עושה, כנראה מתוך חשש לתגובה הבינלאומית, ומתוך כפיפות למדינות כאלו ואחרות, ולדעת קהל כזו או אחרת, הוא מאוד הומאני, מאוד מתחשב, ומאוד לא תואם את המציאות, ואת מה שצריך להיעשות. אני לא רואה מקום להקמת מדינה פלשתינאית במצב העגום הנ"ל, עד שתשתית הטרור לא תמוטט יסודותיה ותיעלם מעל גבי השטחים וארצות ערב השונות. עוד מעצבן שהמנטליות הישראלית לא לרוחך. נכון, אנחנו המונים לרוב, וולגרים, ופשוט זוועה לעיתים - אבל יש גרועים מאיתנו (אנטישמים לדוגמא..? *אין קשר ממשי, אל תחפשו אותו*), והזכות לבקר מנטליות שכזו, היא רק לשוחרי המנטליות עצמה. לא לאווט-סיידרים. אני חושב שזו בושה לכתוב דברים כאלו, ובושה לכתוב בסתירה-עצמית נוראית. אני יותר מידי מעוצבן בשביל לכתוב בשנינות והיגיון המיוחסים לי, וכנראה לא מעביר את דבריי בהיגיון. אני בטוח שאת לא בנאדם נורא, וסביר להניח חביב להפליא. אבל אין בך טיפת הלגיטמציה להעביר ביקורת נוקשה שכזו, בתור אחת שלא צריכה לחשוש לצעוד למכולת, לעלות על אוטובוס בדרך לביה"ס, ולסיים את חייך. בתור אחת שלא צריכה לקבור את חבריך, ולהתאבל על אומתך. בתור אחת שלא מפסידה אירועים כלשהם, רק כי אמא רוצה אותך בחיים. אני חושב שבתור כאלו, יש לנו את כל הזכות לכעוס, לזעום, ולרצות במותם של ההורגים אותנו, ומעל הכל - לפתח מנטליות המונית וגרוטסקית. זו זכותינו המלאה. שנה טובה!! נדבו'ש. (פנוי לתגובות במסנג'ר -
[email protected]; ובאייסיקיו - 53280320).