היום שאחרי.

ש חף

New member
היום שאחרי.

וכלום לא השתנה. לא נהיינו אנשים יותר טובים, לא הגענו לתובנות חדשות, לא גילינו את אמריקה, לא הגשמנו חלומות, לא צמצמנו פערים. היום שאחרי וכלום לא השתנה. אותה השנאה, אותם השחיתויות, אותם המנהיגים, אותה הפוליטיקה, אותם האכזבות, אותה מלחמה אבודה. נשארנו אותם אנשים עייפים. עייפים ממלחמות, נואשים מפוליטיקה, מותשים מהשחיתות, צובאים על הדלתות מבקשים שקט. רוצים מנוח. הפסקנו לבקש, הפסקנו לחלום, הפסקנו להאמין שיהיה טוב. <בחירות לכנסת ה16>

../images/Emo6.gif../images/Emo99.gif../images/Emo13.gif../images/Emo24.gif../images/Emo151.gif../images/Emo49.gif

איזה יום שמח יום של הפתעות העולם מלא ניסים ונפלאות

masorti

New member
הייתי ממליץ לך לעיין בלינק...

המצורף למטה. המילים שם מתאימות לרוח היום. (במיוחד השורות הראשונות)

שורו הביטו וראו

שורו, הביטו וראו מה גדול היום הזה, היום הזה. אש יוקדת בחזה והמחרשה שוב פולחת בשדה. את, מכוש, טורייה וקלשון, התלכדו בסערה, בסערה. ונדליקה שוב שוב את האדמה, בשלהבת ירוקה.

masorti

New member
דווקא השתנו לטובה כמה דברים...

יוסי ביילין אינו בכנסת
יעל דיין אינה בכנסת
יוסי שריד התפטר מתפקידו
מרצ ירדה כנראה ל-6 מנדטים
לא נראה לך שהבחירות הביאו גם דברים טובים?

הלפרט בחוץ וכך גם 6 גמדים מש"ס../images/Emo6.gif

מרזל בחוץ
בשארה התכווץ
העם תומך בשינוי
יוסי שריד התפטר
ביילין בחוץ

masorti

New member
"העם תומך בשינוי"?

מאיפה שטות הזו? התכוונת לומר ש-13% מהמצביעים תומכים בשינוי. לי נדמה שיותר "עם" תמך במפלגות החרדיות מאשר בשינוי (5+11 מנדטים). אבל כרגיל, אצל שינוי רק החילונים-הפנאטים הם ה"עם" וכל היתר הם מוקצים.

יש תמיכה ברעיונות שינוי ...

יש תמיכה ברעיונות שינוי גם בשאר המפלגות. תמצא אנשים כאלה במרצ, בליכוד, באיחוד הלאומי ובעבודה. הבעייה היא שאצל החרדים יש רק שתי מפלגות חד נושאיות (כסף ובטלה) ולכן אין התבדרות של הקולות. אני משוכנע שאם היה פתק נוסף בו העם היה צריך לקבוע עם ש"ס או עם שינוי התשובה הייתה שינוי ובגדול

masorti

New member
עובדה שכל אותם "תומכים"..

לא בחרו בשינוי. כנראה שהשטנה לחרדים אינה מרכז עולמם. לא נורא... תוכלו לצעוק סיסמאות נגד החרדים כאוות נפשכם מספסלי האופוזיציה.

זה ההבדל בין החילונים לחרדים

אצלנו יש ריבוי דעות. אצל החרדים יש ריבוי מחשבות אך כל הדעות מתבטלות ע"י שני רבנים - אחד ספרדי ואחד אשכנזי. משטר מחשבות מוחלט.

masorti

New member
הפגנת את בורותך..

החלוקה לרב ספרדי ואשכנזי שייכת לרבנות הראשית, שהחרדים כלל לא מכירים בסמכותה ההלכתית. החרדים מחולקים לחצרות ופלגים, וכל פלג שומע בקול רבנים אחרים. --- עוד נראה את "ריבוי הדיעות" אצלכם. מה שהאדמו"ר טומי לפיד שליט"א יחליט, כך יעשו כל הח"כים של "שינוי".

lsg101

New member
יש הבדל

בין תמיכה ברעיונות (שוויון חובות וזכויות, שרוב העם תומך) לבין תמיכה בדרכי שינוי. הדרך שבה שינוי מנסה לממש את הרעיונות שלה, היא זו שחלק לא קטן מהעם לא רוצה. אם המפלגות הגדולות היו משכילות להידבר עם החרדים ולהגיע עמם לפשרות, שזו דרך הפעולה הרצויה בדמוקרטיה, אז שינוי הייתה מיותרת. בגלל חוסר ההבנה והתנגדות להסתכל על העתיד היותר רחוק ממחר בבוקר, הם לא עשו זאת ושינוי עלתה. בכל מקרה, נקווה שהפעם, שזו כנראה הפעם האחרונה ששינוי תופיע בגודל כזה בכנסת אם לא תכניס אנשים שיכולים למכור את המפלגה, כמו טומי, לשורותיה ולהחדיר את העובדה שיש יותר מהנושא הדתי בשינוי (אם יש יותר מהנושא הדתי בשינוי).

כמו שהשכלתם ב50 שנה האחרונות?

הידברות ופשרות כבר נוסו והחילונים זכו פעם אחר פעם ליריקה בפנים.

lsg101

New member
לא זכור לי

שהם נוסו. זה שרק הצד החילוני עושה פשרות קוראים את זה כניעה, וזה מה שהשמאל מציע רק עם ערביי יש"ע. לעומת זאת, חייבים לגרום לרבנים, שהצד הדתי <b>חייב</b> לוותר על חלקים בדברים, ממש כמו שהחילונים יאלצו לוותר על חלק מהדברים. חייבים לגרום להם להבין שלטובתם יהיה ללכת איתנו לפשרה, כי העם לא יוכל לסבול עוד את זה. במקרה זה, שינוי דווקא יכולה לעזור. אפשר להראות להם מצד אחד את הכעס שהם מעוררים. מצד שני, הם יוכלו לראות שאם לא ילכו לפשרה, במוקדם או במאוחר זה ייכפה עליהם ואז הם יאבדו הכל. ובכל מקרה, אני אמרתי שצריך להשכיל, ואני אישית מקווה שישכילו מהר, לא אמרתי שהשכלנו.

masorti

New member
רעיון מצוין...

בשלב ראשון הרבנים יוותרו על השחיטה הכשרה ויסכימו להתיר אכילת טרף (פורז כבר הציע לאסור בחוק שחיטה כשרה). בשלב השני הרבנים יסכימו לבטל את ברית המילה, כדי לא להתעלל בקטינים חסרי-ישע. ובשלב האחרון הרבנים יסכימו לבטל את הדת היהודית לגמרי, כי כבר ממילא לא נשאר ממנה כלום אחרי כל הויתורים הקודמים. --- אני מקווה ששינוי תהיה מוכנה לפשרה זו, ולא תדרוש מהדתיים ויתורים נוספים. אפשר אפילו להגדיר שלוש פעימות עם לוח זמנים לביצוע הויתורים של הדתיים.

למעלה