היום שאחרי הפיטורים

miyfks

New member
היום שאחרי הפיטורים

שלום,

עשו לי שימוע ב-27 לחודש והודיעו לי שאני מפוטר. התעקשתי לקבל הודעה מוקדמת והמעסיק הודיע לי שההודעה מוקדמת תהיה מה-18 בחודש שבתאריך זה נפגשתי עם המעסיק, אך לא דובר על פיטורים, אלא על שיבוץ מחדש. אני עובד דנתיים במקום העבודה, עם אחוז משרה של כ-90 אחוז. השכר הממוצע שלי היה 4600 ש"ח, לא כולל: שעות נוספות, נסיעות, מחלה וכדומה.
1. הודעה מוקדמת.
כמה אני יכול לדרוש פיצוי בגין אי הודעה מוקדמת. האם זה חוקי לקבוע שההודעה מוקדמת תהיה מתאריך ה-18, למרות שלא סוכם דבר בכתב ובטח לא פיטורים בתאריך זה.
2. גמר חשבון.
איך מחשבים את פדיון 25 ימי חופשה ואת 7 ימי ההבראה שצברתי. כאשר אני הייתי מוגדר כעובד קבלן במגזר הציבורי.
3. פיצויי פיטורים.
האם העסיק יכול להוריד לי את פיצויי הפיטורים מההפרשות שהוא הפריש לי במהלך חודשי העבודה, או שהוא צריך לשלם לי שתי משכורות בנוסף להפרשות.

תודה מראש לעונים,
גם תשובות חלקיות תתקבלנה בברכה.

מנשה נ.

nogaash

New member
תשובות

הודעה מוקדמת יש לתת לעובד מיום הפיטורים ובכתב, בהנחה שאת עובד שעתי מגיעים לך 21 ימי הודעה מוקדמת, אם אתה עובד במשכורת חודשית אז מגיע לך חודש הודעה מוקדמת.

לגבי גמר חשבון, פדיון ימי חופשה יש לחשב לפי שכר שעתי * מס' שעות העבודה ביום * מס' ימי החופשה שנשארו בצבירה. אם אין שעות עבודה קבועות, עושים ממוצע בדרך כלל של 3 חודשים אחרונים.

לגבי דמי הבראה, האם לא שולמו לך דמי הבראה בכלל עד היום? איך אתה יודע שמגיעים לך 7 ימי הבראה?

פיצויי פיטורים, במהלך תקופת העבודה נשעו לך הפרשות לקרן הפנסיה, חלק מההפרשות לטובת תגמולים וחלקן לטובת פיצויים, כשאת החלק הזה רק המעסיק מפריש וזה אומר שהחלק הארי של פיצויי הפיטורים שלך נמצאים בקרן הפנסיה שלך והמעסיק ישלים את החסר ישירות לחשבונך.

miyfks

New member
תודה על התגובה...

1. הודעה מוקדמת.
איך מחשבים את הפיצוי בגין הודעה מוקדמת, את אותם 21 ימים?
2. גמר חשבון.
בתור עובד קבלן במגזר הציבורי, אני זכאי ל-7 ימי הבראה. שנה שעברה שילמו ל 5 ימים, אבל החוק נכנס ומגיעים לי בדיוק 7 ימים, כי אני מסיים בדיוק שנתיים עבודה.
3. פיצויי פיטורים.
נגיד שאני מוריד את ההפרשות, אני באמת זכאי לשתי משכורות ממוצעות במהלך השנתיים האחרונות?

תודה רבה!

מנשה נ.

למעלה