היום קראתי...

נגה...

New member
ולמרות ועל אף הכסף השחור הם עדיין

אינם נמנעים מלקיחת התמיכה הניתנת ע"י מוסדות השלטון למיניהם. ומשפט נוסף לגבי אחד ההבדלים הבולטים בין אוכלוסיית החרדים וערביי א"י. האחרונים עובדים בדרך כלל בכל עבודה שהיא, הראשונים הפכו את תורתם אמונתם, לעבודתם. נגה.

שחר 33

New member
חרדים וערבים תמיד יישארו עניים

הסיבה לכך, היא חוסר תיכנון משפחה מוחלט. ובכן 2 המגזרים האלה שמטעמי דת ומסורת מביאים ילדים כמו חתולות, סופן יהיה להתדפק על דלתות הביטוח הלאומי ולהיכלל בסטיסטיקות העוני. ולהיות נטל על החברה בכל המובנים. גם סחבק שמרוויח לא רע, לא מרשה לעצמו עוד ילד..מטעמים כלכליים, וכל מי שלא מבין ש"ילדים זה שמחה ( של אובדראפט)" שימשיך לגמור בפנים. אותי מטרידים הרבה יותר, משפחות של 2-4 ילדים שאין את המעט כסף כדי לכלכל אותם בכבוד. והם מתרבים והולכים, בכל המגזרים. הייתי הופך את הפרימידה של הקיצבאות, לתת הכי הרבה לילד הראשון והשני ופחות לבאים אחריהם כדי לא לעודד ילודה למי שאין לו. אבל למה שזה יעניין את המגזרים הלא ציונים בארץ, שחיים לפי תפיסות דתיות פרמיטיביות. לך תסביר את זה להורים שמביאים ילדים בסיטונות אבל יותר חמור לך תסביר את זה לילד רעב באשר הוא ילד .... עצוב ! שלכם, שחר 33

giulietta

New member
שילוב

של מספר נפשות גבוה יחד עם השכלה נמוכה הוא זה שמביא לעוני. יש לא מעט משפחות ברוכות ילדים (4 ומעלה, גם 8 וגם 10) שחיות בכבוד וברמת חיים גבוהה משום שהוריהם הם אנשים משכילים ובעלי משרות שהכנסתן גבוהה. אני ודאי לא חושבת שנכון להחליט עבור אנשים אחרים מה יהיה גודל משפחתם, זה קשור לחרות הפרט. לעומת זאת הממשלה חייבת לעשות את תפקידה להקנות לכל ילד את הזכות לחינוך גבוה שיביא עימו יציאה ממעגל העוני. ובזה הממשלה וכל הממשלות הקודמות, מתרשלת ולא בתום לב. "להביא ילדים כמו חתולות" שחר, זה בטוי מכוער מאד. בעיני אנשים אחרים לשפוך בארוחה במסעדת יוקרה במחיר 600 ש"ח יהיה מעשה מגונה. הכל ענין של תפיסות עולם שונות שמן הראוי שתתחיל לכבד אותן.

מו שיקו

New member
כן, הבנתי

גם אין לי בעיה עם זה שאומרים ככה רק מבקש להבין את הסיבה מה מגונה בזה?

giulietta

New member
יש לך מושג

כמה ככרות לחם אפשר לקנות בסכום הזה? (דמגוגיה, נכון? כמו עוד כמה טיעונים כאן).

מו שיקו

New member
אז נניח שיש לי

מושג, זה עניין של חשבון יש איזה מפתח שעל פיו קובעים מגונה או לא מגונה? וחוץ מזה , אני לא חסיד של דמגוגיות מכל סוג שהוא השאלה שלי פשוטה ואמיתית, אני מחשיב מאוד את דעתך וחשיבתך-זה למה אני שואל

ננסנס

New member
מעשה מגונה ?!

כאשר אדם מוציא 600 שח על ארוחת ערב הוא עושה זאת על חשבונו ומכספו שלו וזו זכותו המלאה. זה שקשה לאנשים לפרגן ושכל אדם אמיד או עשיר נחשב ישר לגנב, זו בעיה חמורה ואחת הסיבות לאי ההתרוממות הכלכלית חברתית של המדינה. לעומת זאת, להביא ילדים כמו חתולות ממניעים דתיים וכן כן גם כלכליים (משפחה עם חמישה ילדים מקבלת ממני וממך כל חודש מעל עשרת אלפים שח) זה דבר שגוי שצריך להפסיק לעודדו. ננסנס, דוס לשעבר.

giulietta

New member
יש לי 5 ילדים

(מתקשרת לבנק לחפש ת´עשרתלפים שקיבלתי ממך).

ננסנס

New member
5 ילדים ויש לך זמן להיות כאן ...

כל הכבוד (ברצינות). אני לא נגד ילודה אבל כמו ששחר כתב, מי שיכול לפרנס את ילדיו שיביא כמה שיותר, בכיף, ילדים זו באמת שימחה אך לא מקור פרנסה. ואולי על חמישה ילדים לא מקבלים עשיריה אבל מהתבוננות מהירה באתר הביטוח לאומי מקבלים: 1891 ש"ח לחודש לקצבת ילדים, 2808 ש"ח הבטחת הכנסה ואם עברת את גיל 46 וכבר קיבלת קצבה שנתיים אז תקבל 5313 ש"ח בחודש. בנוסף אם הילדים עברו את גיל שש תקבל מענק לימודים שנתי בגובה 6020 ש"ח. ואם אתה כן עובד אז תקבל הטבות מס הכנסה לא מבוטלות. במדינות מתוקנות, אין קצבאות ילדים בצורת העברות אלא בצורת הטבות מס. ולמה חם מזג? סתם נהנה מתרבות ויכוח מהנה...

מו שיקו

New member
למה

פסים אישיים? מה זה עיסקך אם יש לה או אין לה זמן להיות כאן? היא עובדת שלך? אתה משלם לה משכורת? מה הקטע?

ננסנס

New member
פסים אישיים?

אם זה לא היה ברור אז האמירה נאמרה בצחוק (ועל כך באו שלושת הנקודות). מצטער אם מישהו הבין זאת אחרת.

giulietta

New member
בטח שיש לי זמן

(מהעשריה שאתה נותן לי יש לי גדוד של עוזרות ומטפלות
) מכל מה שכתבת מכירה רק את הקיצבת ילדים (ואתה לא מעודכן, זה יותר קרוב לאלף מאשר לאלפיים. פעמיים מסעדה למושיקו
) נתון אחר שאני מכירה ולא ציינת זה - 60% מס הכנסה שבגללו אני מהססת אם להשתמש בחוצה ישראל... (ומילה ברצינות- 1/3 ממני עובד על המחשב, 1/3 עם הילדים ו 1/3 אתכם.

ננסנס

New member
אשת חייל !

יקריתי, דופקים אותך... על-פי נתוני הביטוח הלאומי, מגיע לך 1891 ש"ח ! ראי: http://www.btl.gov.il/btl_indx.asp?name=bi_sicumsiury&type=d ואם את משלמת 60 אחוז מס עם חמישה ילדים אז פעמיים דופקים אותך ... שהרי מגיעות לך המון נקודות הטבת מס. ולגבי חלוקת הזמן המופלאה, קבלי צל"ש כפול
וגביע , טוב אין גביע ... כתר

giulietta

New member
נו, אז הכל בסדר

חזרנו לנקודת ההתחלה- המדינה לא מממנת אותי ובא לציון גואל
ועכשיו, היו שלום. זמן להיות 100% עם הילדים.

למעלה