היום קראתי...

היום קראתי...

...שיש בישראל חצי מיליון ילדים עניים. כך עולה מנתונים שפירסמה המועצה למען הילד. מדובר על 26% ממכלל הילדים בישראל. לשם השוואה, בטורקיה שיעור הילדים העניים הוא 19.5%, בספרד - 12%, בצ´כיה - 6%, ובשבדיה, 3%. נו טוב... המצב לא עד כדי כך חמור. כי נמצא גם, ששיעור הילדים הערביים העניים הוא 54% (ואם זה לא ברור המשמעות היא שיותר ממחצית מהילדים הערביים בישראל חיים מתחת לקו העוני); ואילו שיעור הילדים העניים היהודים הוא 19.5%. זהו פער זעום של פי שלושה. ישראל 2002. הדמוקרטיה הנאורה של המזרח התיכון. על מגילת העצמאות מישהו שמע? סקסופון

בפניו ילד רעב..

אני לעולם לא אוכל להיישיר מבט אבל למה למה שמאלן מתנגח שכמוך אף פעם לא בדקת אם הם מקיימים חובותייהם לפני שהם מבקשים שתעמוד בגאון על זכויותייהם....? שום דבר כאן לא אישי ואני מקווה שההערה שלי מיותרת לחלוטין

הצופה.

New member
את לא מבינה כלוםם

הוא צודק יש כסף ויש כסף מה שמעבירים לערפאת לקארין A ולחשבונות הבנק שלו של דאחלן ושל ג´בריל רג´וב זה כסף אחד ולגבי הכסף השני הוא התכוון שתצא משלחת כל חודש ותעבור מבית לבית ותחלק את הכסף ככה ..לא תהיה אפליה ואולי יהיה פחות רעב רק שלא יבוא אחרי זה ויגיד שזה התערבות פנימית שלנו בכלכלה הפלשתינית תשאלי את האדון איך בדיוק הוא רוצה שנעזור להם?

נעמי 1

New member
אם אפשר לראות רחוק...

למה לראות קרוב? אתה רואה... לא רק לך יש מונופול על רגישות

נגה...

New member
בשתי אוכלוסיות "המיעוט" בארץ ישראל

ונתייחס כרגע רק לארץ ישראל. אחוז הילדים החיים מתחת לקו העוני גבוה מהיתר. שתי אוכלוסיות אלה הן ערביי ארץ ישראל והחרדים. שתי אוכלוסיות אלה אינן ממלאות ברובן את חובותיהן, אבל ללא ספק נתמכות בחלקן הגדול ע"י שכמותך ושכמותי. רואים קרוב ורואים גם רחוק. נגה. באמת שלא אישי העניין.

קשוח31

New member
שכחת לציין למשל

שמספר הילדים הממוצע במשפחות ערביות גבוה יותר ממספר הילדים הממוצע במשפחות יהודיות. מן הסתם הסיכוי שזה יוביל למצב של עוני - גבוה יותר. אולי כדאי גם לשים לב (אגב דבריה של נגה), לכך, שבמשפחות דתיות בהן ממוצע מספר הילדים גם גבוה - המצב הכלכלי הממוצע קשה הרבה יותר. במיקרים כאלה (של משפחות עם מספר ילדים גבוה יחסית), הדמוקרטיה הנאורה נוטה דווקא לצידן של המשפחות ומעניקה להן באופן יחסי מעל ומעבר (בלי קשר לדת ולאום, אגב). לדעתי כדאי לשים את הדגש על העובדה שיש אצלנו יותר ילדים עניים ממדינות אחרות, זאת בגלל שהמצב הכלכלי במדינה לא משהו. אבל את זה בעצם כולם כנראה יודעים. סתם התחשק לי גם להגיד משהו

גם לי מתחשק להגיד משהו

אין משהו יותר עצוב מסבל של אוכלוסיות חסרות הגנה (ילדים, זקנים, נשים לפעמים). אבל יש לזכור שלוש עובדות חשובות: א. כל סיוע ממשלתי בא על חשבון דברים אחרים וממומן מכספינו אנו. אין אני רוצה לאמר שיש משהו חשוב יותר מילד רעב, כי אין. אבל הפתרון של האכלת הרעבים ע"י המדינה אינו פתרון וזה מוביל אותי לעובדה השניה. ב. פתרון של תמיכה באמצעות כספי העברה מעולם לא הוכיח את עצמו לטווח ארוך. במדינת ישראל גדלו תקציבי הרווחה בצורה מצמררת וככל שהם גדלים, קרי, ככל שהסיוע הניתן לאוכלוסיות חלשות גדל, כך גדלות גם האוכלוסיות החלשות. לשון אחר, הדגים לא מספיקים לפתרון הבעיה לאורך זמן, יש לצייד אוכלוסיות אלה בחכות, ללמד, להכשיר, להעשיר, להוציא מגטאות, להעניק כלי עבודה (כמו מחשבים), לצמצם מרחקי נסיעה באמצעות בנית תשתיות. ג. מעבר לכל זה, יש לזכור שמאחורי כל ילד רעב עומדת משפחה שאחראית במידה מסויימת לתנאיו. אני מודע לעובדה שלרבים אין ברירה, הם נולדו למעגל העוני בשל בחירה חברתית (החרדים) או הפליה (ערבים). אך לא חסרות דוגמאות לאנשים שהתנגדו לתרבות המסכנות בכוח ומשכו את עצמם לחיים טובים יותר. גם בפורום לדעתי קיימים מספר חברים כאלה. לסיכום, אין די בססמאות של האכלת הרעבים כי בכך לא יבוא לציון גואל. רק שילוב של רצון אמיתי של העניים להחלץ ממצבם בלווית מדיניות ממשלתית\מגזר שלישי לחילוצם באמצעות מתן "חכות" יובילו לרווחה חברתית וכלכלית.

טוב קליאו חוץ מ../images/Emo127.gif קצת מילים יקירתי

אוקיי אז מה שהוא מציע שהמדינה לא תיתן עזרה לאותם ילדים אז מה שימותו ברעב??????????????!!!!!!!! עובדה קיימת מדינת ישראל שנת2002 נכנסים ל2003 אין עבודה !!! אז מה לשבת לקחת מאותם ילדים את אותם קיצבאות אוכל מהפה ולהגיד שהשיכבה החלשה תעבוד במיוחד שאין עבודה על זה לעשות
ממש "חכם"!! צאו צאו ממהלם, שימו משקפים שמסתכלות על המדינה כפי שהיא, פתרונות אין פה בכלל, לקחת מהמסכנים האלה את הקצת שיש להם בשביל שלא יהיו עוד שיכבות חלשות, מצטערת זו לא תשובה הולמת לילד רעב, במיוחד שאין עבודה לאבא שלו המובטל, תעשי לי טובה!

אגב, העניים מאוד רוצים להחלץ ממצבם!

תמיד יש כמה יוצא מן הכלל פרזיטים, אבל בכללי כולם רוצים לעבוד ולהביא אוכל לילדיהם הביתה... אני רואה מספיק מסביבי יאוש של משפחות, והלב נקרע, ולשבת לקרוא את מה שאתם כותבים פה נשבעת לכם אתם חיים בעולם אחר בחיי!!!

giulietta

New member
מסכימה.

לא עוזר לתת לציבור דגים לפה כל הזמן. צריך ללמד אותו לדוג. ופה מענינת השאלה - מי חוסם את התהליך הזה? (שאלה רטורית- הפוליטיקאים כמובן
). לדוגמא, אני מכירה את הפרוייקט החינוכי המצוין שעשו באור עקיבא: המועצה המקומית התגייסה ובעזרת אנשי מקצוע ואקמיה הם הביאו לתפנית מדהימה במערכת החינוך. הם בלמו את הנשירה מבתי הספר והעלו בצורה חסרת תקדים את אחוז הזכאים לבגרות. התוכנית שם רצה כבר כמה שנים ובהצלחה שהולכת וגדלה משנה לשנה. שאלתי את מנהלת הפרוייקט: "מדוע לא מעתיקים את המודל הזה לשאר עיירות הפיתוח בארץ?" והיא ענתה לי: "כי משרד החינוך לא יודע ללמוד מהכשלונות שלו ועוד יותר גרוע- לא יודע ללמוד מההצלחות שלו. בכל פעם שמתחלף שר חינוך הם מתחילים עם הפגנות הכוח והשרירים שלהם שאין להם שום קשר עם מטרות המשרד". וכך זה בכל המשרדים. זה השלטון שלנו, לדורותיו.

את מקפיצה את ה../images/Emo87.gif

לממשלה, ואולי כל אחד היה חושב לפני הבאת הילדים אל תוך מעגל הרעב הזה?.. כל אחד יודע בכמה הוא יכול לסבסד את החלק במשפחה שנקרא "ילדים", וכמו כל דבר צריך לבדוק את העניין לטווח ארוך לפני ההחלטה להביא עוד ילדים לעולם. אני יודעת שזה נשמע "רע" , אך במצב הקיים במדינה, כשצריך לחשוב פעמיים לפני הוצאת עוד 10 ש´ח לקניית אוכל, מדוע שלא יקחו חלק מאותה חשיבה גם בהבאת ילדים לעולם, וכל דבריי אלו מיועדים בדרך כלל למגזר החרדי ולמגזר הערבי... עכשיו אפשר לשלוח חיצים...

קשוח31

New member
עניין של סדר עדיפויות

אחד מתכנן את היקף משפחתו לפי היכולות הכלכליות העומדות לרשותו. השני מתכנן את היקף משפחתו לפי דין תורה (כל המרבה הריי זה משובח). כל עוד התורה / הקוראן הם הדברים החשובים ביותר, לא ניתן לצפות מאדם מאמין שיפעיל שיקול כלכלי "זניח" (או כל שיקול אחר) במסגרת ההחלטה (?) על הבאת ילדים לעולם.

וזאת...

אחת מהסיבות שהמדינה שלי, שלך, שלהם, שלנו נמצאת במצב בו היא נמצאת כרגע... מעניין אם הכסף שמגיע אל ההורים החרדים, או הערבים , היה מגיע מסך כל ההקצבה להקמת מדרשות, או מסגדים, והרב או הקאדי היה צריך לחתום על הצ´ק הזה, גם אז הם היו כל כך ששים לברך את המצווה הזאת ללא מחשבה על הילד ועל הבית לתוכו הוא נולד....

קשוח31

New member
לא חושב שזה ישנה להם.

מדובר באמונה שהחיים צריכים להתנהל ע"פ חוקי ספר מסוים (ושלל פרושיו), אין לדעתי קשר לכסף. לי יש ספר אחר. כל אחד והספר שלו.

א נ י ה ו

New member
רק תרשה לי להוסיף

הנותנים אינם מדוייקים, מהסיבה הפשוטה שהם כוללים את החרדים. החרדים שהרבה מאוד מהכסף שלהם הוא כסף "שחור", כסף שהמדינה לא יודעת עליו, נכללים בסטטיסטיקה כאנשים "שאין" להם, ולא כך היא. (מובן שיש הרבה ילדים שם מתחת לקו העוני - אבל מספרם קטן בהרבה).

יש אנשים שלא זקוקים לכסף

של קיצבאות הביטוח הלאומי! אני לא מבינה למה לא בודקים זאת ומעבירים את הקיצבאות למי שבאמת זקוק ל300 או 400 שקל המיותרים שיושבים להם שם בנחת מיותרת בחשבון עשיר.

בדיוק גם אני חושבת כך סיצי, וחבל של

כולם חושבים כמונו, אזי העולם שלנו היה נראה הרבה יותר נעים... וגם היו פחות ילדים רעבים..

למעלה