היום קצת קשה...

charlota

New member
היום קצת קשה...

נכנסתי לבוץ מבחינה כלכלית. שנים שהוצאתי כספים על בולמוסים מטורפים, ובכלל, כל התנהלות הכספית שלי הייתה בולמוסית.
חתמתי היום על הלוואה לשנתיים. הייתי חייבת. התשלומים חזרו, יש חשבונות, ושלא נדבר על השכר דירה. האשראי בוטל, ואני חושבת על כל שקל.
כמה כסף הייתי חוסכת אם לא הייתי מזמינה את כל מגשי הפיצות, העוגות, השוקולדים וכו'...

אני בסטרס. מרגישה חנוק בגרון. אבל כל הזמן חושבת - "אני כבר לא מתמודדת דרך אכילה".
אז נכון, המצב הכלכלי על הפנים. אבל הבאתי את זה על עצמי ואצטרך להתמודד עם התוצאות.
אצטרך כניראה למצוא עוד עבודה, למרות שגם ככה חוזרת בלילה.
וגם הבחור שהתאהבתי בו, בכלל לא התכוון למשהו רציני. ונשבר לי קצת הלב, ומרגישה בודדה.
ואמא, שאליה אני כל כך מתגעגעת...יושבת בבית בעולם משלה (אלצהיימר), ולא יכולה לתת לי את החיבוק שאני צריכה.
ללא ספק, הרבה טריגרים. אבל לא! אני לא אבלמס! זאת לא אופציה יותר.
בבקשה...שיהיה לי כוח להתמודד עם דברים כמו שצריך, ולא דרך אכילה חולנית.

עכשיו זה המבחן שלי. תחזיקו לי אצבעות...

אני מקוה שהלילה עבר בסדר ...

נקרא שאת עוברת הרבה קשיים עכשיו וכל רגע בלי לבלמס זה נצחון גדול .
כל הכבוד לך שכתבת והוצאת את הכאב האמיתי .
מה שלומך היום ?
ומחזיקה אצבעות חזק

charlota

New member
הלילה עבר בסדר גמור

אכלתי את ארוחת הערב שהקצבתי לי, ואמנם שתיתי דרינק, אבל רק אחד.
הרגשתי מעט מדוכדכת והחלטתי שעדיף פשוט לתת לגוף ולנפש לנוח, וללכת לישון.

עכשיו אני בעבודה, ולקחתי משהו להרגעה, כדי להקל על הלחץ.
אני משתדלת לא לקחת, אלא רק שבאמת צריכה וזה משרת את המטרה שבשבילה יש לי את הכדורים האלו (כי פעם לקחתי ממש הרבה).

אני שמה לב שההפרעה תמיד רוחשת לה ברקע איפשהו...כי כמה שבועות מנסה לרדת איזה קילו עכשיו והוא עוד לא ירד, ואני בטוחה שזה משפיע בצורה זו או אחרת על מצב הרוח שלי.
מזכירה לעצמי שסבלנות היא המפתח להכל, ואין לאן למהר. והכי חשוב - לא משנה המשקל - אני עושה הכל כרגיל. לא מבטלת שם פעילות שתוכננה בגללו.

אני אוהבת את ה"אני" החדשה והמאוזנת :)

תודה על התמיכה!

כל הכבוד על הלילה הזה.

על הרצון ועל הכוחות. זה ממש לא פשוט להמנע מבולמוס.

אבל כדי להפוך את ההצלחה הזו ליציבה וקבועה, צריך יותר מלהחזיק חזק ולעבור עוד יום ועוד יום. צריך תכנית טיפול, צריך ליווי מקצועי. בטח כבר שאלתי, אבל תזכירי לי- מה מכל אלו יש לך?

צר לי לשמוע על אמא שלך. זו בטח התמודדות נוראית. איך מתמודדת עם זה המשפחה כולה?

[ואנא, הקפידי על התקנון. אנחנו לא כותבים כאן מספרים קילוגרמים, כמה את רוצה לרדת או לעלות, וכו'.]

charlota

New member
לגבי ליווי מקצועי...

טופלתי בעבר באגם.
לאחר מכן המשכתי לעבוד עם פסיכולוגית CBT. מה שהתברר כשיטה הנכונה בשבילי, כי "סתם" פסיכותרפיה עבדה בשבילי. בחודשיים האחרונים בקושי הלכתי אליה בגלל מצבי הכלכלי. בינתיים אין הדרדרות מבחינת אכילה.

לגבי אמא - לא פשוט. ניסינו בית אבות, ולבסוף החזרנו אותה הבית כדי שתקבל את הטיפול הכי טוב ויש לנו מישהי קבועה איתה.

לגבי התקנון - קראתי אותו, פשוט חשבתי שמאחר ולא ציינתי מספר של ק"ג רצוי או משהו כזה בסדר, אבל אקפיד להבא לא לנקוב במילים המתארות כמויות :)

אתמול התחלתי בעבודה שניה. אני מגיעה מהעבודה הקבועה בסביבות 20:00-20:30 וצריכה עכשיו גם מהבית לעבוד בעבודה החדשה, וגם בשישי שבת, לפי זמני הפנוי אבל כמובן יש יעדים מסויימים וצריך לעמוד בהם. עוד לחץ. מרגישה את אותותיו הפיזיים.

נשמע באמת עמוס מאוד בעבודה,

ולא רק בה, אלא גם בהתמודדות עם המשפחה והכל.
אז אם אין טיפול, מה מקורות התמיכה שלך?

charlota

New member
עד לפני כמה חודשים הלכתי לפסיכולוגית

פעם בשבוע או שבועיים.
אני חושבת שבניגוד לפעמים קודמות באמת עשיתי שינוי מחשבתי, ולכן אני מצליחה להחזיק את עצמי גם ללא מקור תמיכה קבוע. כמובן, שכשעכשיו גורמי הסטרס עולים, זה יהיה אתגר בשבילי.
אם אני צריכה לדבר - יש לי את אחותי שמכירה את המצב שלי, אז זאת גם אופציה (למרות שאם ממש רע אני די מתנתקת).
אם רק אתרגל לעבודה החדשה...מפלס הלחץ יירד בהרבה ואני מאמינה שיחזור להיות לי שקט בראש. וכמו שכתבתי מקודם, אני משתמשת כרגע בכדורי "SOS" שלי כדי שארגיש פחות לחץ.
וחוץ מזה....שעכשיו אני פה...וכולם נשמעים נחמדים :)

שמחה שהשכנים נאים בעינייך...

מקורות תמיכה זה טוב.
ובכל זאת, אני חושבת שכדאי לחשוב עם עצמך מה הם האורות האדומים שיגידו לך שאת לא מסדרת לבד וצריכה לחזור לקבל תמיכה של איש מקצוע. יש לך רשימה כזו?

charlota

New member
הייתי שמחה ללכת אבל אני לא יכולה להרשות לעצמי

הפסיכולוגית התקשרה אתמול לשאול לגבי מועד פגישה, ואמרתי לה שכרגע אני לא יכולה ושיש לי עוד עבודה.
אני צריכה לעבוד בעבודה הנוספת 8 שעות כדי לממן פגישה אחת איתה, והיא לא גובה מחיר בשמיים, יחסית לאחרים.

לגבי האורות האדומים - יש מצב שהם כאן עכשיו. אני לא יודעת אם זה אומר שאני לא מסתדרת לבד, אבל זה בטוח אומר שאני פגיעה יותר כרגע.
התחלתי לשתות שוב קצת יותר.
התחלתי לקחת כדורים כמעט כל יום (להרגעה, בכלל הסטרס והחנוק בגרון). במשך חודשים כמעט ולא נזקקתי להם.
אני מרגישה שוב עצבים מדברים פעוטים, וזה עושה לי מציק בחזה.

אבל אני מתפקדת יחסית כרגיל בינתיים, מקווה שאתרגל למצב החדש ושהסטרס יירד.
אני גם קצת יותר מפוחדת בקשר לאוכל...מפחד שיהיו מעידות או שאעלה במשקל.
אני גם שוקלת את עצמי הרבה יותר מפעם בשבוע כמו שהקצבתי לעצמי, במטרה לא להיות אובססיבית לגבי המשקל, ולא להתאים את המצב רוח אליו.
הכל בגלל העבודה הנוספת.
הזמן שלי בערב עם עצמי ובסופ"שים,עשה לי טוב וזה מה שהחזיק אותי. היה לי זמן לארגן דברים בראש.
הייתי צופה בסדרות, עושה הליכה לפעמים, יודעת שהכל פתוח.
עכשיו אני חוזרת הביתה והכל סוגר עליי. יש לי מחוייבות נוספת. יש לי שוב דברים שיושבים לי על החזה.

charlota

New member
בינתיים הספקתי לעשות שטויות...

לא בלמסתי, זאת אפילו לא הייתה אופציה מבחינתי.
אבל חתכתי קצת (במקום שלא ייראו הפעם). חתכים שטחיים, ונעשו בצורה סטרילית וגם שמתי משחה אחרי והכל...
לא מבינה למה נכנעתי לדחף הזה.
כניראה שלא מתורגלת מספיק להוציא תסכול וכאב בדרכים הגיוניות. עכשיו כשאין בולמוסים, צריכה למצוא דרך חלופית. בד"כ אני מדברת אל עצמי בהגיון וזה סוגר לי את הפינה.
אבל בגלל המצב שתארתי לפני...

גם הבחור שאני רוצה...היה פה אתמול והחלטנו לא להפגש יותר. כי לו זה נעים ונוח, אבל לי זה עושה רע לטווח הארוך כי אני רוצה יותר והוא לא.
אז החלטנו שזה לא טוב לי. הדבר האחרון שאני צריכה זה להישאר איתו בקשר עד שלפתע הוא יימצא מישהי ואני אחטוף מכה עוד יותר גדולה.
צריכה להגמל ממנו. אם נגמלתי מהבולמוסים, אגמל גם ממנו. צריך להעיף מהחיים גורמים שמוציאים אותי מאיזון.

היום נשארתי בבית. מפסידה כסף של יום עבודה. ומתכוונת לעשות את מה שלא הספקתי אתמול בעבודה השניה, כדי שיירד לי כבר הלחץ מזה.
חוזרת לחשוב הגיוני היום! בלי שטויות! לנשום עמוק, להרגע, ולהבין שהכל בסדר. לחזור על הצעדים שעוזרים לי (שתיארתי פה באריכות שבוע שעבר).

למעלה