היום קניתי חול!

היום קניתי חול!

החול הזה ששמים להם בתחתים של הכלוב,רציתי לדעת האם גם אתם משתמשים בחול? ואם לא,במה כן? ומה דעתכם על שיטת החול? ואגב קניתי קן הטלה! ונדמה לי בקרוב אני אגדיל להם את הכלוב

נעה גל

New member
לדעתי זה מיותר

היו תקופות שהשתמשתי בחול. הפסקתי בעיקר בגלל שניקוי הכלוב יותר מסובך איתו (וגם זה יקר יחסית לעיתונים).

כן אבל זה בזבוז אדיר.

לפני ששמים עיתון לבדוק שאין סיכות ולשים עין שהם לא אוכלים את זה.

לא רק זה..

פעם הרטבת נייר עיתון והסתכלת מה קורה לאותיות? דיו הוא דבר שמסוכן אפילו להחזיק בידי יד אדם הוא חומר רעיל אני עובדת עם דיו הרבה שנים,ותמיד אנחנו לובשים כפפות וגם זה לא עוזר צריך אח"כ לשטוף עם חומר מיוחד תמיד. אדיר זה מילה יותר מידי כבדה ל25 שקל.. אני החלטתי לנסות את זה,לכמה זמן זה מספיק?חצי שנה?.. אז חצי שנה של ימי חול.. תגידו,איפה מומלץ לשים קיני הטלה? אני חשבתי גם שאני אחליף את הכלוב שלהם ליותר גדול אז זה דיי תופס מקום קן הטלה בפנים(ואיפה בפנים?על הרצפת הכלוב?לתלות למעלה?) חשבתי אולי אפשר לנסר סורגים איפה שיש את העיגול של הכניסה לקן הטלה ואז להדביק אותו חזק עם המון חבלים ואולי לשים לו סטאנד כזה,מישהו ניסה את זה?יש לכם דוגמאות לקיני הטלה בתוך כלוב ביתי ?

נעה גל

New member
נייר עיתון

לנייר עיתון יש חיסרון אחד ו-2 יתרונות. היתרונות הם: זמין מאוד וזול, והשני הוא שהמגע של הצואה עם הדיו גורם באמת לדיו להיות רעיל ואז לא מתפתחים חיידקים בצואה והכלוב לא מסריח. החסרון שלו הוא שאם התוכים מכרסמים אותו זה מאוד לא בריא (כאמור הדיו רעיל). אני מתגברת על כירסום הנייר בכך שאני תולה אחת ליומיים ענף די גדול וטרי של אקליפטוס עם עלים, פירות ופרחים. הענף מעסיק את התוכים כך שהם לא מכרסמים את העיתון. וכמובן כמובן כמובן מוציאה את הסיכות מן העיתון. לגבי החול - אני לא יודעת איזו כמות קנית. אני קניתי בזמנו אריזה של 2 ק"ג והיא מספיקה בערך לחודש (כלוב לא קטן והחלפה של פעמיים בשבוע חול).

למעלה