היום קיבלתי בדואר

jekyll1

New member
סדר בדברים

אם יש הגיון באיסור לרכב מעבר לקו הלבן , לא ברור. הדעות חלוקות והרבה מילים נכתבו בנושא בפורום מכובד זה.כך או אחרת ישנן מס' עברות טפשיות שמדליקות את השוטרים לדוגמא: רכיבה על אי תנועה מסומן, רכיבה מעבר לפס הלבן בצד שמאל, חציה של קו עצירה לפני מעבר חציה , פניית פרסה היכן שאסור. נסיעה מעבר לקו רצוף במטרה לעקוף פקק תנועה, יש בטח עוד כמה.
אם לא היו מתקיימות הרבה עבירות כאלו המשטרה לא היתה מתאמצת לאכוף אותן. אני מניח שאם נמנעים מהעבירות הללו בסך הכל עוזבים אותנו במנוחה.מה שמפתיע אותי כל פעם מחדש כמות הרוכבים שרוכבת בשול השמאלי כאשר ידוע זה מכבר שהשוטרים מתים על העברה הזאת שקל לאכוף אותה. לסיכום אל תתנו להם פרנסה קלה, חבל על הכסף, מימילא אנחנו תמיד ראשונים ברמזור

צמי1502

New member
מחפשים אשמים? בבקשה

אני מאשים את משרד התחבורה!!!
כל רוכב שסיים שמניות במגרש וקיבל רשיון חושב שהוא רוכב טוב (מינימום וולנטינו-רוסי). מעטים גם גם פותחים ניק בפורום כלשהוא ויודעים על קיומו של דבר הנקרא "קורס רכיבה מתקדמת".
אני אישית למדתי מהפורום הזה והפורום השכן יותר מכל מה שלמדתי מהמורה....... על רכיבה בפרט והתנהגות דו"ג בכלל (העיקרון תופס גם לגבי רשיון לרכב, והרבה יודעים מה דעתי על הוינקרולוגיה של משרד הרישוי)...
לכן האשמים (לדעתי) בכל נושא ההרוגים על שני גלגלים הם הביורוקרטים במשרד הרישוי/התחבורה שמעניין אותם מאוד שהתלמיד ינהג עם 2 ידיים על ההגה, יפעיל וינקרים ויביט במראות (לא שהוא יודע איך לכוון אותן ומה לחפש שם,אבל לא חשוב, העיקר שהבוחן יראה את הראש שלו זז לכוון המראה). על שמיניות ורשיון לדו"ג אני כבר לא מדבר.....

kalorit35

New member
באמת שאני לא ולנטינו רוסיני

אבל מעולם לא עשיתי קורס מתקדם כלשהו , זה נורא ?

בועז בר

New member
לא צריך להיות ולנטינו רוסי וגם לא אלי פאנגס..

ומטרת הקורסים האלה היא לא להכשיר אותך לרכיבת מסלול או להיות חוליגן כבישים
שרוכב על גלגל אחד בין המכוניות בפקקים.

אני יכול להעיד על עצמי שרכבתי יותר מ-20 שנה בלי לקחת אף קורס,
וגם הייתי משוכנע שאני בעצם יודע ומכיר את הטכניקות, כי אני קורא ומתעניין ולומד... בתיאוריה.
אז זהו - זה לא מספיק. לפחות לא בשבילי.
קורס 'מאומן1' שעברתי לפני מספר שנים חידד את מה שידעתי כבר וסגר לי פינות שלא הייתי סגור עליהן
ובעיקר נתן לי כלים לרכיבה יותר נכונה ובעקבות כך גם בטוחה יותר.

צריך לקחת בחשבון שהקורס הוא קצר ומרוכז, והוא בעצם מקנה כלים וטכניקות שצריך לתרגל ולהתרגל אליהם
עד שזה הופך לטבע.
הבונוס יגיע במקרי חירום, בהם רוכב מיומן ומאומן יצליח לחמוק ממצב מסוכן שרוכב פחות מיומן כבר ימצא עצמו על הכביש.
כמובן שתמיד יש כאלה מוכשרים שרוכבים נכון מעצם טבעם,
כמו שבכל תחום אפשר למצוא 'שפיצים' שמגיעים להישגים בלי ללמוד יותר מדי בצורה מסודרת.

לי אישית זה תרם המון.

jekyll1

New member
בינתיים

לאלו שלא יכולים או לא רוצים לגשת לקורס שכזה כלל בסיסי, רוכב דו גלגלי הינו האחרון בשרשרת המזון על הכביש ויכול למות צודק ולכן קח בחשבון שכל אחד על הכביש מהווה בעצם סכנה גם הוא נראה "שלו והגון"

kalorit35

New member

kalorit35

New member
אני אף לא לרגע איני מתיימר להכיר טכניקות

ויותר מכך בניגוד אליך מעולם לא הייתי בעבר משונע בכך שאני יודע , לא איני מכיר ,אני מודה .
אבל כאשר אני רואה את החברלך' טסים קרוב לדלתות רכב חונה ,או אינם מאפשרים זכות קדימה ,או עושים מעשים נוראים אחרים אני חושב לעצמי אם הם מודעים למה שעלול להתרחש ,הכי מפחיד אותי זה כניסה בטיסה לצמתים ,אני ממש חושש לאלו שנוהגים כך .
אני גם אוהב להשתמש במושג לנהוג בקטנוע או נהגי קטנועים ,כמו שאוהבת המשטרה להתבטא .

בועז בר

New member
אין קשר בין 'טיסה בין מכוניות או שימוש במינוח

כזה או אחר, למרות שהביטוי הנכון הוא לרכב [או "לרכוב" כפי שמכריחים אותנו להגיד עכשיו
]
==> לבין מה שלומדים בקורסים. אתן לך דוגמה או 2:

1. נקודה שהיתה חלשה אצלי היא פניה חדה במהירות איטית בצומת עירונית.
בד"כ אנחנו עומדים ומזנקים לפני המכוניות, אבל אצלי היה מכשול פסיכולוגי שבשיא הפניה,
כשאני אמור להאיץ - דוקא הייתי מאט בגלל חשש מהחלקה על פסי הצבע של מעבר החציה.
כמה פעמים שמתי לב שהרכב מאחור כמעט נכנס בי בגלל שההאטה הפתיעה אותו,
או לחלופין - אני רואה הרבה רוכבים שלוקחים פניות כאלה באיטיות מופרזת, מעכבים את התנועה ויוצרים מצב מסוכן להם.
הקורס משחיז את המיומנות הנחוצה, מלמד את המבט הנכון ואת בחירת הקו הנכון
ואני יכול להגיד שכיום אני פונה הרבה יותר טוב במרחב העירוני מרובה הפניות ומתייחס לכל פניה כזו כאל תרגיל.

2. פניה שהולכת ומתהדקת בכביש מחוץ לעיר. המצב כזה הפעולה הטבעית היא להאט, מה שגורם להזדקפות הכלי [לא זה... ההוא..
]
ולמצב שאנחנו חורגים לנתיב נגדי או יותר גרוע - עפים מהכביש.
בקורס לומדים את הטכניקה של לתכנן את קו הפניה ולהתאים את המהירות בהתאם לשדה הראיה
כמו גם להכיר את מגבלות הכלי עליו אנחנו רוכבים, מה שאצל רובנו, זה אומר להבין שיש עוד הרבה יכולת שאנחנו לא מכירים,
גם בקטנועים הבסיסיים.

התרגול בכל רכיבה של כל הטכניקות האלה: מבט, תכנון קו נכון, הכרת היכולת שלנו ושל הכלי, אחיזה נכונה של הכידון ותנוחת ישיבה נכונה,
כל אלה יחדיו גורמים לרכיבה כולה להיות בטוחה יותר.

kalorit35

New member
מיישר איתך קו עם כל ההסברים שלך

וזאת גם שלא הייתי נוכח בקורס זה או אחר ,כל מה שהוספת מקובל וגם נכון מאוד ,אני כמובן לא ראיתי צורך לפרט כל כך הרבה ,אבל זה שאתה עשית זאת זה רק יתרון , אני מתוך הכרותי את פעולותי כנהג קטנוע או אופנוע מאשר שכך אני נוהג לעשות מזה זמן לא מועט .

בועז בר

New member
השאלה היא האם אתה שואף לשפר את הקיים,

גם אם הוא מספיק טוב כפי שהוא.

kalorit35

New member
האמת איני שואף לעשות זאת במסגרת קורס

אישית אני מעדיף שמישהו למשל כמוך יסביר לי מה שחסר ואני איישם זאת לבד ,אם משהו באמת חסר לי ואין מישהו שיודע הכל .

kalorit35

New member
סופר מן

כנראה שאני אישית כבר לא אפגוש בו לעולם במסגרת קורס ,אולי סתם באקראי מחוץ למסגרת אם יתמזל מזלי להיות במחיצת עילוי שכזה .

נחמד !

אהוד א1

New member

היינו באותה הדרכה?
צילמת ולא שיתפת?
זה מהקורס שארגנתי בזמנו רק לקטנועים?

למעלה