היום פורים

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

א77

New member
היום פורים../images/Emo151.gif

כן, היום י"ד אדר. י"ד אדר א', אז זה נקרא פורים קטן, כיון שהשנה מעוברת. ורק בעוד חודש, בי"ד אדר ב' נחוג את הפורים. אבל המהדרים לא שוכחים וגם היום חוגגים. חוגגים בשמחה ובסעודה. רק לא במשלוח מנות ומגילה. ואני רוצה להזכירכם את זיסער הטוב. שבשעתו נסע במיוחד לשפיקוב. [שבאוקראינה] כדי לתפוס תמונה זו מהמצבה שאני מצרף. ולמה נזכרתי? כי היום, ממש ברגע זה, חל יום ההילולא של הרה"צ שלום יוסף, שהוא חתנו של הרה"צ מרדכי משפיקוב. אז תמונה זו שהיתה כה חשובה עבורי, והודפסה ע"י בקובץ מסויים, הגיעה באמצעות הפורום. שבוע טוב, פורים שמח וכל טוב.

לצפת יצאנו ומוזיאון מצאנו../images/Emo73.gif

תאמת שדדי כבר סיכם יפה את הסיור ובעצם אני לא צריכה להוסיף על זה כלום חוץ מזה שזאת היתה פעם ראשונה שלי בצפת ככה שלא ידעתי שיש שם נוף כל כך מהמם עם טונה של שקדיות לצד הדרך(ועוד נסעתי עם חובב צילום מושבע שרצה לעצור כל מטר ולקחת תמונה)ולא ידעתי שיש בה המוזיאון למורשת היהדות דוברת ההונגרית שהוא ממש מיפעל חיים מרשים ומושקע של בני הזוג לוסטיג(ישר כוח ולוואי שיגשימו את כל מה שהם מתכננים למוזיאון שלהם)שגרם לי להתרגש מהמוצגים ומההסברים אפילו שאין לי שורשים בהונגריה ובסוף תודה לדדי ונחי שלקחו אותי בחזרה והביאוני הלום עד הבית( וגם לטומי).... שלכם חנה גונן

א77

New member
בצפת יש הרבה מציאות.

אביא אחת לדוגמא. אחת שהפתיעה גם אותי, אף שהכרתי טוב את העיר על כל מה שבא. אז המציאה עליה רציתי לספר, היה חנות שהיתה ברחוב ירושלים. חנות עופות של שטיינמץ. החנות נמכרה בשנת 1983, והקונה החליט לשפץ את החנות, וגם להחליף ריצוף. והנה, קומה תחתי לחנות. בקיצור, הקונה יצא נשכר, בזמן שבעליה הקודמים כלל לא ידע על הקומה התת קרקעית. בצפת כמו בכל הגליל, איפה שאסע, איפה שאחנה, יהיה לי מה להתבונן, מה לעשות. אם זה הר כנען, אם זה בעיר העתיקה, בית כנסת האר"י לדוגמא, ומקוה האר"י שהינו באר מים חיים במעלה בין העלמין, אם זה במעלה גן המצודה, ואם זה בדרום העיר שם יש את קבר נחום איש גמזו. וכו' וכו'. יש לי [שלא במקרה תמונה של ילדון, ברקע הר כנען, וכמובן בשלג הצפתי] כמה אני מתגעגע לעיר זו. אז חנה היקרה, יש בצפת מוזיאון, ויש שם עוד המון המון. שבועות לא יספיקו לי לחרוש את העיר.

ד ז י ר ה

New member
גם לי יש געגוע לצפת המדהימה

כל שנתיים הורי היו לוקחים אותנו לבית הבראה כדי שננשום אוויר צלול. וזו היתה חוויה מרנינה בהחלט. איפה הימים האלה ימי התום שלא הכל היה מובן מאליו.

שרי סילבר

Active member
מסכימה עם כל מילה כבר כתבתי כאן על אותו משהו מיוחד שגורמת לי צפת. לצערי יוצא לי לנסוע מעט מאד, אבל כל פעם, כשאני רק רואה על צלע ההר את מה שהיה מלון רקפת, ויודעת שהנה זהו, הגענו, ממש התרגשות. לא יודעת להסביר.

למעלה