היום סוף סוף הגיע

shine shine

New member
היום סוף סוף הגיע

לאחר קרוב לשנה שבה עמלתי, חסכתי וחיכיתי בקוצר רוח, השגתי את הכסף. מחר אני נוסע לתל-אביב להתחיל לחפש את האופנוע הראשון שלי. אני מתכנן להוציא עד 18,000 ש"ח על האופנוע עצמו. קראתי את סקירת ה-500, וכן את כל יתר כתבות הפורום, ועקבתי אחרי הפורום הזה קרוב לשנה, אך בכל זאת, כאשר מדובר באופנוע שלך הכל הרבה יותר מלהיב. החלטתי ללכת על ה-GS או ה-ER, כאשר מכל מיני סיבות אני מעדיף את ה-GS. אז מחר אני נוסע לתל-אביב עם אח שלי (שמבין יותר ממני, אגב, ומתחיל לחפש אופנוע 600, כפי שהזכרתי לפני מספר ימים) וחבר שלו שגם רוצה לקנות GS, אך במחיר נמוך יותר. אנא מכם, איפה לחפש? מה חשוב לבדוק? על מה להתעקש וממה להזהר? האם המחירון של הכלים הנ"ל הוא מחיר מייצג בשוק? מהו ק"מ סביר לכלים (אני מעריך שאני צריך לחפש שנתונים 94'-97')? האם צריך להתעקש על תוספות (כגון מנעול דיסק, סבל וארגז, וכו'), ואיזה? כיצד נהוג לחלק את עלות הבדיקה במוסך (והאם ישנו מוסך מומלץ/לא מומלץ)? השאלה האחרונה היא האם כדאי לחפש גם במוסכים או להתרחק מהם כמו מאש? אני מתנצל על צרור השאלות, באמת. אבל אם אפשר לענות לפחות על חלקן אני מאוד אשמח ואעריך את המאמץ.
וחג פורים שמח!

theshark

New member
לפני שאתה הולך לחפס אופנוע

בתיווך. חפס אופנוע במגזר הפרטי. הסיכוי למצוא אופנוע במצב טוב ובמחיר זול יותר... גדול יותר.

xfwind

New member
צודק . אבל:

צריך פשוט אורך רוח וקור רוח (לך בעקבות ההיגיון שיוביל את הרגש). ולפעמים תמצא גם בתיווך אופנועים נאים שהגיעו לשם מסיבות שונות (ולאו דוקא כי זה "בית הקברות של כל הנבלות"). במקרה האחרון שלי פשוט מצאתי אופנוע נפלא שנרכש על ידי חברת הייטק עבור אחד מעובדיה. וברגע שהעובד עזב הם פשוט שמו אותו בתיווך ("פרפר"). טלפנתי, באתי, ראיתי, לקחתי לבדיקה, התמקחתי, קניתי. ויש לי ידיד נפלא ממש כמו שחלמתי - אפס בעיות. (כבר שלוש שנים). ועוד משהו - במוסך -"י.א.ב", חיפה - יש מחברת בה כל אחד רושם כלי למכירה. לא יודע אם יש עוד כאלה בת"א אבל זו דרך לא רעה לחפש. וגם: בהצלחה. בלי תיווך ובלי בטיח - מה רע?

guy1100f

New member
אמור לא לתיווך../images/Emo3.gif../images/Emo132.gif

לי זה עלה יותר

אנימור

New member
אופנוע ראשון

קודם כל - בהצלחה ! לפני מספר חודשים גם אני עמדתי לפני קניית האופנוע הראשון שלי ובפני התלבטויות דומות לאלו שלך. למותר לציין שמומחי הפורום עזרו לי רבות, כמו גם המאמרים המצוינים שהם כתבו. באשר לשאלותיך: הסתובבתי קצת בסוכנויות תיווך, אבל כל הכלים שראיתי שם היו במצב (לפחות חיצוני) לא טוב במיוחד - חלודים וכו', או שהיו משנתונים שלא רציתי. 1. באופנוע כמו GS500 (אותו קניתי) יש מבחר יחסית גדול ולכן אין צורך להתפשר או ללכת לסוכנויות תיווך. חפש באינטרנט בלוחות של קנייה ומכירה (גם פה יש אחד כזה). 2. אל תקנה את האופנוע הראשון שתראה, תוכל לחזור אליו אחרי שתראה אופנועים אחרים. כמו כן, אל תלחיץ את עצמך. חיכית כבר שנה - עדיף לך לחכות עוד 3 שבועות מאשר להצטער מאוחר יותר. 3. כאשר דיברתי עם בעלי האופנועים בטלפון או פנים אל פנים כשראיתי את האופנוע שלהם, הצגתי בפניהם תנאי כזה - אני אשלם על הבדיקה (כ-400 ש"ח), אלא אם כן מתגלות בעיות או פגמים בשלדה. במקרה כזה - בעל האופנוע התחייב לשלם על הבדיקה והעסקה מבוטלת. בעל האופנוע הראשון שראיתי כנראה נלחץ מהתנאי הזה, כי הוא 'ברח' עוד לפני הבדיקה למרות שנשבע שהשלדה שלו ללא רבב. 4. אם אתה רואה שהצמיגים שחוקים או השרשרשת בסוף חייה - זה צריך לבוא לידי ביטוי במחיר המסוכם. 5. בקשר לארגז - מישהו בפורום שאל - "היית קונה מכונית בלי בגאז' ?" 6. לדעתי אזעקה לא הכרחית ואינה בעלת משמעות יתרה. אף אחד ממילא לא מתייחס לזה בימינו. 7. כדאי מאוד לבקש מנעול ומנעול דיסק וכמו כן קסדה נוספת, כי אלה דברים שתצטרך ממילא לרכוש ועדיף לקבל אותם ב'חבילה אחת' עם האופנוע. יחד עם זאת, לא הייתי מפיל עסקה על אופנוע מצוין בגלל דברים כאלה. 8. אמרו לי שיותר משני בעלים לשנה אמור להוריד מהמחיר. לגבי ק"מ - אני לא בטוח, אני קניתי 99 עם 30K ק"מ. קח בחשבון שיתכנו זיופים במונה. 9. את הבדיקה עשיתי באישימוטו ונראה לי שהיא הייתה קפדנית למדי. ברור מאליו שלא כדאי ללכת למוסך שהמוכר ממליץ עליו ... פה תם ניסיוני הדל. שוב בהצלחה.

shine shine

New member
תודה על התשובה המפורטת

הייתי בהמון סכנויות ולא נתקלתי באף אופנוע שנראה לי (מבחינה חיצונית), פרט לאחד שהיה פשוט ללא רבב אבל משנת 99' (כשאני מחפש עד 97'). בדרכי חזרה צלצלתי למישהו מירושלים ועברתי אצלו והאופנוע שהיה לו נראה טוב יותר מאלו שראיתי אך היה מעט קשה לקבוע כיוון שהיה מלוכלך עקב מזג האויר ששרר בימים האחרונים בבירה. סה"כ אני מרגיש שיש עוד מקום למשהו טוב יותר, אז אני ממשיך לחפש. רציתי לשאול היכן כדאי לבצע בדיקה בירושלים (שמתי לב ש-"יוני אופנועים" נורא אהוד בפורום). ושוב תודה.

aloner5

New member
מכונית בלי בגא'ז ?? ../images/Emo13.gif

יש לי אחלה משפט שכנגד .. היית קונה פאררי עם גגון ? אני לא אומר שהER שלי פאררי.. אבל עם ארגז הוא יראה יפה בערך כמו סוסיתא.

Pumi

New member
כמה הסתייגויות ממה שרשמת

1. גם בסוכנויות או תיווכים אפשר למצוא אופנועים טובים. לי למשל לקח 3 חודשים למצוא את ה GPZ הקודם אצל אנשים פרטיים, וראיתי שם סיפורים מפה ועד הודעה חדשה. ואל תשכח שחלק מהאופנועים מסוכנויות אלו אופנועים של trade-in של אנשים שאו היו צריכים למכור מעכשיו לעכשיו או פשוט לא היה להם את הכוח לחכות 3 חודשים עד שיהיה קונה, וזה קורה (לי זה קרה). שווא לבדוק בסוכנויות גם, במקרה אולי הם יתנו אופנוע במצב טוב ומחיר סביר. רק כשאתה הולך לשם, קח איתך מישהו עם ראש טוב לעסקים. 5. ארגז, קסדה נוספת, כפפות ועוד, לדעתי לא צריך לבקש. אולי אם יציעו לך, אז תחשוב על זה. קסדה משומשת בשבילך, לא ממליץ כי אתה לא יודע מה עבר עליה. אם יהיה ארגז ותגיד לבחור "תוסיף ארגז ונחשוב על זה", אז תשכח מיחס נחמד ממנו. זה יתן לו את הרגש שאתה מסתלבט עליו, ואדם שמוכר ירצה להרגיש טוב במכירה של אופנוע. אולי אחרי הקניה שווא לעשות פרצופים של חושב האם שווא, ואז אולי יעלה עניין התוספות. לא לפני. 6. אם יש אזעקה, רוב האנשים יבקשו יותר כסף, בדרך כלל אלפיים יותר. 7. ראה 5. רוב האנשים יגידו לך "לא" כשתבקש את אותם הדברים. 8. בעלים פחות מפריע. צריך להתיחס לק"מ יותר מאשר בעלים. זה עשוי להשפיע, אבל אופנוע במצב מעולה, גם אם היו לו 10 ידים בשנה, עדיין יהיה מעולה. וזיופי מונים יש, אבל לא הרבה, וחלק מהמוסכים יכולים לעלות על זה. בקש את הטפסי טיפולים של האופנוע. רשום עליהם עם כמה ק"מ בא האופנוע לטיפול, ואם יש חריגות, תוכל לעלות על זה בלי הבדיקה (כשחיפשתי את האופנוע הראשון שלי גיליתי מישהו שניסה לעבוד עלי עם טפסים של אופנוע אחר). וזהו. זה מנסיוני שלי.

dan333

New member
על מה צריך לשים לב כאשר קונים DR350

על מה צריך לשים לב כאשר קונים DR350 בשנים 91-94

nuzzz

New member
אפשר להסתכל על השלדה...

צמיגים שרשרת גלגלי שיניים מצבר חישוקים כידון מתלים(קדמי ואחורי..) שפיצים מנוע נזילות שמן מכל הצבעים ומכל הסוגים מושב זנב אחורי לוח שעונים ידיות ומנופים חשמל-סוויץ,אזעקה,אורות ואיתותים אטמים שונים שכחתי משהו
בקיצור-לבדוק ה כ ו ל!!(במוסך-ולא עם חבר "שמבין")

כRובי

New member
מה לבדוק ?

בדיקת אופנוע לפני קנייה - ול-פ-נ-י הכנסתו לבדיקה במוסך

כמה נקודות...

לא יודע עד כמה חבר שלך מתמצא ברכישת משומשים ...כמה נקודות (נוספות לגלג"ש -שרשרת) : 1.צמיגים , בלמים + דיסק - האם שחוקים ,הרגשת הבלימה (עדיף שתתן לחבר שלך, אם בעל נסיון רכיבה עשיר). 2. נקיון כללי וסדר של מערכת החשמל - כבלים חופשיים ,בלאגן ,נורות וכו שלא עובדים. 3. איפה מטופל ,ע"י מי ומתי היה הטיפול האחרון. 4. בולמי זעזועים ,במיוחד אם המדובר בשנתונים 94-97... הכלים כבר מספיק זמן על הכביש כדי לפתח בעיות. זהו מפרי מוחי הקודח ,בטוח שהכבדים יכולים להוסיף עלי ה-מ-ו-ן... אה, ובהצלחה!

למעלה