היום נתקלתי בתופעה.

היום נתקלתי בתופעה.

או ליתר דיוק- כל יום שאני מתאמנת בדוג´ו אני נתקלת במשו. אבל היום.. אוי היום.. נתקלתי בתופעה נורא מרגיזה. והסיפור הוא כזה: כמו בכל יום ראשון הלכתי לי לאימון
וטובת
. דווקא היום הגיעו אנשים שלא באו כבר המון זמן וזה היה מאוד משמח ומרנין, בין ה"המון" אנשים שלא ראיתי המון זמן- הגיעה מישהי שאני לא מכירה אישית, אבל מכירה בפרצוף. בכל אופן-האימון התחיל, או החימום, יותר נכון.. החימום המתיש... חצי שעה.. ואז היו כמה תרגילים, ואז התחלקנו לזוגות. לי יצא להיות עם אותה ילדה, שלמקרה זה נקרא לה בשם חסוי "זרובללה". אותה זרובבלה עונדת חגורה כחולה, חגורה מתקדמת יחסית, אך לא הצלחתי להבין למה היא כ"כ נרתעת. כל פעם שהיא רק נגעה בי היא התחילה לבקש סליחה... ולי זה ממש לא מפריע.. (לא בקשת הסליחה אלא ה"ליטופ" ההוא שהיא נתנה לי). ואז- *טהטהטהטהטהטהההה* הגיע שלב ההפלות. זרוב´ היא בחורה שגדולה ממני, אך עדינה ושברירית (כן... ואני גסה ובהמתית...
). נגמרה ההדגמה של תרגיל ההפלה, ואנחנו כמובן היינו צריכים ליישם את התרגיל. די פחדתי להפיל את זרוב´ כי.. היא נראית כמו מישהי שאם תיגע בה היא תישבר לשניים. אבל רציתי להתאמן, רציתי לנסות. פתאום שמעתי משו נורא מוזר שלא פירשתי נכון בהתחלה.. זרוב´ אמרה: "בואי לא נפיל אחת את השנייה. אני לא רוצה שתפילי אותי". אולי היה זה רק הפחד שיצא מגרונה. אבל לאט לאט הבנתי שלא כך הדבר
... כשהסנסאיי ראה שאנחנו לא עושות (רק בגללה
) הוא הדגים עלינו, כי חשב שלא הבנו. אולי כן הבנתי רק לא יכולתי לתרגל. מה שכן הבנתי, זה שהיא לא רצתה שאני אפיל אותה. פשוטו כמשמעו. אני ממש לא יודעת למה, אבל היא כנראה חשבה שאני אפגע בה כשאפיל אותה, שהיא תשבור מרפק או תיפול לא נכון. או שאולי זו רק אני, ושהיא באמת לא רוצה ליפול ולהתלכלך
... אני חושבת שזרוב´ ממש לא צודקת כי אני חושבת ש-10.5 שנות אימון די היטיבו עימי ועם התנסותיי בהפלות רבות. וזה היה קצת מעליב... שאלתי אליכם היא- מה קורה כשיוצא מצב שבן הזוג פשוט לא מוכן שתפילו אותו? מה אתם הייתם עושים? הייתם מסבירים לו שהוא לא צריך לפחד, שאתה מנוסה בזה ושלא תפגע בו? או פשוט לשתוק? אני מפחדת שזה יקרה שוב ואז אנשים באמת יתחילו לחשוב שמשהו לא בסדר איתי, כשבעצם משהו לא בסדר איתה.. זוהי קריאה נרגשת ל
!!

כלל אצבע - לא לדחוק בבן הזוג מעבר

למה שמוכן. כן לנסות לשכנע, אם חושבים שמסוגל, אבל בסופו של דבר הרבה אנשים מגיעים כי נהנים באימונים. לתת להם הרגשה של טירונות (שחייבים לעשות כל מה שאומרים להם) עלול להבריח. עם הזמן, הרוב לומדים לסמוך על המדריך, אך תמיד יש כמה יוצאי דופן. את מתאמנת 10.5 שנים? הבחורה הזו לא הייתה הרבה זמן? מה ישפיע יותר על דעתם של אנשים בדוג´ו? מחוייבות ארוכת טווח שלך, או אימון חד פעמי?

WhiteBear

New member
מחזק את דבריו של דלית:

אם בן הזוג מפחד להפצע, צריך להתחשב בזה. ואם הסיטואציה מתאימה, לנסות לפתוח אותו ליותר מרחב של אימון. אם הבן זוג לא פתוח לשינוי (מצידך, לפחות), תבקשי להחליף בן זוג. ובנוגע למה שיחשבו עליך. אז שיחשבו שאת לא "שווה". שאת לא יכולה לבעוט גם עם קביים, ושמגיע לך חגורה כתומה. אז, ביג פאקינג, מה זה משנה ?!... אוהבים אותי, נכון?? הדוב הלבן.

ההגיון שלי

אם היא בוחרת לא ליפול ואת בוחרת כן להפיל אז לא הגיוני שתעבדו ביחד, נכון?? אני מניח שלרוב הפרטנטרים האחרים אין בעיה ליפול... אז למה לבחור דווקא אותה כפרטנרית??? תעבדי עם מישהו אחר...

ידיעה מרעישה!

אולי לא.. אבל דיברתי היום עם חברה שלי.. נקרא לה בשם לא בדוי "שירה". שירה שכנה של שם לא בדוי ישי, וישי חבר של זרוב´ (והיא כן בשם בדוי). שירה חזרה אתמול לאחר האימון עם ישי וחברתו, כי שכנים הם. עוד משו שיעזור להבין את הסיפור: בזוגות אני הייתי עם זרוב´ כאמור, וישי היה עם עוד חבר שלי, וגם הוא בכיתה י´, גם הוא חגורה שחורה, גם ישי, והחבר בכיתה י´, שמו ניר. ניר היה בזוגות עם ישי, ואני עם זרוב´. נחזור לסיפור: שירה חזרה עם ישי, וזרוב´ שאלה את ישי איך הוא לא פחד שילד בכיתה י´ הולך להפיל אותו!!! וזהו. זה מביא אותנו לנקודה שהיא פשוט לא רצתה שאני אפיל אותה, כי אני בכיתה י´. חוצפנית... *אני מקווה שהבנתם משו מהסיפור שלי...*

קוזושי

New member
זה לא קראטה, זה תשבץ! ../images/Emo8.gif ../images/Emo13.gif

ואם זה באמת נכון את צריכה באימון הבא להפיל אותה גם בשביל האימון הקודם. ולגופו של עניין, אני בטוח שכולם מכירים את אלה שפוחדים ליפול, או לעשות כל מיני דברים אחרים שמתחילים מתקשים בהם. ההבדל הוא שמי שבאמת מגיע לאימון במטרות רציניות, מנסה בכל זאת לעשות עד כמה שהוא יכול. ומי שמגיע לאימון בגלל סיבות צדדיות, לא יעז בשום אופן ליפול. הוא הרי בעצם כלל לא מתעניין באמנות הלחימה, הוא בסך הכל מגיע בגלל החברה או כל מיני סיבות פסיכולוגיות אחרות שלא נעסוק בהן עכשיו. במקרה שהבאת ברור שאותה אחת כלל אינה מתעניינת בקראטה אלא בדברים אחרים שקורים שם בקבוצה, אם היא באמת היתה מתעניינת באימון לא היה מפריע לה שצעירה ממנה תפיל אותה, או כל דבר אחר. אני לא חושב שצריך לותר לאחת כזאת, ואמנם לא צריך לפגוע בה, אך אפשר בהחלט לגרום לה לאי נעימות, שתחפש בידור במקום אחר.

טוב, לפני שאת מתחילה

"לגרום לה אי נעימות" כדאי שפשוט תשאלי אותה בצורה ישירה למה היא לא מוכנה שתפילי אותה. את יודעת, דברים שעוברים ככה מפה לאוזן יכולים להשתבש כהוגן בדרך. יכול להיות שהעניין הוא פשוט שהיא פוחדת שבתור בחורה צעירה את לא תוכלי להעריך נכון את יכולת הספיגה שלה ו"תשתוללי". יכול להיות הרבה דברים. תשאלי אותה, אל תבזבזי זמן בניחושים. ובניגוד לקוזושי, אני חושבת שגם אנשים שבאים לאימונים מסיבות חברתיות ראויים ליחס של כבוד. "מתוך שלא לשמה בא לשמה" וכל זה.

תודה לכולם... אבל

אני לא חושבת שאני צריכה להעריך אנשים שבאים לאימונים מסיבות אחרות.. כלומר... אני לא מתכוונת לסיבות כמו רוחניות וכאלה, אני מתכוונת לסיבות של לשרוף את הזמן, או ליצור מפגש חברתי. לפי דעתי אומנויות לחימה לא נועדו בשביל לשרוף את הזמן, או לעשות מפגש חברתי, כי אפשר לעשות מפגש חברתי גם אחרי האימון, וזה באמת נחמד שיש חברים באימון- אבל לא לזה באת לדוג´ו ושילמת כסף... תסכימי איתי? חוצמזה- ישנה משו אם אני אשאל אותה למה היא לא מוכנה? זה לא שלא ידעתי למה היא לא רוצה שאני אפיל אותה- הבנתי כבר לבד.. וזה שאני אתחיל להרצות לה באמצע האימון שהיא באה בשביל להתאמן ובלה בלה בלה.. לא חושבת שזה יעזור לה..

א. את לא יכולה להיות בטוחה שהבנת

נכון. זאת הסיבה העיקרית לשאול. ב. כל בן אדם ראוי לכבוד. בטח ובטח בן אדם שהרים את התחת שלו מהספה ובא להתאמן. האם את יודעת מה ההקשר המקורי של הפתגם שציטטתי לקוזושי?

נכון.

כל בנאדם ראוי לכבוד. אבל בטח ובטח בנאדם שהרים את התחת שלו ובא להתאמן? היא לא באה להתאמן!!!!! ויש עוד רבים שלא באים להתאמן!!!!! יש המון ילדים שמסתובבים באמצע האימון וחושבים שזה שוק! הם לא באים להתאמן! הם באים כי.. אני אפילו לא יודעת למה הם באים בכלל!!!

מתוך שלא לשמה בא לשמה

גם אם הגיעו לאימון מסיבות שאינן קשורות לאמנויות לחימה, אולי בזכות האימון כן יכנסו לתחום?

לדעתי, לפעמים, לבוא "למפגש חברתי"

בבית-הספר ללחימה, לשבת בצד, לדבר, לקום, להתאמן קצת, להסתובב, להסתכל - לומדים יותר מאשר להתאמן "בריכוז" במשך כל הזמן הזה. לפעמים. (אבל זו רק דעתי)

קוזושי

New member
גם לדעתי

אך בתנאי שאמנויות לחימה זה דבר שמאד מעניין אותך, ומעניין אותך גם מה שעושים שם בבית הספר ללחימה. במקרה שלחימה כלל אינה מעניינת אותך, ואתה אפילו שונא את זה, ואתה מפחד מזה, אני לא כל כך בטוח שהמפגש החברתי יכול לתרום לך משהו, (בלחימה כמובן) לא דרשתי דוקא להתאמן "בריכוז", אני פשוט רוצה להתאמן, ויש כאלו שמטרתם היא שונה, וזה מפריע לרציניים להתאמן. נכון, מתוך שלא לשמה בא לשמה, לזה אני מסכים, אך קשה לי לומר שאני מת להתאמן אם החברה האלה שבאים מתוך שלא לשמה. אך בזה אתם צודקים, לא יפה לפגוע בהם, פשוט לחרוק שיניים ולחקות לרגע שתוכלו להחליף בן זוג.

למעלה