היום נתפסתי!!

efrat100

New member
סתם אנקדוטה בנושא גאוות יחידה...

יש לי חברה ישראלית שיש לה בת שנולדה כאן, היא כבר בת 4 וששואלים אותה אם היא אמריקאית או ישראלית היא מסתכלת עליך במבט מופתע לחלוטין ואומרת שהיא "טקסנית"
אפרת

קשקה

New member
עם רשיון בנ"ל -כזה שמוציאים בדואר

בארץ/ממסי אין שום בעיה לנהוג בטקסס... אפילו תאונה עשיתי שם (ובאשמתי) עם משטרות ואמבולנסים ושאר מרעין בישין ואף אחד לא בא אלי בטענות על הרשיון... וחוץ מזה אם כבר מדברים על רשיון טקסני-אני חושבת שזה המקום עם הכי פחות בירוקרטיה והכי מהיר להוציא רשיון מקומי(לפחות ממה שאני מכירה בארה"ב) אז מה הסיפור???

efrat100

New member
כי את לא גרה כאן...

אבל אם את עוברת לגור כאן ורוצה לרכוש אוטו עם ביטוח, על מנת לרכוש את הביטוח את צריכה להוכיח שיש לך רשיון טקסני, ואם אין לך, הם יתנו לך 30 ימי חסד להוציא רשיון טקסני, אחרת... מבוטל הביטוח וכמובן את לא תוכלי לנהוג באוטו. באמת בתור תיירת, הרשיון הבינלאומי של ממסי מספיק לחלוטין (למרות שכדאי לרכוש ביטוח מחברת ההשכרה). אבל להוציא רשיון זה מאוד דומה למה שאת צריכה לעבור בארץ, צריך לעשות תיאוריה ביום אחד, לבוא ביום אחר, להרשם לבחינה ולעבור את הבחינה. לכל דבר צריך לחכות בתור (ולהגיע ב- 6:30 בבוקר זה לא מזיק, בפעם הראשונה הגענו ב- 9:00 וכבר לא היו תורים....). מה שכן... הבחינה המעשית עצמה כללה בערך 3 פניות ימינה סביב הבנין, חניה אחת ברוורס וזהו! אבל לא הייתי אומרת שיש פה פחות בירוקרטיה ממקומות אחרים, סתם הם יותר נחמדים פה
אפרת

קשקה

New member
נכון-את צודקת .כשמדובר בקניה

של רכב,כדאי ורצוי שיהיה רשיון מקומי בכל מקרה... לגבי-גרתי בדאלאס תקופה מסויימת,ולמרות שהרכב שלנו היה מושכר,בעלי רצה רשיון מקומי.ביום שהוא הלך לעשות תיאוריה-הוא קיבל על המקום תשובה חיובית ומיד ניתנה לו הזדמנות לעשות טסט מעשי...כל הסיפור לקח לו 3וחצי שעות.ימים ספורים אחרי הוא קיבל רשיון זמני בדואר ואח"כ את הרשיון הקבוע...עכשיו אנחנו בבוסטון ואני אפילו לא מעיזה לחלום שזה ילך לי כ"כ מהר (עכשיו תורי להוציא רשיון...) ועוד משהו-כל זמן שלא קונים רכב-לא באמת צריכים רשיון מקומי בתנאי שלפחות פעם בשנה יוצאים מגבולות ארה"ב...החוק אומר שאחרי שנה שמהגרים חייבים להוציא רשיון.אבל לא מוגדר מתי מתחילה השנה.מבחינתם,אם יצאת מגבולות ארה"ב (אפילו אם זה לכמה ימים לטיול) השנה יכולה להתחיל ביום שחזרת... שבת שלום קשקה

efrat100

New member
בלי שום קשר...

אני סתם חושבת שזה עדיף להוציא כמה שיותר מהר רשיון מקומי, בגלל שזאת השיטה שלהם לזהות אותך, אז זה סתם יותר קל בכל מקום שרוצים לשלם בצ´ק או להזמין שתיה והם רוצים לבדוק אם אני זה באמת אני, תמיד יותר נעים לי עם הרשיון הטקסני, מאשר להראות להם את הרשיון הישראלי ולהתחיל להסביר להם איפה תאריך הלידה רשום, ומיד אני מתוייגת בתור זרה... אפרת

טל ר

New member
מי שעובר לגור במסצ´וסטס

ממדינה אחרת בארה"ב - צריך להוציא רישיון מקומי תוך 30 יום. ממדינה מחוץ לארה"ב (בד"כ אומר טסט) - צריך להוציא רישיון מקומי תוך שנה. עשיתי עכשיו תאוריה ויש לי תור לטסט (אחלו לי הצלחה...
), אז בינתיים הם נתנו לי Learners Permit (רישיון תלמיד שאיתו לומדים נהיגה - פה זה בעצם האישור למעבר מבחן תאוריה). החלק המשעשע הוא שאם אכשל בטסט, רישיון מקומי הם לא יתנו לי, אבל במשך השנה הזו אני עדיין יכול לנהוג... טל.

marcos sanfeliu

New member
לגבי הרשיון B

ישלי שאילה:ישלי רישיון צר (ציליאני)ואני תושב הארץ החי בחו"ל: מותרלי לנסוע בארץ עם רישיון זר ????

קרן משם

New member
יההההההההה

למה? מה כבר עשיתי? מספיק קיבלתי מבעלי על הראש אתה לא חושב? טעיתי, טעות קורה במשפחות הכי טובות!

טעות שנתפסת ../images/Emo35.gif

קשה לי להבין מה מצחיק כאן בלעבור באדום בכוונה ולהקשות על שוטרים שעושים את מלאכתם נאמנה (אפילו אם הם, איזה קטע, לא יודעים אנגלית) מצטערת, בעיני לגמול על הכנסת אורחים בזלזול בחוקים ובמקומיים זה לא חמוד, לא חינני, ובטח לא סיבה לרוץ לספר לחבר´ה....

קרן משם

New member
את "שמעת" אותי אומרת טעות

שנתפסתי? או שלא הייתי מספיק ברורה? או שהעברית שלי לקויה? עשיתי טעות-עברתי על חוקי התנועה! קיבלתי דוח ואני מקבלת על עצמי את העונש באשר הוא! הצגתי את הדברים בצחוק כי ככה בא לי וככה אני....אפ´חד לא חייב לקרוא אותי אם לא מתאים לו! זאת אני מתלוצצת על דברים רציניים...לוקחת אותם בקלות...והרי לשנות את הטעות אינני יכולה!! ואגב: לא זכור לי שכתבתי שעברתי באדום בכוונה....אז להרגיע! והשוס שבהועתך זה הכנסת אורחים....על זה אני חייבת להתפוצץ מצחוק, ברשותך

את מזכירה לי את אותה נזירה

מתחילה שבאה אל עמיתתה הותיקה ואומרת לה "אימי אימי נאנסתי היום איך אסיר את הבושה?" עונה השנייה "לכי בלעי לימון שלם" "ואז זה יסיר מעלי את הכתם?" שואלת הראשונה " לא אבל לפחות ימחק את החיוך מפרצופך..." זהו, יותר אין לי עניין להתנצח.

קרן משם

New member
חחחחחחח כאן אני אמורה לצחוק?

עשיתי את זה! להתנצח? אתם נראים לי חבורה שמתיימרת לשפוט אנשים ולא יודעים אפילו לנהל דיון אפילו אם מה שעשיתי/כתבתי מנוגד להלך הרוח שלכם.. צר לי עליכם!

sirpad

New member
זה נורא קל להעיף אצבע מאשימה

סתם נסחפתם פה לדעתי. מדובר בתקרית והיא בחרה לצחוק על זה,זכותה. זה שהיא תשלם על מה שעשתה זה ברור ואין צורך להוציא לה את המיץ פה.

סנדייז

New member
קצת נסחפתם בצדקנות שלכם../images/Emo4.gif

אתם חושבים שהיא לא יודעת שהיא עשתה עבירה? מי מכם אוהב לשלם קנסות ושלא ינסה להתחמק מזה שיקום. היא בחרה לספר לנו את זה בדרך ההומור,זכותה. אם היא היתה מזילה
בסיפורה עם אותה עבירה מה היתה תגובתכם אז??..

לא, האמת, אני לא חושבת...

אולי זה מרובע מצידי, אבל באמת שאני לא רואה שום דבר משעשע בלעבור באור אדום. מה היה חסר כדי שגם בארבע לא תאספי את הילדים שלך? או אולי, שמישהו אחר לא היה מגיע לאסוף את הילדים שלו???

קרן משם

New member
צר לי שלקחת את זה בצורה קשה

ואני בנאדם שלוקח את החיים כמו שהם... טעיתי, קיבלתי דוח שאיתו יגיע העונש מפה והלאה מה שנשאר זה לצחוק. הייתי מספיק רצינית בחיי! (הודאה בטעות לדעתי מספקת...זה לא שאמרתי שדוקא עשיתי זאת ואוסיף לעשות זאת) את הנו נו נו קיבלתי....ממשיכה הלאה

באופן בו סיפרת את הסיפור לראשונה

היה לי הרושם שאת מתפארת במה שקרה ואולי אפילו קצת משוויצה "בנימוס המופלג" בו התייחסת לשוטרים. יכול להיות שהרושם שלי היה מוטעה?

למעלה