היום נתפסתי!!

קרן משם

New member
היום נתפסתי!!

סוף גנב לתלייה! קיבלתי ת´דוח הראשון שלי ממשטרת הונגריה, כיפאק, היי! מה עשיתי? עברתי ברמזור אדום אש!!! (מיהרתי לקחת ת´ילדים מהמעון) והפרעתי לתנועה שהתחילה לצאת מהכיוון השני באמצע הצומת! (היה מפחד!) רק לאחר 3 רמזורים האלה ציפצפהמשטרה ועצרה אותי בצד וככה התנהל הדיאלוג: הם: שלום, אך קוראים לך? אני: הממממ מה? חמותי: עונה במקומי, יבור קרן הם: שאלנו אותה לא אותך! (היו עצבניים לאללה! חמותי:היא לא מבינה טוב הונגרית הם:אך קוראים לך? אני:יבור קרן חחחחחחחחחחחחחחח הם:רשיונות אני לחמותי:שכחתי את הארנק שלי בבית חמותי לי:תחפשי אולי תמצאי משהו אני מחפשת אבל יודעת שלא אדוג כלום ומדליקה סיגריה אני:שכחתי את התיק שלי בבית הם:מה? בחיים לא ראינו דבר כזה!! חמותי:מבקשת 2 דקות להתקשר לחמי שיבוא להביא את הארנק והם מהנהנים לה הם:ידעת שעברת באדום מכוער? אני:לא נכון, עברתי בצהוב והרכבים ממול מיהרו לצאת מהצומת לפני הירוק שלהם הם:כן, בטח! אני:יוצאת סוף סוף מהרכב וממשיכה לעשן חמותי:תיכף יגיעו הרשיונות הם:איזה שפה את מדברת? אני:עברית הם:בוהים בי ואחד בשני מנסים להבין מה חירבשתי להם אני:אני יודעת גם אנגלית הם:(הם היו 2) אחד מהם זורק איזה מילה ספק באנגלית אני:מה? מזה היה? הם:בטח, ממש מבינה אנגלית אני:מבינה יותר ממה שאתה מדבר הונגרית, כנראה אתה לא יודע לדבר הם:איפה את גרה? חמותי:ברחוב זה וזה הם:מספר? חמותי:לא זוכרת ושואלת אותי אני:מסתכלת עליה מה היא רוצה מהחיים שלי? מאיפה לי לדעת? הם:אתם ממש מוזרות! ומוסיפים את גרה בהונגריה? חמותי:כן, ואנחנו ממהרות למעון לקחת ת´קטנים הם:יופי אז שבעלך יבוא מהר יותר חמותי:עצבנית ומתקשרת שוב לחמי שאומר שמיד הוא מגיע הם לחמותי:יש לך ניירות להציג את עצמך? חמותי: צוחקת מעצבים ועונה שלא, ממש לא הם:בלי טיפת רגישות מעניין כל העסק הזה אני: אומרת לחמותי, מה יהיה עם הילדים? חמותי:שקט, אין תגובה ואז מגיע חמי עם בעלי ברכב (בעלי חולה לכן לא בא איתי אלא חמותי) ויוצאים מהרכב, בעלי נותן לי ת´ארנק ואני מוציאה את האשרת שהייה שלי והרשיון נהיגה של ישראל (כרטיס כזה ספק אם בינלאומי, כנראה שלא) בעלי:על מה הדוח? הם:נסיעה ברמזור אדום בלי חגורות בטיחות וללא רשיונות! בעלי: בעברית ראבק לא יכולה לעשות שום דבר בקטן הא? הם:מקשקשים וכותבים דוח ומחזירים לי ת´מסמכים בעלי:מה יהיה? הם:תקבלו ת´דוח בדואר, שלום אני לבעלי:מה יהיה? בעלי:נקבל ת´דוח הענק בדואר עם עונש אני:איזה עונש? ומה כבר עשיתי? בעלי: את צוחקת עלי? תקבלי קנס בסכום לא קטן ואולי שלילה אני:שלילה? הרשיון שלי תקף פה בכלל? בעלי:יש לי 2 בשורות בשבילך האחת רעה והשניה עוד יותר רעה אני:נו? בעלי:אם הרשיון שלך לא תקף פה תקבלי קנס וזהו אבל אם הוא כן תקף פה תקבלי קנס+שלילה אני:אז מה עדיף? אני חושבת שאצא בזול אם הרשיון שלי לא תקף בעלי:מצחיק מאוד, עוד נראה מה המשטרה תגיד על זה! ת´ילדים לקחתי מהמעון הב16:00 במקום ב15:15 מסכנים שלי! אני ובעלי התווכחנו והוא טוען שמעולם לא נסע באדום מכוער....SO? מהירות זה יותר טוב? חחחחחחחחחח כל אחד והתחביב שלו! בשורה התחתונה ת´קנס חמי משלם! אח נהנית לעשות ראש קטן עם השוטרים ולא להבין מה שלא רציתי...הם התפחלצו!!

לי קרה מקרה דומה

שתפסו אותי נוהג בסביבות ה-160 קמ"ש עם עוד ארבע חברים באוטו, פעם ראשונה שההורים נוסעים לארץ ומשאירים לי אותו- אליי הם היו קצת יותר נוקשים, בדקו לי איזה רבע שעה במחשב תרישיון, הכריחו אותי להתייצב במשטרה עם ניירות הביטוח, נתנו לי 3 נקודות קנס של 100 פאונד (770 ש"ח- משכורת חודשית שלי !) והכריחו אותי ללכת ברגל 62 יום..

לגבי הרשיון

בין אם הוא תקף ובין אם לא, לא יכולים לשלול לך רשיון של מדינה אחרת. במקרה הגרוע תקבלי קנס, אבל אם אין לך רשיון מקומי לא יכולים לשלול לך.

קרן משם

New member
השאלה הנשאלת היא:

האם הרשיון שקיבלתי בישראל...כרטיס מגנטי כזה הוא מאשר לי לנסוע בחו"ל או לא? אף פעם לא ידעתי ת´תשובה לזה וחשבתי שכעת אולי אדע (ממש לא בגלל זה הפרתי חוקי תנועה)

תלוי במדינה

בחלק מהמדינות כן ובחלק לא. לא מדובר ברשיון בינ"ל אלא בכרטיס הישראלי. למשל בחלק ממדינות ארה"ב הוא תקף, ובאחרות לא.

קרן משם

New member
ואך אפשר לדעת את זה?

אם זה תקף פה? אם השוטרים לא אמרו על זה כלום משמע זה תקף?

החדשים כבר לא מגנטיים

הם תעודות שאפשר להמיג אותם כמסמך בינלאומי וכבר לא מוציאים רשיון בינלאומי אצל ממסי..

טל ר

New member
תלוי במדינה

לפעמים צריך רישיון בינ"ל (שדרך אגב אפשר להוציא גם בדואר). גם במקומות שלא צריך, למשל מסצ´וסטס (כתוב שהרישיון הישראלי תופס), אבל הם כותבים: An International Driver’s Permit is not required, but it may help provide an English translation of your foreign license. למשל, חפשו על הרישיון הישראלי איפה כתוב באנגלית לאיזה סוגים של כלי רכב הוא תופס, יש בו רק קודים. על שלי, למשל, כתוב A+B (אופנוע + מכונית, לא שזה כתוב שם). פה יש להם קודים משלהם, ו-A לכאורה זה רישיון על משאית כבדה עם נגרר, ולך תסמוך על השוטר שעוצר אותך שיכיר את הקודים הבינלאומיים. אני ממליץ שתמיד יהיה גם רישיון בינלאומי. טל.

טל ר

New member
שלי הוצא ביולי האחרון

הכל מתורגם שם, חוץ מהקודים של סוג הרישיון...

טל ר

New member
לא מגנטי

צד אחד בעברית ("ישראלי") וצד שני באנגלית ("בינלאומי").

טל ר

New member
נכון, אבל...

- רק למדינות אשר חתמו על האמנה המתאימה (ויש יותר מאמנה אחת אפשרית, אבל רק אחת עליה ישראל חתומה). - גם אז, כפי שתראי בהודעתי הקודמת, אין תרגום לקודים של הרישיון, ואת תלויה בחסדי השוטר שעצר אותך.

מדינת ישראל חתומה על

אמנת ז´נבה מ- 48´ ועל אמנת וינה מ- 68´ ויש עוד אמנה אחת שאני לא זוכר איזה, אבל ישראל לא חתומה עליה

Guy K

New member
טל צודק לחלוטין

לפחות לגבי "תלוי בחסדי השוטר"... כבר סיפרתי כאן לא מזמן (אבל אני אספר שוב לטובת התלמידים שלא נכחו) שעצר אותי שוטר, אמר לי שהרשיון שלי בכלל לא מוכר כרשיון בטקסס ונתן לי ללכת רק כי עשיתי את עצמי אהבל טוטאלי...

DJNYC

New member
גם אותנו עצרו פעם..

וברגע שראו את הרשיון הבנלאומי, השוטר נתן לנו לנסוע (למרות שהוא ממש אבל -ממש- רצה להיכנס בנו) כנראה שזה היה כאב ראש רציני....

efrat100

New member
הטקסנים האלה....

רק לידיעה - בטקסס שום רשיון אינו תקף, אלא אם כן הוא רשיון של מדינת טקסס. מותר לך לנהוג בטקסס עם רשיון של מדינה אחרת מארה"ב, אבל אם אתה רוצה לבוא לגור כאן, כדאי מאוד שתוך 30 יום תוציא רשיון טקסני, אחרת הביטוח שלך לא תקף, ובית המשפט ישמח לשלול לך את הרשיון ולהכניס יד עמוק לכיסך...
(תמיד הם צריכים להיות שונים פה...) אפרת

Guy K

New member
באמת?

לא ידעתי את כל זה בכלל... מזל שהוצאתי רשיון טקסני בלי קשר אבל האמת היא שלטקסס באמת יש גאוות יחידה מזעזעת, ממש כמו איך שהניו יורקים מרגישים לגבי ניו יורק, רק שכאן אין במה להתגאות ממש
בעצם, יאני מגיע להופעה בפברואר (ע"פ החופפת שלי במספרה), אז אני מניח שיש סיבה לגאווה

למעלה