היום נשברתי

dana2909

New member
היום נשברתי

הילדון בן שנה ו-9. זה לא גן חדש, הוא שם מאז פסח. מאד נהנה , מאד אוהב את הגננות, אבל בתחילת השנה העבירו אותו קבוצת גיל - יחד עם כל הקבוצה שלו, והוא נמצא בקומה אחרת בגן (קומת הקרקע). לא יודעת למה, הימים האחרונים מאד קשים לו, הוא חזר להתעורר בלילה, פתאום רוצה המון ידיים , והיום כשהשארתי אותו בגן הוא בכה בכי תמרורים, נמרח על הרצפה ואפילו הגננת האהובה עליו לא הצליחה להרגיע אותו. כזה בכי שכל מה שרציתי זה לחבק אותו ולקחת אותו הביתה. הלב שלי נשבר. עמדתי ובכיתי מחוץ לדלת. אחרי חצי שעה התקשרתי לשאול מה קורה איתו, הם אמרו לי שהוא נרגע, לא מיד - הוא בכה כמה דקות ובסופו של דבר נרגע, כשהתקשרתי הוא כבר שיחק עם אחד הילדים. זה כל כך קשה.

../images/Emo201.gif מקווה שיעבור לו מהר

אולי תנסי להיות איתו קצת יותר לפני שאת עוזבת, רק בימים הראשונים כי בישבילו זה מקום חדש אפילו שהצוות והילדים עברו יחד איתו.

רחלונת

New member
הוא היה בחופש בקיץ?

כי אם כן, לדעתי זו פשוט הסתגלחות מחודשת. שמעתי מהרבה אמהות שלמרות שהילדים מאוד אהבו את הגן, אחרי חופשת הקיץ עם ההורים זה היה לא קל לחזור. ובכל זאת, אני ממש מבינה אותך - אצלי מיכל לא בכתה כמעט - ועדיין אני בכיתי
זה מאוד מאוד קשה ואני מקווה שיסתדר במהרה

אני נשברתי אתמול והוצאתי אותו מהגן .!!!

בן 2.10 עד ספטמבר היה בבית. הבקרים בגן היו סיוט .. בכי היסטרי כל בוקר .. מושך לי בשיער וכו'.. שניה אחרי שהלכתי הפסיק לבכות (שמעתי מהדלת) אבל משהו כבה בו. הוא אמנם שיחק (כי אין ברירה ) אבל לא נהנה. הוא השתנה מאד.. קם באמצע הלילה בוכה וצורח מתוך שינה שהוא רוצה הביתה. שהוא לא רוצה להיות בגן .. כל בוקר היה קם עם דכאון לפני הגן... וגם לי החלו להתגנב חרטות על הגן .. על זה שיש שם ילדים קטנים ואולי אין לו יותר מדי עניין... גם ראיתי שהוא ממש מסמפט אף אחד מהצוות . שלשום הוא פשוט התחנן לא להשאר בגן .. התחנן . לא היתה ברירה והייתי צריכה ללכת ... הצצתי מהחלון . הוא מיד הפסיק לבכות אבל עמד ככה בצד וניגב את הדמעות. ושלי החלו לזרום. הוא נראה כל כך מסכן. גם כשבאתי לקחת אותו בצהריים הוא נראה מסכן כזה חסר עניין ומשומעם .. אפילו לא חייך לקראתי ולא רץ אלי. כבוי. נשברתי. אתמול כבר לא שלחתי אותו לגן .... והיום גם לא. קשה לי . שלחתי ילד חמוד, חברותי סקרן ושמח וחזר הביתה ילד אחר. עצבני תוקפני וחסר סבלנות . אני רוצה להכניס אותו לגן חדש. גן שלי היה בו יותר נעים , גן שבו הוא באמצע מבחינת גילאים .. יש לו יותר מבחר חברתי ... ונראה לי שיהיה לו יותר ענין ואולי זה יקל על כל הסיפור. אני רק לא יודעת אם להכניס אותו כבר ביום א' או לחכות כבר אחרי החגים ? מה ישגע אותו פחות ?

perah11

New member
../images/Emo201.gif

וואו התיאורים שלך גרמו לי להזיל דמעה! ממש יכולתי לדמיין אותו עומד עצוב
, אני בדיוק כמוך הייתי מוציאה אותו בלי הרבה לחשוב, כל הכבוד לך ! תנסי גן אחר, הילד שלי למשל רץ מבסוט כל בוקר לגן רק מחכה להגיע, אז נורא קשה לי לשמוע על ילדים אחרים שלא נהנים ככה מקווה שתמצאו לו מסגרת מתאימה יותר בקרוב.

memko

New member
אוי נשמע נורא....טוב עשית שהוצאת אותו מהגן../images/Emo7.gif

מקווה שיתמצאי גן אחר יותר טוב...כל כך עצוב שזה מה שהגן עושה לילדים שלנו...

טוב שהוצאת אותו מהגן ../images/Emo24.gif

אם יש לך אפשרות, אני הייתי מחכה עד אחרי החגים (ראש השנה זה עוד פחות משבועיים).

עם כל מה שתיארתי לפעמים כששאלתי אותו איך היה

היה אומר לי "כיף " ולפעמים ששאלתי אם היה כיף היה אומר בהתלהבות "כן " יש לי אפשרות להשאיר אותו עד אחרי החגים זה לא הבעיה. זה פשוט אומר שחודש שלם יהיה בבית.. אולי זה לגמרי יוציא אותו מהרצף.. אולי עדיף ככה להתחיל להתאקלם באיזי בלי לחץ בתהליך של החגים ורק אז להתחיל מחדש...

תראי, אני הוצאתי ילדה מגן טרום חובה אחרי

שבועיים. היא גם אמרה שהיה לה כיף (לפעמים, תגובה אוטומטית) ודיברה על חברים חדשים וכו'. יחד עם זאת, ראיתי המון דברים אחרים ושמעתי חוויות אחרות גם. אם לא נראה לך, טוב שהוצאת אותו, נקודה. אני העברתי אותה ישר לגן אחר משום שהיא היתה בת 4 ורבע ויכולתי להסביר לה. על פי מה שייעצו לי אמרתי לה שסיפרו לאבא ואמא על גן ממש נחמד שהיא תהנה בו הרבה יותר (לא אמרנו דברים שליליים על הגן הקודם). אחרי שאמרנו לה כבר לא שלחנו אותה לגן יותר והיא גם לא ביקשה ללכת להפרד (אם היתה מבקשת הייתי הולכת איתה). היא רק שאלה מה יהיה אם נמצא גן עוד יותר נחמד ואמרתי לה שזה לא יקרה כי אנחנו ממש לא מחפשים וזה הניח את דעתה. אז, לדעתי תלוי בגיל, בהבנה וביכולת / אי יכולת שלך להיות איתו בבית. (אני באמת לא זוכרת איך היו החגים באותה שנה).

למעלה