היום נסגר חיל הנשים בצה"ל. קישור

Boojie

New member
בהחלט.

אשה רזה - אשה שמגבילה את יצריה (למשל, את היצר לאכול), שמחלישה את סימני המין החיצוניים שלה (לנשים רזות ירכיים צרות יותר, חזה קטן יותר, וכן הלאה).

פברואר

New member
מיניות באמת לא קשורה למשקל

בין הנשים הסקסיות ביותר שאני מכירה יש כמה וכמה שנחשבות לשמנות.זוכרות את קפה בגדד? היפה הוא כיצד האישה (או הגבר) נושאת את עצמה. ראיתי רזות ללא טיפת סקס אפיל ושמנות שהביטחון העצמי ואהבת עצמן כובשת מאוד. זה קשור גם לצורה בה אנשים מתלבשים ומטפחים את עצמם. אני כמובן לא מדברת על בגדי מעצבים אלא רק על דימוי הגוף וביטויו. אכן טווח המשקל ההגיוני הוא הרבה יותר רחב מהטבלאות האידיוטיות נוסח גובהך פחות עשרה קילו. ואני מאמינה שאף אחת כאן לא בוג´י ולא טל לא מדברות בזכות ה- obesity שהיא מחלה לכל דבר אלא על 20-30 קילו עודפים שבהחלט ניתן אם רוצים לחיות איתם בשלום. לדעתי עם משקל עודף או לא חשובה הפעילות הגופנית, תזונה בריאה גם אם בשפע ממנה
ולקבל את עצמנו כמו שאנחנו חושבות שאנחנו רוצות שנראה. חוץ מזה בוג´י, כבר אין דרך חזרה. ככל שיעבור הזמן ונשים כמונו תמשכנה לחנך את הדור הבא של בנותיהן, כל הנושא הזה של "פיקוח גברי" יהפוך לכל כך ארכאי שהבנות שלנו ישאלו: סליחה (בתיקווה שהמילה תשאר תיקנית) פיקוח של מי???

Boojie

New member
שוב, אני רוצה להדגיש,

אני לא מדברת "בזכות" שומן ולא "בזכות" רזון. אני לא מטיפה להשמנה באותה מידה שאני נגד הטפה לרזון. אני בסך הכל אומרת ששתי צורות הגוף לגיטימיות, שתיהן בסדר, וציד המכשפות שעושים נגד שמנים הוא לא לעניין. Obesity זו אכן בעייה בריאותית, נכון, אבל עדיין אין לי בעייה איתה. כמו שלא אסתכל על אדם מעשן כעל אפס ואייחס לו שלל תכונות אישיות איומות, כך גם לא אתייחס בצורה כזו לאדם בעל עודף משקל (ואם כבר, גם לא לאדם בעל תת משקל). זו בחירתו ושיקולו של אדם אם הוא רוצה לסכן את בריאותו, לא עדות לאופיו החלש ולאישיותו המחורבנת, כפי שמשום מה מאמינים בימינו. שנים חייתי עם התחושה שאני צריכה להתנצל על זה שאני שמנה, צריכה להתנצל על כל ביס שאני אוכלת, על כך שצפוף לשבת לידי באוטובוס, על כך שאני מגושמת יותר מאחרים (אגב, מצב שלא תמיד היה נכון - במשך שנים רבות הייתי בכושר גופני מעולה, עד שחליתי בשנים האחרונות). נדרשה לי עבודה עצמית מרובה כדי להבין ש*אין* לי על מה להתנצל בפני אף אחד. וזו בדיוק התופעה שאני נלחמת נגדה - אין שום סיבה שאדם שמן ירגיש שהוא צריך להתנצל על היותו שמן, אין שום סיבה שאדם שמן ירגיש שהשומן שלו מעיד על פגמים באישיותו, ואין שום סיבה שאדם שמן יהיה פחות מאושר מאדם רזה. אז אני לא מטיפה להשמנה, אבל אני בהחלט לוחמת למען לגיטימציה שלה. ולגבי חיסול עניין הפיקוח הגברי - מהפה שלך לאזניים של אלוהים או כל תחליף שיש לך עבורו... עוד ארוכה הדרך.

wasaby

New member
מצד שני

הצהרה כמו: "אני מחפשת גבר לא מעשן (ועוד שלל תכונות אחרות)" תשמע לך תקינה והצהרה של מישהי שמחפשת גבר לא שמן תוקע כשטחית.

ספיר ק

New member
המממ...

כרגיל בנושא זה, אני מסכימה עם בוג´י וטל. נו, נגיד שלהיות מאוד שמנה זה לא כל כך בריא (דרך אגב, גם להיות מאוד רזה זה לא כל כך בריא, אבל על רזות לא מתנפלים). אז מה? לא כל מה שאני עושה הוא 100% בריא. אני שותה יותר מידי קוקה קולה, אני לא צורכת מספיק סידן, אני לא עושה ספורט. נראה לכן שמישהו מרשה לעצמו להעיר לי על זה? לא. אבל בנוגע לשומן הרבה אנשים הופכים פתאום להיות משטרת הבריאות. לעומת זאת (כן, כבר הזכרתי את זה כאן) אם אני אומרת משהו בסגנון של אני צריכה לעשות יותר ספורט, בדרך כלל תכף מעירים לי "למה, את לא שמנה". זה כוון המחשבה האוטומטי. ספורט=אמצעי ירידה במשקל. לא אמצעי לחיים יותר בריאים. אז אני לוקחת בערבון מוגבל את הטענות ה"בריאותיות" בקשר לשומן. הן באות לשרת נורמה אסתטית-תרבותית. היום דודה שלי אמרה לי (אולי בצחוק, לא ממש הבנתי) שאני צריכה להשמיד את התמונות מהתקופה השמנה שלי. התקופה השמנה שלי, דרך אגב, היא זו שבה שקלתי 54 קילו (על 163 ס"מ). ממש לא ידעתי מה להגיד לה (בכל זאת קרובת משפחה, לא רציתי לריב...)

אם ככה את מסכימה גם עם חנה...

כי ציינתי שגם להיות רזה זה לא כל כך בריא
הייתי במיטה אגב יומיים השבוע בגלל זה. אני לא מסכימה שטענות בריאותיות לגבי שומן באות לשרת נורמה אסתטית-חברתית, וחושבת שזו פרשנות של הנורמה (הפסולה) הזו שאינה משרתת נשים שמנות ואפילו פועלת לרעתן. תלוי כמה שמנות, תלוי כמה עודף משקל, תלוי אינדבידואלית באישה - אבל הנה דוגמה קטנה - אמא שלי שמנה. לחצתי עליה חודשים להפסיק ללכת לרופא, לעבור טיפולים ולבלוע כדורים בגלל כאבי ברכיים, ופשוט לרדת במשקל. לאחרונה היא ירדה במשקל וראי זה פלא - עברו כאבי הברכיים (התופתיים למדי שפשוט כבלו את יכולת התנועה שלה לימים שלמים)... האם זו "פרשנות של נורמה חברתית" ? סורי, ספיר, אני לא חושבת שהמאבק בנורמות חברתיות פסולות צריך להתעלם מהתופעות עצמן שכן התופעות עצמן - בראייה מאוזנת - יש בהן אלמנטים שכן דורשים שינוי גישה. מיסוך הצורך בטיפול בהשמנת יתר מסיבות בריאותיות והתעלמות מכך כי "זה בא לשרת נורמה פסולה" תיצור הזנחה שיטתית של תופעות שמכרסמות באיכות חייהן ובריאותן של הרבה נשים, והיא לכן מנקודת מבטי סוג של טמינת הראש בחול מסיבות לא נכונות. אגב - אותו כנ´ל לגבי רזון יתר אבל בגלל שרזון הוא "בקונצנזוס" ויש הוכחות רפואיות להיות האנורקסיה מחלה, יש איזושהי התייחסות לעניין. לא מספקת. חנה

augustus

New member
והטיעון של "להיות רזה זה לא בריא"

הוא בעיניי תוצאה של התגוננות של השמנים המותקפים, כי להיות רזה זה בריאה ועוד איך. אני שוקלת 48 קילו עם גובה 160, אני שומעת כל הזמן מהאנשים (בייחוד מאלה ששוקלים כפול) שאני רזה וחולה, ואני אישה הכי בריאה בעולם שהולכת למכון כושר, לא מעשנת ואף פעם לא חולה בכלום. אני כבר מתה שהחברה המפלה
תרד מהגב של השמנים כדי שגם הם יעזבו אותי לנפשי...

טל קר

New member
בעיני הוא תוצאה של זה שהרבה אנשים

ובעיקר נשים מגיעות להיות רזות באמצעות דיאטות כאסח, תזונה לקויה, עישון במקום אוכל, הפרעת אכילה, חומרים משלשלים, הקאות בשירותים וכו´. רזון שכזה, ומהסוג שמוצג לנו בפרסומות (דוגמנית שאוכלת שתי קופסאות סיגריות קצת חסה והרבה מסטיקים) מאוד, אבל מאוד לא בריא.

augustus

New member
טל, בואי נפסיק להוציא סטיגמות

שליליות איפה שזה לא נחוץ. עסקתי בתחום (זמן קצר), ואני יכולה להעיד שדוגמנות זאת קודם כל עבודה פיזית קשה מאוד, וכדי להתמיד בה צריך להיות בכושר מציון. חוץ מזה, אידיאל היופי העכשוי הוא מראה ספורטיבי, לכן הדוגמניות נדרשות לעצב את שרירי הגוף ע"י פעילות גופנית (שהיא בלתי אפשרית ללא תזונה סבירה). אלה מהדוגמניות שהופכות את המקצוע לקריירה, גם לא מעשנות, כי זה הורס את עור הפנים. כאשר אנחנו מוציאים סטיגמות על מזגרים אחרים (במקרה זה - תעשיית היופי), אנחנו לא משפרים את מעמד המגזר שלנו (אנשים שנראים רגיל ומטה), אנחנו רק מטפחים את תרבות יצירת הסטיגמות.

מאוזן זה בריא. לא יותר מדי

לאף כיוון. רק שמאוזן המדדים של יחס גובה/משקל הוא באופן יחסי רזה ונראה לי שגבולות הבריאות נמתחים קצת יותר רחוק משם. לא צריך להיות בדיוק לפי הטבלה כדי להיות בריאה, אבל חריגה משמעותית ממנה מביאה לעיתים קרובות מדי לבעיות בריאות. חריגה לכל כיוון, אגב.

ספיר ק

New member
מסתבר שהחוויה שלי היא יוצאת דופן

אני שוקלת כמוך וטיפה גבוהה ממך, ולא זכור לי שאי פעם העירו לי שאני רזה מדי או חולה או משהו. אבל מההודעה שלך ושל חנה ונדמה לי עוד מישהי, מסתבר שסתם היה לי מזל. או שזו הסביבה שלי. אני ממשפחה רזה והקונספט המקובל אצלנו הוא בהחלט רזה=בריא/יפה. מילדות אני זוכרת את אמא שלי מעירה הערות מזלזלות בשמנים "תראי, היא שמנה והיא אוכלת גלידה", ואם התקרבתי, חס וחלילה, למשקל ממוצע, אבא שלי בהחלט הציע לי, שוב ושוב, לעשות דיאטת הרזיה. והיי, לא אמרתי רזה זה לא בריא. אמרתי מאוד רזה זה לא כל כך בריא. כמו שמאוד שמן זה לא כל כך בריא. וטענתי שמעירים לשמנים על בריאותם, אבל לא מעירים לרזים, ולכן אני לא "מאמינה" לטיעון הבריאותי, כי הוא תקף גם לגבי רזון קיצוני, אבל במקרה כזה לא נעשה בו שימוש. מסתבר שבקשר לזה טעיתי, וגם רזות חוטפות הערות. בכל אופן מסכימה אתך ועם חנה שאלא אם כן שואלים לעצתנו, כדאי לשמור את דעתנו על גזרתם/בריאותם של אנשים אחרים לעצמנו.

אמרה פה אוגוסטוס בעבר שכאישה רזה

הרבה אנשים מגלים את מצבורי החוצפה הנדרשת כדי להעיר לה הערות בוטות וגובלות בהטרדה לגבי גופה שלה. גם לי זה קורה. בואי לא נבלבל בין החוצפה האנושית לבין התייחסות חברתית לתופעה בודדת כזו או אחרת. ברמה הבינאישית - אני יכולה לומר לאמא שלי מה דעתי בריאותית על משקלה מבלי שהיא תשאל, לאחרות - אני עונה על שאלות ספציפיות ולא נכנסת להן לנשמה כי מקומי לא שם. ומגישה זו או העדרה מגיע השיח החצוף לעיתים לגבי שומן. הסתובבתי עם ביקיני במלון באילת לפני כחודש - שאל אותי מישהו אם אני שמנה או בהריון. האם הוא מ"משטרת השומן" ?
סתם חצוף שקיבל תגובה בהתאם. תחשבי על זה.... חנה

מירי,

New member
השומן הוא המראה...

אף אחד לא יודע כמה קולה את שותה (אני דווקא מעירה לאחי המכור בכל פעם על הנושא) או כמה סידן את צורכת אבל אם התזונה שלך לא נכונה והיא רווית שומן פחמימות וקלוריות - רואים... ובהחלט מעירים לרזות , עכשיו כשאני 168\67 הקרובים בהחלט לוחצים על עליה במשקל - גם בריאותית וגם חזותית - בדיוק כמו שהיה כאשר הייתי שמנה! קיצוניות אינה בריאה לא רזה מדי ולא שמנה מדי!

augustus

New member
מירי, אתה ממש, אבל ממש

לא רזה מדי. תגידי לקרובי משפחתך שיפסיקו להציק לך.

augustus

New member
אה, באמת?

כי מאז שאני והיא משתתפות בפורום (הישן), הייתי בטוחה שמירי היא גבר. אני רק לבוא עכשיו לארץ, אני לחשוב שמירי זה שם של גבר
זה מה שקורה כשכותבים בלחץ...

מירי,

New member
אה... אמרתי שמנה בראש?

הוספתי 10 קילו ... 57 ולא 67... והאמת גם הרופאים כבר לא כל כך מרוצים..

מירי,

New member
אה... אמרתי שמנה בראש?

הוספתי 10 קילו ... 57 ולא 67... והאמת גם הרופאים כבר לא כל כך מרוצים..

limori

New member
עוד קצת תגובות

אז ככה קודם כל אני חושבת שלהיות שמנה זה לא בריא וזה לא יפה (נקודה). וזו דעתי!!!!! וכניראה דעתם של רבים. גם אני אוהבת לאכול ומסוגלת לאכול יום ולילה בלי סוף ואני כמעט אף פעם לא מרגישה שבעה. אחרי הלידה היתי די שמנה והרגשתי נורא. והנה לפניכם חלק מרגשות של שמנים - חם תמיד ומזיעים תמיד. קשה לעלות במדרגות ויש גם כאבים ברגלים. יש דופק מואץ (לא לכולם). זה מאד מפריע לפעילות המינית (אולי לא אצל כולם) נורא קשה למצוא בגדים שאת באמת אוהבת או אתה באמת אוהב. המבטים של האנשים אכזריים. בקיצור זה סיוט להיות שמן !!!! ומי שאומר לי שהוא שמן והוא מאושר עם עצמו לא נותר לי לומר - נו באמת...על מי הוא עובד?!?!?!?! ובאשר לעובדיה יוסף - הוא כ"כ מכוער שמלפפון הרבה יותר יפה ממנו. ופשוט צריך להפסיק להתייחס חכח הדיברות שלו. הוא פשוט מרגיז אותי כל פעם מחדש. ולבוגי - אני לא מסכימה איתך בבבככככללללללל לימור

augustus

New member
הי, מירי, קודם כל אני מאחלת לך

להגיע למשקל שאת רוצה לעצמך, אבל אם את רוצה גם חיזוק - אז המשקל הבריא לגילך ולגובהך נע בין 52 ל - 70 קילו (תראי איזה חופש פעולה), לפי המחשבון של "דיאטנט".

למעלה