היום לפני 56 שנה

ענתי44

New member
היום לפני 56 שנה

במלון כרמליה ברחוב הרצליה ( בטח רק ניצה מכירה את המקום שהיום למרבה האירוניה הפך בית אבות ) התחתנו הוריי. תמיד חגגנו בשמחה ובאהבה ימי נישואים שלהם עם כל המשפחה הגרעינית ( שלושת אחיו של אבי חוו גירושים ) היום לפני עשרים שנה, היה יום הנישואים הראשון שלא חגגנו. באותו היום אמא ואני ישבנו וניסחנו מה לכתוב על המצבה של אבא. ואמא בכתה שם ואמרה שבמקום לחפש מתנה לבעל שלה היא בוחרת לו מצבה ) זה היום הכי משונה. כי מצד אחד אין מה לחגוג יותר ומצד שני זוכרים. זוכרים את האהבה הגדולה בין הוריי, ואת המסירות ההדדית שלהם האחד לשני. ואת התקווה שגם אני אזכה לאהבה כזו. איך אפשר לשכוח? רק אלצהיימר משכיח. ולי אין. לפחות בינתיים בבוקר בירכתי כרגיל את אמא, אחרי הכנת הקפה, הדלקתי את התנור וחיממתי את הבגדים שאמא תלבש, ושרתי לה שיר בוקר טוב. היום היא לא שרה איתי. אבל חייכה אלי בשמחה וחשבה שאני אחותה שבאה לבקר. בצהרים כשחזרה ממרכז היום היא נרדמה מול הטלוויזיה. וכשלקחתי אותה למיטה אמרה שלא רצתה להפריע לי לעבוד לכן לא ביקשה למיטה. אמרתי לה שאמא יש רק אחת ואני תמיד אעשה בשמחה מה שתבקש. והיא נתנה לי נשיקה ואמרה "גם ענתי יש רק אחת" וישר אמרתי לה שיש לה עוד בת אוהבת. והיא ענתה לי " יש הרבה ילדים טובים אבל ענתי יש רק אחת. שדואגת ביום ובלילה." ואז הוסיפה גם את שמו של גיסי. שגם כמוהו יש רק אחד. והיא כל כך צודקת. ואני רציתי לבכות. ולשם שינוי בעשרים שנה האחרונות, לבכות משמחה. כל כך נגעה לליבי דבריה של אמא. אומרים לי שאבא שלי הוא המלאך השומר עליי, ואני כל שנה מבקשת ביום הזה שאזכה באהבה גדולה ( ובאורח מקרה זה היום בו נכנס לביתי וחיי אהבת חיי שהיה ואיננו עוד ) לא מתייאשת וכל שנה מבקשת. ופתאום הבנתי שיש בחיי אהבה גדולה. אהבת אמת. האהבה לאמא שלי. נכון לא אהבה רומנטית ( יודעת שזה יגיע ) ולדאווני לא אהבה של אם לילד שלה כמו שאני מייחלת ( אם כי אני בעצם אם חושבים על זה "אמא" של אמא שלי ) והשנה אני מדברת אל אבא ומבקשת : אבאלה, עם כל העצב שאמא לא זוכרת שהיום יום הנישואים שלכם, בבקשה שהיא תזכור אותי.

ע ו מ ר 4

New member
ואת ענתי יקרה

כתמיד כותבת מרגש כלכך...וכל מילה יוצאת מן הלב שלך ונכנסת ממש בלי בעייה אל הלב שלנו. מחבקת אותך מכאן....מה
. לא יכולה להבטיח לך הבטחות על אהבות והתגשמות חלומות קטנים שלך.... כן בטוחה שאמאלה שלך בטוחה ויודעת שענתילה כמו שלה יש רק אחת. ואהבה שכזו בן אמאלה כרמלה אליך....ובן עניתלה שלה אליה...היא אכן אהבה אמיתית. עניתלה

טילי66

New member
מרגש עד דמעות

ענתי הי.לא הסתפקתי בקריאה חד פעמית היתי צריכה לעכל.הזדהות גמורה של אהבה ומסירות אין סופית במקרה שלי תקופה ארוכה טיפלתי בהורים חולים הם כבר לא בחיים למעלה מ-30 שנה והם איתי כל הזמן כולל תמונה שלהם בחדר שינה שלי כך שאני מבינה וחשה אותך.היום אני עוברת מהדורה חדשה עם בעלי החודש יש לו יום הולדת והוא כמובן לא יודע כלום וזה עצוב בלשון המעטה.בחודש ינואר הקרוב יום הנישואין ה-54 שלנו כמה החיים אכזריים?תודה ששיתפת אותנו בכל כך הרבה רגש.חיבוק ענק.תמי

ענתי'לה, הצלחת עוד פעם...

לרגש אותנו עם תאורייך, אכן מכירה את המקום, גם אצלנו במשפחה חגגו שם אירוע, התאור שלך מרגש, ועוד פעם נגיד לך שאת מתבזבזת ... כמה פעמים אמרתי לך במשך השנה? מאחלת לך ולאימך שתהיי עוד הרבה זמן אימא א' ותדע שענתי'לה ליידה, ואנחנו נצפה לאירוע הבא שלכם בכדי לקרוא ולהתרגש.... שיהייה לכם שבוע טוב!!!!!!!! ניצה.

ענתי44

New member
שאלתי את אמא

כשהתעוררה מחיכת משנת הצהריים אם היא יודעת מה היה ב-15.11 לפני 53 שנה. היא ענתה לי "אירוע" שאלתי איזה אירוע והיא אמרה לי "אמא שלך התחתנה" היא יושבת עכשיו מול הטלוויזיה בוהה, שותה קפה. לפני 56 שנה עמדה ולחצה ידיים לאורחים. עם שמלה תכלת ( נישואים שניים. את השמלה תהפוך כעבור כמה שנים לשמלה לתחפושות של פורים. וכשנגדל תעביר אותה ביחד עם מזוודת התחפושות למשגב עם, הקיבוץ שאחותי גרה בו בזמנו ), ונעלי זהב שאבא שלה הכין לה זוהרת ויפה כמו שחקנית הוליווד או כמו נסיכה מהאגדות. והיום יושבת אבודה, לכודה בכסא גלגלים. אתמול שאל אותי אושר " מי האנשים האלה?" והצביע על תמונת החתונה של הוריי. הוא התקשה להאמין שאלו סבא, "הוא עוד מת, סבא יעקב?" וסבתא כרמלה שלו, זו שנבהלת כשהוא מזיז תוך כדי משחק את הכסא שלה. הרבה מים זוהמו בקישון מאז....

ע ו מ ר 4

New member
כעת ממש עברה בי צמרמורת

אמאלה שלי נפטרה ב 27 למאי כשב20 היה להם יום נישואין....56 שנים של אהבה אדירה כמו שכתבת את. ואבא אמר לי:"רק לפני כמה ימים התחתנו וכבר"היא"...איננה. בשנייה שאמר" וכבר "היא "איננה"....ידעתי בבטחון שזה אבא ב. כי תמיד תמיד תמיד כל החיים...שלו...שלה...שלהם...שלנו....קרא לה רק בשם חיבה"רוחלה שלי" ו...מי זו היא?
מ י ת ג ע ג ע ת. וזה לא עובר עם הגיל. נכון?

יותר מרגש מהכתיבה של ענתי זה הטיפול באמה

כדאי שתלמדי ממנה. היא אינה חוששת לבקר את אמה. היא מטפלת בה בעצמה בדירתם. המטרה שלך, עוגיה, צריכה להיות להתקרב קצת ליכולות של ענתי ואז תפסיקי לבכות.

zs1957

New member
../images/Emo212.gifענתי'לה רגשת אותי עד דמעות

|נזכרתי ביום נישואין של הורי ז"ל הם התחתנו ברעננה במלון פיתוח לפני 57 שנים. היום במקום המלון נבנו וילות. הור י כבר לא בחיים ואני מתגעתגעת מאד אליהם במיוחד הגעועים עזים בשבתות ובחגים. מזלי שיש לי אחות מקסימה שיש לי עמה קשר נפלא ואת השבתות והחגים אנחנו עושים יחד פעם בביתי ופעם בביתה. עושים שבת כהלכתה :קידוש, ארוחה חמה , לא צופים בטלוויזיה, זה יום שבו אנחנו משוחחים ומחליפים חוויות מכל ימות השבוע. אמא שלך מדהימה כל פעם מחדש. איך הי א זוכרת את יום נישואיה. התגובות שלה לאהבתך ומסירותך "ענתי יש רק אחת. היא מבינה הרבה דברים למרות היותה חולת אלצהיימר. מאחלת לך שמצבה ישאר סטטי ותמשיכו לחגוג עוד שנים רבות את יום הנישואין וימי הולדת. מאחלת לך כי תמצאי בן זוג כמו אביך שיאהב אותך ויתן לך כמו שאביך לנתן לאמך המתוקה. אמן כן יהי רצון . שהיושב במרומים ישלח לך זיווג מתאים שלו את ראויה. זהבה

ענתילה , כמה מרגש

בכל זאת מזל טוב ליום הנישואין של הורייך, צריך לשמוח ולזכור את היום בו הוקמה משפחתכם הנפלאה , האהבה הגדולה שלהם. אני שמחה שאמא שלך הגיבה כל כך יפה ולעניין היום וזה סימן שהיא חוזרת לעצמה ומה יותר טוב מזה???? אל תתעצבי שאמא לא זוכרת, נראה לי שגם זקנים שאינם חולים באלצהיימר כבר לא כל כך זוכרים... העיקר שתתני לה הרגשה טובה שזה יום מיוחד. מאחלת לך שתמיד תדע מי זו ענתי ותקבל אותך באהבה. אצלנו עצוב נורא איך הוא מקבל את הבנים שבאים הביתה ואני כולי נזעקת מבפנים ומתאפקת לא לכעוס. שולחת לכן המון נשיקות ושיהיה לכן ערב שקט ונעים, אוהבת , טובה

ענתי44

New member
מוגש באהבה לכל המתגעגעים../images/Emo23.gif

לנורית, לזהבה, לתמי לניצה ולכל מי שמתגעגע לימים טובים יותר מוקדש באהבה http://www.youtube.com/watch?v=C-bc720nufA מקווה שהצלחתי להעלות את השיר המרגש של חוה אלברשטיין

ע ו מ ר 4

New member
מאמינה שהתכוונת לשיר

געגועים של חווה אלברשטיין. חושבת שכבר כתבנו כאן על השיר..הגעגוע. חווה גרה בזמנו עת היתה ילדה...נערה מיתבגרת...בשכנותי. שתינו גרנו באותה קריה.. וזה שיר שמתאים לי ...כלכך. תודה ענתי יקרה. וחיבוק ענק....וחם.

ענתי44

New member
אכן לשיר הזה

שמעתי אותו לראשונה בשבת לפני ראש השנה לפני 20 שנה ובכיתי מאוד. בערב החג נסעתי עם אבא שלי להביא את סבתא וסבא שלי, הוריה של אמא אלינו לחג. אבא לא הסכים שהם יסעו באוטובוס ולקח יום חופש להביאם באוטו. אז לא ידענו אבל הוא כבר סבל מכאבים. הוא התעקש להביא לאחותי גפילטעפיש. אחותי שהיתה אז בהיריון עם צעירת ילדיה היתה בחיפה בבית חולים לבדיקה רפואית. וחזרה לקיבוץ. אני מתתי מבושה אבל הוא נכנס לבית החולים ונתן לה מכל הלב את הדגים. ואז כשהיינו בדרך, מתפעלים בשתיקה מנוף הים היה השיר ברדיו. ודיברתי עם אבא שלי והוא דיבר על הגעגועים להוריו. ערב ראש השנה לאחר מכן, שמעתי את השיר והתגעגעתי לאבא שלי.

היום היו לי ביקורים אצל שני רופאים ונכנסתי

לפורום לפני שעה קלה. חברות יקרות, לא השארתן לי שום דבר להוסיף לענתי. כבר אינני יודע מי יותר מקסימה ענתי או כרמלה אמה. לא כל בת זוכה לאמא כזאת ולא כל אמא זוכה לבת כזו
ענתי
כרמלה ממני YY

טילי66

New member
נסי שנית

ענתי נסי שנית חוה לא באה לבקר אותי .חבל אני מאוד אוהבת אותה אז בזמנך הפנוי תודה .טוב שאת חושבת על דברים סרעננים חיבוק תמי

למעלה