היום לפני 4 שנים!!!

Nadav נדב

New member
אבל השירה שם

די רוויה באפקטים (לשיפור הקול, לא כדי להפוך אותו לממוחשב).

tatababa

New member
תראה

זה נאיבי לחשוב שאתה תקבל אלבום בלי עריכה והפקה על הקול של הזמר. תמיד יהיו עריכות והפקות של הקול כי בסה"כ אלבום זה לא הופעה חיה (למרות שאני חייב לציין - Time Will Pass You By הוא שוב אחד מאותם הטייקים המפורסמים של קיילי שהיא הקליטה הכל בטייק אחד, נדמה לי שיש עוד כמה שירים כאלה באלבום שהיא הקליטה ככה). עוד נקודה שכדאי לציין - האלבום לא *כזה* רווי אפקטים. אני לא יודע אם אתה מודע לעובדה שקיילי לקחה המון שיעורי פיתוח קול אחרי שהיא עזבה את PWL (ועוד המון שיעורי פיתוח קול לפני שהיא יצאה ל-I&L TOUR וכמה לפני ה-FEVER TOUR), ככה שהרבה אפשר לזקוף לזכותה. אני שמעתי אותה מבצעת את Where Is The Feeling, Surrender, Dangerous Game & Automatic Love בהופעות טלויזיוניות מאותו הזמן שיצא האלבום (לייב לגמרי, לא מוקלט מראש) והיא נשמעה פנטסטי! לגבי CIM, גם את זה שמעתי לייב אבל תמיד בפזמון היא שרה בסולם נמוך והיה פלייבק לסולם הגבוה. עדיין היא נשמע מעולה, ככה שאני לא הייתי ישר קופץ למסקנות שהאלבום רווי אפקטים על הקול שלה.

Nadav נדב

New member
זה בדיוק מה שאני אומר.

את קונפייד, שהוא אחד השירים היותר קשים ווקאלית שלה – היא ביצעה אז בפלייבק. מעבר לכך שקונפייד עמוס באפקטים – ושומעים את זה – כמה שכבות קול מוקלטות אחת על השנייה בסולמות היותר גבוהים. איך אתה מסביר את זה שעד I&L היא לא יכלה להגיע לטונים שלו? אין מה לעשות.....היא לא היתה מוצלחת ווקאלית אז כמו שהיא מעולה היום.....

tatababa

New member
לא מדוייק

היא שרה את כל קונפייד לייב, אלא שבפזמון היא שרה אותו בסולם נמוך. אז זה לא שהיא לא יכלה בזמנו לבצע את השיר, פשוט בפזמון היא היתה מזייפת (אני מציע לך לשמוע אותה מבצעת את השיר ב-Some Kind Of Kylie בקטע של "לפני שיעורי פיתוח הקול" ואת ההופעה ב-I&L לקטע של "אחרי שיעורי פיתוח הקול" - אתה תראה שיש הבדלים עצומים, אבל עדיין זה לא שהיא לא יכלה בום אופן להגיע לטונים של קונפייד, פשוט לא היתה יציבה מספיק). כעיקרון נראה לי שאתה מפספס את הנקודה שלי.. אין ספק שקיילי היום בעלת הרבה יותר ניסיון ומה לעשות גם איכויות הקול שלה השתפרו. לא אמרתי שלא. הבעיה זה שהיא לא מנצלת בכלל את הקול שלה בשני האלבומים האחרונים שלה (וכעיקרון חוץ מכמה שירים ב-LY, גם שם היא לא מפגינה איכויות ווקאליות מדהימות). ב-KM היא מתחה את הקול שלה עד לקצה גבול היכולת (ביחס ליכולות שלה באותה התקופה). מיותר לציין שהתוצאה יצאה פשוט מדהימה. עד היום לא שמעתי שיר שהקול של קיילי נשמע בו יותר טוב מאשר מ-Automatic Love. נקי, צלול, עמוק, מלא רגש.. פשוט ההופעה הווקאלית הכי טובה של קיילי על גבי האלבומים של עצמה. חבל שהיא לא משקיעה באלבומים שלה כמו שהיא משקיעה בסיבובי ההופעות שלה.. דרך אגב, עד היום יש שירים שקיילי לא טרחה לבצע בטונים הגבוהים שהיא שרה במקור כמו Put Yourself In My Place או Turn It Into Love..

Nadav נדב

New member
אז ככה.....

א׳‏. ההופעה של קונפייד בה קיילי שרה נמוך היא מצרפת למיטב זכרוני, וקיילי מופיעה עם ליווי מוקלט. בהופעות של TOTP קיילי שרה את הפזמון בפלייבק מוחלט, בלי הקול שלה. ובSOME KIND OF KYLIE היא נשמעה מחריד. הקול שלה לא היה יציב ומעבר לכך – היא לא הצליחה להגיע לטונים...והשירה שלה נשמעה יללנית וממש לא משהו (בלשון המעטה)....בI&L היא נשמעה בפזמון די טוב....הגיעה כמו שצריך לטונים (כן, גם ל-טון בחלק האחרון – שהוא הכי קשה...) ועשתה את העבודה כמו שצריך. ובסיבובי ההופעות הבאים (OANLT, FEVER) היא בכלל נשמעה מושלם בטונים הגבוהים. ב׳‏. AUTOMATIC LOVE הוא שיר מעולה, והשירה בו מצויינת.....אבל *הכי* מכל השירים? לדעתי היו טובים מזה. ג׳‏. הקול של קיילי מבחינתי הוא על הבמה – שם היא נשמעת טבעי והכי טוב למען האמת. ד׳‏. בקשר לשירים שהיא לא מבצעת גבוה – לדעתי זה נובע מעצלנות ותו לא. אם את קונפייד היא יכולה לבצע, אז היא בטוח יכולה את PYIMP או TIIL.......(למרות שבPYIMP היא מגיעה לטונים דווקא לקראת הסוף) ה׳‏. השירה שלה בLY מושלמת......לא יודע באיזה שיר בדיוק היא נשמעת לא משהו?

tatababa

New member
אני תמיד משתדל להתנסח באופן מאוד

חד משמעי, ואני לא זוכר שאמרתי שהיא לא נשמעת טוב באחד השירים ב-LY. מה שכן אמרתי (ואני מצטט) וכעיקרון חוץ מכמה שירים ב-LY, גם שם היא לא מפגינה איכויות ווקאליות מדהימות - לא אמרתי שהיא לא נשמעת טוב, אלא שהיא לא מנצלת את הקול שלה עד לקצה. לא היה שיר אחד טוב באלבום שהקול שלה מנוצל בו כמוה שצריך (היחידי שמתקרב לזה הוא YDNY.. ואל תעלו את Bittersweet Goodbye כי השיר עצמו זוועתי, עם כל הכבוד לניצול הקול שלה צריך גם שיר טוב). רב השירים כעיקרון ב-LY לא דורשים איכויות ווקאליות גבוהות מדי.. האלבום היחידי שקיילי ניצלה את הקול שלה כמו שצריך לצד שירים מעולים היה Kylie Minogue. לגבי העצלנות (לטענתך) - הכל התחיל כפאשלה במקרה של Turn It Into Love.. קיילי היתה אמורה לבצע את השיר במחרוזת השירים הארוכה מאוד שלה בחגיגות המומולדת ה-25 של FMR. בגלל שהיא היתה חולה והיא התעקשה לבצע את הכל לייב, היא בצעה את זה בטונים נמוכים. בסוגיית PYIMP - היא בצעה את השיר באופן מדהים (!!) בשנת 95 לצד ספנתר בלבד (דרך אגב, אני מציע לך להוריד את If You Don't Love Me מבוצע לייב מאותו האירוע) באולפני רדיו1 הבריטי. אני מאמין שהיא לא יכלה להגיע באופן יציב מספיק לגבהים של המקור, אז היא שרה את הפזמון נמוך יותר. השיר הפך (לפחות בשבילי) מצווחני (באופן מסויים) להרבה יותר רך, עדין ואישי. היום היא יכולה בלי בעיות להגיע לטונים של שניהם אבל זה נשמע יותר טוב בטונים הנמוכים. לגבי AUTOMATIC LOVE - שוב עניין של טעם. תרגיש חופשי להעלות דוגמה אחרת שאתה חושב שהיא נשמעת בה יותר טוב וממצה את הקול שלה כמו שצריך לצד שיר טוב. יהיה מעניין.. לגבי CIM - היו המון הופעות של השיר הזה. לא רק בטלויזיה הצרפתית, יש לי כל מיני הופעות משונות שלו. יש לי גם הופעה לייב של AL משנת 95 וקיילי נשמעת מדהים! והסוגייה האחרונה - הקול של קיילי על הבמה. תראה, זה נחמד שהיא נשמעת טוב על הבמה... אבל היא נשמעת זוועה באלבומים שלה. לא שמעתי שיר אחד שלה מאז YDNY שאני יכול לומר - וואו, היא נשמעת טוב! האלבומים היחידים שהיא נשמעת בהם ממש טוב הם השניים של דקון, כשב-LY היא נשמעת טוב אבל השירים לא דורשים יכולות מופלגות כך שלהשמע טוב באלבום שכזה לא מצריך קרדיט גדול מדי.

Nadav נדב

New member
לדעתי

YDNY לא ממש מרשים בקול של קיילי. בפליז סטיי קיילי נשמעת הרבה יותר טוב (לטעמי). ו BITTERSWEET GOODBYE יפה לדעתי....נשמע כמו שיר ערש. ויש לי את ההופעות מRADIO1 של 2 השירים.....טובות מאוד למען האמת. לדעתי ב DANGEROUS GAME היא נשמעת הרבה יותר טוב מבAL....חבל שהיא לא ביצעה אותו טוב בI&L. הייתי נותן כמה שירים מLGTI או ROL – אבל הכל שם אפקטים, כך שזה לא נחשב. ולא שמעתי את AL בהופעה – כך שאני לא יכול לשפוט את הביצוע שלו לייב. בנוגע לCIM – רק מI&L והלאה היא הצליחה לבצע אותו כראוי. אין סיבה להתווכח על זה.

tatababa

New member
טוב אנחנו כנראה חושבים

ממש שונה. נדרשות ממנה יכולות של זמרת אופרה ב-YDNY (נכון יש קטע כזה בסוף שנשמע כמו זמרת אופרה? זאת קיילי בעצמה). PS הוא שיר פופי שלא דורש ממנה יכולות ווקאליות בגרוש (ושוב אתה מפספס את הנקודה שלי - זה לא רק איפה היא נשמעת טוב יותר, זה גם איזה שיר דורש יותר). DG באמת מאוד מאוד קרוב ל-AL (אבל פה כבר נכנס הטעם האישי, ובשבילי AL נשמע טיפל'ה יותר טוב, מה גם שהשיר עצמו הרבה יותר טוב). לדעתי הביצוע ב-I&L היה מדהים! קיילי התעלתה על עצמה. אני באמת לא מבין איזה פגם אתה מוצא בביצוע הזה.. לגבי ההופעות של RADIO1 - הטונים של IYDLM הרבה יותר גבוהים והשיר באופן כללי הרבה יותר קשה מ-CIM, אבל עדיין היא הגיעה לטונים הגבוהים יפה מאוד. הנקודה שלי : היה לה קול מעולה כבר אז.. (כמובן שהיום היא נשמעת יותר טוב, אבל מה זה שווה כשהיא לא מנצלת את זה?!). אה ומשהו אחרון - איפה ראית בכלל שאמרתי שהיא בצעה את CIM כראוי לפני I&L? באמת תשים לב למה שאני אומר, כי אתה מגיב להערות שכביכול אמרתי מבלי שבכלל אמרתי אותן.

Nadav נדב

New member
OK…..

אני יודע שזאת קיילי בסוף YDNY, וזה קטע מהמם.....אבל זה חלק קטן (ומדהים) מהשיר. הביצוע בI&L של DG היה מדהים?! קיילי נחנקה ונשמעה צפרדעית לחלוטין! מה כ"כ מדהים בו?! ולא אמרתי שלא היה לה קול מעולה אז!!! תמיד היתה לה היכולת.....היום היא שרה לייב הרבה יותר טוב – כי היא יודעת להשתמש נכון במה שיש לה.

tatababa

New member
טוב עזוב

אני לא מאמין שמישהו חושב שנדרש מקיילי מאמץ ווקאלי כלשהו בשיר כמו PS אבל שיהיה.. איש באמונתו יחיה. נאלץ להסכים שאנחנו לא מסכימים, כי זה בזבוז זמן להמשיך להתפלסף על הנושא.

Nadav נדב

New member
איך שבא לך ../images/Emo13.gif

ולא אמרתי שנדרש בPS שום מאמץ ווקאלי ד"א.....חחחח

tatababa

New member
עזוב

הפעם המיליון שאתה מפספס את הנקודה, למרות שאני מסביר אותה פיקסל שחור על גבי פיקסל לבן
אני פורש בשיא, באמת מרים ידיים..

Nadav נדב

New member
הנקודה היא שכמעט אף אחד מהשירים

בLY דורש יכולת ווקאלית. הבנתי.

Nadav נדב

New member
אבל עכשיו אני חושב שמשהו נדפק לי

באזניים!!! איך, מצטער על ההטרדה, אבל איך הביצוע של DG בI&L היה מדהים?! איך?!

tatababa

New member
אולי באמת נדפק לך משהו באזניים ../images/Emo3.gif

חחחחחחח

Nadav נדב

New member
היא נחנקה באמצע הביצוע!!!!!!!

הנשימות שלה היו יותר חזקות מהקול!!!! מה כ"כ מדהים בזה?!

tatababa

New member
רגע

לא סגרנו שיש לך בעיה באזניים?!
ברצינות, חבל על הויכוח. לדעתי היא נשמעת מדהים שם. הלוואי והיתה נשמעת חצי מזה בשני האלבומים האחרונים שלה (ואני מתפתה לומר שלושת, אבל נסתפק בשניים לעת עתה..).

Nadav נדב

New member
חס וחלילה!!! (ב2 זה בסדר...3 לא!!!)

לטעמי זה אחד הביצועים היותר גרועים שלה......ולא, אין לי בעיית שמיעה!

tatababa

New member
לגבי הבעיית שמיעה

זה סתם בצחוק
ולגבי הביצוע - אני באמת לא יודע איך אפשר לומר שזה ביצוע גרוע..

למעלה