היום לפני 28 שנה פרצה מלחמת יום

ראובן10

New member
היום לפני 28 שנה פרצה מלחמת יום ../images/Emo16.gif ../images/Emo16.gif

הכיפורים ולמרות הארועים הנופלים עלינו כרעם ביום בהיר וללא הפסקה,לא נשכח את חברנו הנופלים,הפצועים והלומי הלם הקרב

amitof

New member
עילוי נשמה ../images/Emo16.gif

היום לפני 28 שנים פרצה מלחמת יום-כיפור ובה נפלו אלפים מטובי הבנים,נפצעו אלפים פיזית ונפשית ורבים לא התאוששו עד היום,יש רבים הנעדרים ולעולם לא יגיעו לקבר ישראל,היום אני מעלה את זכר מדריך הנוער שלי רב"ט מוטי בן-יצחק שנלחם במעוזים בתעלה מעטים מול רבים,נפל בשבי המצרים ימח שמם וזכרם ולא חזר בחיים!!!

מתוקה1

New member
לזכר הנופלים ../images/Emo16.gif

אכן לפי התאריך הלועזי אתמול , ה-6 לאוקטובר פרצה המלחמה הארורה ההיא. המלחמה שניפצה חלומות, תקוות ואמונות כה רבות שהיו בארצנו. לאחר מלחמת ששת הימים ישראל נחשבה לחזקה בעיני העולם. האופוריה שליוותה אותנו הובילה להפתעה הגדולה שנחתה על האומה ביום הקדוש ביותר, ביום הכיפורים. המטוסים שהתרוממו אל על לאוויר הובילו לתחושה שדבר נורא עומד להתרחש, הרי ביום שכזה אין המראות. אנשים הוצאו מבתי כנסת היישר אל המשאיות ומשם ליחידות המילואים. חיילי הסדיר והמילואים הופנו אל החזית. והעורף נותר דומע וכואב על אובדן היקרים מכל, בנינו שנפלו בקרב. בימים אלו אנו עולים על קבריהם וקוראים קדיש לזכרם. מאז נולדו ילדי חורף 73 ( ואני בניהם) והתקוות לשלום החלו ממלאות את ליבנו. אך עדיין הכאב נותר חד כמו סכין בלב. מאז ועד היום הועלו ביקורות רבות כנגד הדרג המדיני והצבאי אשר ידע על כוונת אויבנו לתקוף , ואם זאת לא הגיב ושתק. וכל שנותר לומר, השם ינקום דמם של היקרים לנו, בנינו אשר יצאו לקרב באמונה מלאה אך לא שבו בשלום. יהי זכרם ברוך מתוקה

אלוני.

New member
6 אוקטובר 1973

28 שנים לנצחון העקוב מדם. המלחמה שנעשה לה עוול גדול בהיסטוריה של מדינת ישראל.

למעלה