היום, לפני 26 שנים.

עציון

New member
היום, לפני 26 שנים.

היום, לפני 26 שנה, בשעה 12 בצהריים הגעתי למקום ששם קבעו לי להיות באותה שעה. מספר חברים חיכו לי. פה ושם גם מי מבני המשפחה. הילדים היו בבית הספר. בת הזוג עדיין עבדה בחנות . ההתרגשות לא היתה מי יודע מה. בקוצר רוח חיכיתי לבת הזוג ולא הבנתי למה היא מתמהמהת. חשבתי לעצמי שאיזו לקוחה מעכבת אותה וסיננתי קללונת מתחת לשפם. דוקא עכשו היא מתעכבת. מרחוק ניראה בעל הזקן מדדה לכיווננו. על כתפיו דרגות אלוף משנה. לבסוף, הגיע המונית עם בת הזוג. הגיעה בשמלה בז'. לא לבנה. מתרגשת כמו ילדה קטנה. אמרתי לה : תרגיעי(נא בעין. מי שמע אז על מילה כזו?). כולו שעה והולכים הביתה. בעל הזקן קרא לכולם להתכנס ליד האולם. החופה כבר היתה פרוסה. ללא מנגינת המרש המפורסמת צעדנו אני ובת זוגתי אל מתחת לחופה. כן. היום לפני 26 שנים ניפתח פרק חדש(ב').היום, ראש חודש ניסן, נשאתי לבת זוגתי אותה הכרתי שלושה חודשים לפני כן. היא היתה שכנה שלי+2 ילדים. אני+2 ילדים. (שהיו באותו גן!!!). שנתיים לאחר מכן, נולד יהונתן, החייל שבזכותו אני פה בפורום. שיהיה לכולם חודש טוב שבת שלום שמועות טובות בשורות טובות.

oshiko

New member
../images/Emo49.gif גדול - עד 120

אם החופה היתה עם אלוף-משנה זה מבטיח ליוני עתיד צבאי מזהיר

Rainbow100

New member
מזל טוב !!!

זה בדיוק מה שאני שומעת כרגע ברקע: קדמא ואזלא,מרכא טיפחא, מונח אתנחתא, מרכא טיפחא סוף פסוק.

סמדר בנ

New member
תרגום PLEASE!!!!!

לא הבנתי כמעט כלום
לעציון
כאילו לקחת הכל בקלות אבל אני רואה שאתה זוכר כל פרט.....

oshiko

New member
המסביר הלאומי ../images/Emo22.gif

אלה שמות של טעמי המקרא - הסימנים שנמצאים מעל ומתחת למילים בטקסט המנוקד של התורה (למעשה גם התנ"ך, אבל זה פחות שימושי). הסימנים האלה מתפקדים כתווים שמראים את הניגון של המילה בזמן הקריאה בתורה. האינטרפרטציה המוזיקלית שונה מעדה לעדה, למרות שהטעמים בטקסט שווים. המתכוננים לקריאה בתורה בבר-מצווה מתחילים את מסלול הלימוד על-ידי קריאת המנגינה עם שם הטעם עצמו - "קדמא ואזלא, מרכא טיפחא" וכו'. בספר התורה של הקלף עצמו אין שום סימני ניקוד, פיסוק וטעם; צריך להתכונן ואז לזכור בעל פה. עבדכם גם הוא "בעל קורא" לעת מצוא בבית הכנסת, אבל כשיש בר-מצווה - הוא קורא את זה במקום ה"בעל קורא".

oshiko

New member
../images/Emo8.gifזה עוד כלום. יש גם "בעל תוקע"

זה שתוקע בשופר בראש השנה. מה נאמר על זה בהקשר של הבעל?

תראה... לא היה לי נעים ככה בפורום

בכל זאת יש כאן אנשים שנראים חסודים. לא רציתי לזעזע אותם לגמרי.

עציון

New member
אושיקו. בעל תוקע???ככה בפורום???

ויש פה אימהות קטינות. אללי לי..... מזל שפנה קוטה לא ענתה לך. מזל.

oshiko

New member
כרגע אני בעל שוטף ../images/Emo178.gif

עוד חדר נופל שדוד ברשתו של הפסח. הפסקה 5 קטנות לייבוש חצי חדר, והופ ...

אשד4

New member
לקראת פסח- חידה....

מה הקשר בין תפוז ושולחן הסדר? רמז קשור לנשים.... השאלה הכי מוזרה שנשאלתי בחיים, והתשובה היא לא בדיחה.... רונית 58 - לא לגלות... מעניין אותי אם עוד מישהו חוץ ממרצה ביהדות שמע על זה....

סמדר בנ

New member
אז הבנתי

הצלחתי להבין בסוף שלבן של קשת יש בר מצווה בקרוב. מזל טוב והרבה נחת

Rainbow100

New member
../images/Emo140.gifתודה לך אמאשלחייל.

כעת אנחנו בשלב העבודה וההכנות לקראת היום הגדול. הבר מיצווה בסוף יוני.

למעלה