היום לפני 25 שנה

FunkyMonk

New member
היום לפני 25 שנה

נרצח ג'ון לנון. ובכן, אני אישית לא שומע ביטלס. לא מת עליהם. אבל אי אפשר להתעלם מהתרומה החשובה של ג'ון לנון לעולם המוסיקה בכלל ולרוק בפרט. אני חושב שג'ון לנון נמנה בין האמנים המשפיעים ביותר בתחום המוסיקה, אם לא המשפיע ביותר. תנצבה

RedCherry

New member
אם הוא לא התכוון לזה

אותי מעניינת השאלה- למה לעזאזל אתה לא שומע ביטלס?!

FunkyMonk

New member
לא יודע,

לא מת עליהם. שמעתי כמה שירים מהאלבום הלבן, ומסרג'נט פפר. וכמובן את כל השירי רדיו שלהם. לא מת עליהם.

RedCherry

New member
שמע אח שלי, זה לא עובד ככה

אתה חייב לאהוב את הבטילס!!! טוב, נו, אין לי מה להגיד... אבל זה פשוט מוזר... השאלה היא, אתה בכלל אוהב רוק רגיל\פסיכודלי או רק פרוג?

meandmeandme

New member
זה לא כזה מוזר

הביטלס היו ענקיים בזמנם, עשו הרבה דברים שהרבה אנשים גדולים לפניהם פשוט לא הצליחו לעשות, אבל היום לשבת ולהקשיב למוסיקה שלהם (בשבילי) זה פשוט לא מספק. דברים השתנו מאז, והדברים שהם עשו למרות שאפשר לתת להם המון הערכה וכבוד, פשוט כבר לא כאלה מעניינים.

FunkyMonk

New member
אכן

זו גם הכוונה שלי, שכתבתי שלמרות שאני לא מת עליהם אי אפשר להתעלם מהתרומה שלהם.

RedCherry

New member
אין מילים בפי...

עזוב חידושים, עזוב מעניינים... קח את Abbey Road או את Seargent Peper ושמע מההתחלה ועד הסוף ותגיד לי שזה לא עושה לך כלום...

FunkyMonk

New member
למען האמת, כן

אני אוהב מאד את Relics של הפינק פלויד (כן זה אוסף אבל זה אוסף של שירים פסיכדליים), אני שומע גם סוגים אחרים של רוק, שנעים בין Classic לבין גראנג' וFאנק.

roigr

New member
התכוונתי -

למה אתה חושב שג'ון לנון השפיע כל-כך ?

JohnPaul

New member
באמת, כמו ישו?

אולי כמו אברהם אבינו? משה רבינו? אלוהים? מי שהמציא את אלוהים? אם לא אמרת את זה ברצינות אז בסדר, אבל אם אתה מתכוון לזה, אני מוחה בתוקף. את דעתי על הביטלס לא אתן עכשיו, אבל מוסיקאי פופ - כמה גאוני שיהיה, כמה חדשני, כמה משפיע שיהיה (ואפילו זאפה שאני כל כך אוהב), אי אפשר להשוות אותו לאדם כמו ישו, שהשפיע כל כך הרבה, ובגללו מתו מיליוני אנשים והיו המון מלחמות. זה לדעתי מאוד לא נכון להשוות בין מוסיקאי לנביא דתי.

FunkyMonk

New member
רגע, מה אתה שומע, רוק?

יופי, אז ג'ון לנון עשה אתה מעבר מהג'אז לרוק.

מורנא007

New member
לא

אלביס פרסלי הקדים את לנון בכ 6-7 שנים
. לא לחינם אלביס הוא מלך הרוק אנד רול.

meandmeandme

New member
הידעת?

בשנת 1992 נערך מחקר בו שאלו אנשים מרחבי העולם מי הוא הבן אדם הכי משפיע בתולדות האנשות/ שלושת המקומות הראשונים היו: מקום ראשון - הנביא מוחמד מקום שני - אייזיק ניוטון מקום שלישי - ישו ג'ון לנון לא הופיע ברשימה זו. לפחות לא במאה הראשונים. עד כאן פינת הידעת. אגב, חבל שלנון לא אמר שהוא יותר טוב ממוחמד, אז היינו מסיימים עם כל הג'יהד הזה עוד בשנות ה60.

למעלה