היום לפני 20 שנה

droriko

New member
היום לפני 20 שנה

היה האירוע שהכי הכה בלי הלם מאז שאני מתעניין בכדורגל
חבר תופס אותי באמצע הבית ספר ומודיע לי שניקולאי קודריצקי, לא האמנתי לו ואמרתי לו שיעזוב אותי לפני שאני מכניס לו מכות. אבל אז הוא לקח אותי לחדר מורים,איפה שיש מכשיר רדיו,ושם דיברו על מותו(כן אלה היו החיים שלפני המצאת הסמרטפון). בין הזרים הכי גדולים שהיו כאן. בני יהודה בתקופה שלו,של רביבו ושל האווירון היתה הקבוצה הכי קטלנית בהיסטוריה של המועדון. יהי זכרו ברוך.

http://sports.walla.co.il/?w=/3825/2729785

שומו

New member

Puskas

New member
היה שחקן גדול

ולמרבה הצער הוא היה האחראי למוות של עצמו וזה טראגי פי כמה.

עשו עליו כתבה נהדרת בערוץ הספורט

לפני כמה שנים, אני בטוח שאיציק ימצא אותה אוטוטו

Puskas

New member
מרגש- גם גד סולמי מדבר שם

עוד דמות גדולה שכבר לא איתנו.
זה מדהים לראות איך אנשים מדברים עליו וכמה בכו עליו והבחור היה פה כולה שנתיים וחצי..
היה כובש במגוון רחב של צורות והיה באמת שחקן מדהים, אבל הכי מרגש זה איך אהבו אותו.
ובכלל, למד עברית לא רעה בכלל בתקופה קצרה וזאת בניגוד לרוב הזרים שיכולים להיות פה גם 5 שנים ובקושי להגיד שלום ו"כוסאמק".
אדם טוב.

רז 1978

New member
טרגדיה נוראית!!!

לא אשכח את היום הזה לעולם
הגעתי לבית ספר ואחד מידידי לשיכבה קידם את פניי ואמר לי: "רז שמעת מה קרה? קודריצקי נהרג בתאונת דרכים"

התייחסתי בזילזול למה שהוא אמר, הייתי בטוח שהוא מסתלבט עליי וצוחק עליי ולא האמנתי לו
אני עושה את דרכי לכיתה ולפתע שלושה אנשים אני מכיר שיכבה מתחתיי באים אליי בהיסטריה ואומרים לי בקול המום ושובר: "רז שמעת מה קרה? קודריציקי נהרג בתאונת דרכים

כעת הבנתי שזה שהיה תלמיד מהשיכבה שלי לא צחק עליי אלא דיבר אמת

הייתי בהלם ולא עיכלתי את האסון

לדעתי באותה תקופה הוא היה הזר הכי טוב ששיחק בארץ וכבש את מרבית שערי בני יהודה (עד למותו בני יהודה כבשה 29 שערים והוא כבש 20 שערים)

ללא ספק זר מדהים שאי אפשר לשכוח אותו
חבל שבגלל חוסר שיקול דעת ומהירות מופרזת הוא מצא את מותו בתאונת דרכים יומרת לחלוטין

לדעתי אילולא מותו הוא היה חותם בסיום אותה עונה על חוזה באחת מארבע הקבוצות הגדולות בכדורגל הישראלי

droriko

New member
תקו אותי אם אני טועה

אבל בזמן מותו היו לו יותר שערים באותה עונה מאלון מזרחי,אבל אני ממש לא סגור על זה

רז 1978

New member
אני כמעט בטוח שלא

אני כמעט בטוח שהוא היה מדורג במקום השני בטבלת מלך השערים אחרי אלון מזרחי

אני יכול לברר את זה אם אתה רוצה, תן לי יום יומיים ואחזור אליך עם תשובה

afc2

New member
בוא אני יעזור לך רז

באותה עונה אלון מזרחי עבר למכבי, וכבש במדיה מעל 30 שערים באותה עונה, כולל בחמישיה ההיא מול הצהבת.

בחמישיה הוא כבש את השער השני במשחק ואת ה-22 שלו באותה עונה, והמשחק נערך בחודש פברואר...

כמובן, תודה ענקית לאיציק הברמן ההיסטוריון המסור של מכבי.

לגבי קודריצקי, הוא כבש 20 שערים עד אותו 16 במרץ ארור, וכבש שער ענק במשחק הראשון בין הקבוצות בקריית אליעזר, שבו ניצחה מכבי 1-5.

afc2

New member
משום מה אני זכרתי מעל 30

בכל מקרה, במשחק החמישיה המפורסם הוא כבש את שערו ה-22 באותה עונה.

רז 1978

New member
ניסים אלמליח ז"ל

היה היחיד שכבש בעונה אחת 30 שערים

אלון מזרחי היה הכי קרוב אליו וכבש 28 שערים בעונת 1993/94

יחד עם זאת מרדכי שפגילר כבש פעם 38 שערים אבל מדובר בעונה הכפולה שנמשכה שנתיים עונת 1966/67/68

afc2

New member
וכמובן לא נשכח

בעונת הקיזוז הראשונה כבש שלומי ארביטמן במכבי 28 שערים.

רז 1978

New member
צודק

שכחתי אותו

בקיצור מזרחי וארביטמן היו הכי קרובים לשיא של ניסים אלמליח ז"ל

droriko

New member
אגב מה הסיבה שהיא נמשכה שנתיים?

הדבר הראשון שעולה לראש זה מלחמת ששת הימים,אבל היא גם נפתחה ביוני שאין בדרך כלל משחקים והיא גם.......נערכה שישה ימים

למעלה