היום לפני 16 שנה

דן צ

New member
היום לפני 16 שנה ../images/Emo102.gif

היום לפני 6 שנה נפל הנווט סרן רון ארד בשבי החיזבאללה. מאז עבר רון למספר אירגונים ידועים ובלתי ידועים וכך אבד הקשר איתו , כבר 16 שנה שאנו לא יודעים את רון ארד חי או מת , לא התקבל שום מכתב ולא שום אות חיים . השנה הזאת היא הפעם הראשונה שאימו של רון ארד לא תשתתף בעצרות ובאירועים לציון יום זה , השנה הלכה לעולמה אימו של רון בתיה ארד ז"ל. כדי להנציח יום זה אני מצמיד לכל הודעה שלי בלון כחול, בלון שמסמל בכל רחבי המדינה את יום האיכור, גם אתם מוזמנים להצמיד לכל הודעותכם בלון כחול כדי לזכור ולא לשכוח.

../images/Emo102.gif../images/Emo102.gif../images/Emo102.gif../images/Emo102.gif

ומצטרף ל
שמישהו אחר הדליק לזכרה של בתיה ארד שלא זכתה לראות את בנה שב.

liorz1984

New member
בתור מנהל פורום נפגעי פעולות איבה

הייתי מצפה שהידע הכללי שלך לגבי רון ארד יהיה קצת יותר מדויק רון ארד נפל בשבי ע"י ארגון אמל השיעי. ובשנתיים הראשונות דווקא כן היה קשר איתו. מכתבים, סרטי וידאו ותמונות. אחרי שנתיים וחצי רק הוא הועבר לחיזבאללה ומאז לא שמעו עליו יותר

דן צ

New member
מה הקשר לפורום שלי? ../images/Emo102.gif

ההודעה היתה כללית ולא רציתי להכנס לפרטים יותר מדוייקים כי אחרת ההודעה היתה ארוכה הרבה יותר ומתישה ואף אחד לא היה קורא אותה, ותאמין לי שאני יודע את כל הפרטים המדויקים ואפילו ידוע לי על תמונות שהגיעו דרך הצלב האדום ועוד דברים. למה תמיד חייב לקום מישהו ולהיות יותר חכם מכולם?

ואם להיות מדוייקים../images/Emo102.gif

ב16 - באוקטובר 1986 נטש הנווט הישראלי סא"ל רון ארד את מטוסו במהלך משימה מעל שמי לבנון ונשבה בידי ארגון הטרור "אמל" הפועל בחסות איראנית. מאז הוחזק רון בידי מספר ארגונים אשר כולם מזוהים עם איראן בכל תקופת שביו נמנע ממנו לקבל את הזכויות הבסיסיות המגיעות לאסיר מלחמה כמתחייב מאמנת ז´נבה. על הצלב האדום נאסר לבקרו, ומאז 1987 הוא אינו שולח או מקבל מכתבים. למרות שמצבו הבריאותי היה תקין בזמן נפילתו בשבי, לא ידוע דבר על מצבו או על מקום הימצאו.איראן מכחישה כי יש בידה מידע כלשהו למרות היותו מוחזק בידי ארגונים הנתמכים על ידה. מצב בלתי נסבל זה נמשך כבר למעלה מעשור.רון הגיע למגדיאל עם משפחתו בהיותו בגן חובה, ולמד בגן ידידיה. בכיתות א´-ב´ למד בביה"ס שליד גן החובה, סניף של ביה"ס "שפרינצק". עד כיתה ח´ למד בביה"ס ממלכתי א´ בהוד השרון, ובמחצית שנה זו התייתם מאביו. את לימודיו בפנימייה הצבאית שליד הגמנסיה העברית הרצליה בתל אביב סיים כחניך למופת.עם גיוסו לצה"ל התנדב רון לקורס טיס, ובמסגרת שירותו הצבאי כנווט זכה לרישום לזכות לאחר שהציל את חייו וחיי הטייס שהיה עימו במטוס הפאנטום בעקבות תקלה באחת מן הגיחות.העובדות מדברות בעד עצמן. רון הוא איש חזק ושרדן מטבעו, עובדה הנותנת תקווה כי הוא עדיין בחיים. רון חי בבידוד ובחוסר ודאות. משפחתו החמה והאוהבת של רון אינה שוקטת מרגע שנשבה, והיא מנהלת מאבק יומיומי אמיץ וקשה על מנת להביא לשחרורו: אימו בתיה, אחיו חן ודוד, אשתו תמי וביתו יובל שהיתה תינוקת קטנה בזמן שרון ננפל בשבי, אשר חגגה לא מכבר בת מצוה והיא אינה מכירה למעשה את אביה.עם ישראל כולו תומך במשפחת ארד, מתפלל ומייחל לשחרורו של רון. כולנו בדיעה שלא ניתן למצב זה של חוסר ודאות להימשך. עלינו לגייס את מירב המאמצים על מנת לאפשר לרון את התנאים הבסיסיים להם הוא זכאי, ולפעול לשחרורו המיידי. אנו פונים לכל הגופים הבינלאומיים על מנת שיפעילו כל לחץ אפשרי על איראן בכדי לסיים את הסיטואציה הטראגית הזו. אסור להחמיץ שום הזדמנות היכולה להביא לשחרורו, ולא נשכח כי רון ארד לחופש נולד.

ליאן.

New member
השיר ששר בועז שרעבי ../images/Emo102.gif

כשתבוא, ביום מן הימים, ימים שנחתמים בקצה תפילה. כשתבוא נגיש לך פרחים, פרחים שנפתחים ללא מילה. ואם תהיה עייף ואם בעצב תתעטף, נשיר לך בשקט, נשיר לך ברוך - ונחכה, ונלטף עד שתצטרף ואז נשיר ברון... נשיר ברון... כשתבוא הביתה מן הקור, הביתה אל האור הלב ירעד. כשתבוא, מבעד לדמעות תבחין באותיות לחופש נולד. ואם תהיה עייף... מחבר המילים: אהוד מנור

Outlast

New member
היום לפני 16 שנה..../images/Emo102.gif

ואני כל כך מקווה שלאנצטרך לחכות עוד 16 שנה בשביל שמשהו טוב יקרה...

אושר מ

New member
../images/Emo102.gif

אני זוכרת שבתור ילדים תמיד היינו הולכים לכל העצרות.. במיוחד לזו שהתקיימה פה בישוב שלי היום כבר אין את זה...

../images/Emo102.gif ולחשוב

כמה דברים הספקנו לעשות ב-16 השנים האחרונות. עצוב. פשוט עצוב.

../images/Emo102.gif ומישהו מיחידה אחת

סיפר לי שהיה מידע ושהיו קרובים אל רון מאוד, אבל מבצע החילוץ לא יצא לפועל בגלל תקלה, שעלתה בחיי חיילים, עוד לפני שבכלל יצאו לדרך.

למעלה