היום לפני שנתיים

היום לפני שנתיים

היום לפני שנתיים, בערך בשעה הזו, הגעתי למוקד, כדי לבדוק מה פשר הצירונים המוזרים שאני חווה בשבוע 26 פלוס 3. חוברתי למוניטור שהראה מעט מאוד פעילות רחמית ומעט ירידות דופק לא משמעותיות. הייתי על סף שחרור, ורק הייתי צריכה אולטרהסאונד לאורך הצוואר. וכאן נשמטה הקרקע מתחת רגליי עם ההודעה של הטכנאית "אין מי שפיר" ועם ריצתה לרופא, והגעתו ואמירתו החוזרת ונשנית "אני כל כך מצטער" והמתנה לרופא אחר שיכתוב מכתב הפנייה לבית החולים והטלפון הבהול שלו לפרופ' צלאל וההתקשרות למיון יולדות והודעתו של הרופא שמגיעה אישה עם "היסטוריה גרועה" ועם העדר מי שפיר ושזה הולך כנראה לסיום הריון (את זה אמר בלעז, כאילו לא הבנתי) וההסבר שלו אלי שהפרוגנוזה גרועה ביותר. הכי גרועה שרק אפשר. ואחר כך, הנסיעה ההזויה לבד מן המוקד לתל השומר, והטלפון שקיבלתי בדרך מפרופ' צלאל ובו הוא אומר לי שהוא כבר בדרך לבית החולים, הוא חייב לראות במו עיניו (לא אשכח לו את החסד הזה לעולם) והטלפונים שמנסים לארגן מי ידאג לסופגניה ומי לגומבוץ, כי בכל תסריט אני אעלם לכמה ימים, והנסיון להיות מודעת לאיפה החנתי כדי שמישהו יקח את האוטו, והפגישה עם החצי שהגיע מהעבודה בערך יחד איתי (וזה אומר שהוא נסע מהר. מאוד מהר). נכנסים לחדר האולטרהסאונד ובאמת אין מים. כלום. אבל גם לא ברור לאן הם נעלמו ובמבה (כך קראו הסופגניה והגומבוץ לעובר) שוכב מכווץ ומעוך, שקט, אבל לא נראה במצוקה. וצריך לקבל החלטה אם באמת הולכים לועדה להפסקת הריון, כמו שהמליצו חלק מן הרופאים, או מיילדים או פשוט מחכים. ואני רציתי לחכות, ולשמחתי זה גם מה שהמליץ פרופ' צלאל וקשה לי עד בכי, גם היום, לחשוב מה היה קורה אם רופא אחר היה לוקח אחריות על המקרה. וכל הזמן, מעל לראש, העננה של מחר, של ה7/7, בו הופסק ההריון הקודם, שנה קודם, בדיוק ליד אותו מסדרון בו אנו עומדים ומקבלים החלטה לגבי גורל ההריון הזה. כאילו שבכלל אפשר להחליט משהו הגיוני. ומצעד המומחים והרופאים ממשיך, ולכל אחד דעה אחרת, אבל מכולם ברור לנו שצריך להפנים שלא יכולים להבטיח לנו שהוא בריא. ההפך. ומנגד, התחושה הפנימית העזה שלי שננצח במאבק הזה, שנצליח לא ללדת בקרוב (וזה באמת בניגוד לכל תסריט), שהחלום שלי יתגשם לנו, ומסביב להרגשה הזו פחד גדול שקשה לתאר. ושתיקה. המון המון שתיקה, כי מה יש להגיד כשחיי במבה מוטלים על הכף וכל אפשרות ראלית נראית גרועה מרעותה. והדמעות עולות רק פעם אחת, כשאני חושבת מה אגיד לסופגניה ולבמבה אם הכל יגמר. זריקה כואבת בטוסיק (צלסטון להבשלת ראות) פתיחת וריד לאנטיביוטיקה שאני אתחבר אליה מעכשיו כל ארבע שעות, לאורך שבועות. המון בדיקות דם ובדיקות נוספות לאיתור זיהומים ויוצאים למסע להצלת במבה, המסע מול הזמן, לעוד יום, עוד שעה בבטן, המסע לעוד מים, לעוד גרם למשקל. מסע שמורכב מאין סוף מבקרים, וים של תמיכה ואהבה וכל כך הרבה תפילות שהתפללתי על במבה, במיוחד בלילה. ובעיקר זה היה מסע של אמונה. ועד היום, אני לא יודעת להחליט אם הייתה לנו לידה קצרה וקלה (9 שעות מירידת מים, חצי שעה אחרי פתיחה של 3) או ארוכה וקשה, של 12 שבועות ויום מהיום בו נעלמו המים. כך או כך, התגשם לנו נס שאין לו שיעור, ואני לא שוכחת לרגע את נדירותו ואת התעצומות שהיו כרוכות בו. והיום, שנתיים אחרי, עם מופלטה בן שנה ותשעה חודשים, שהוא התגשמות הטוב והאהבה מעל ומעבר לכל חלום, אני חושבת, שהמתנה הכי יפה שאני יכולה לקבל ולתת לו, היא היותו ילד רגיל, בריא ומושלם, בלי נטל העבר, רק עם התובנות שרחשתי בדרך. תודה שקראתן

ברבי28

New member
../images/Emo12.gif קוראת ומצטמררת

איזה כייף שהסוף הוא כל כך טוב !!!

happy

New member
אשפית אני קוראת ומצטמררת

מזל שאני יודעת את הסוף הכל כך טוב.. אני עדין בשוק מהסיפור של אמאבהתהוות. אני חייבת להחמיא לך שאת כותבת מאוד מרתק. המון המון בריאות

סינטה1

New member
מנסה בפעם המאה...

יקירתי, אין לי מילים. הדברים הקטנים האלה כמו ילד בריא, האם כולם יודעים להעריך את זה כמו אלו שעברו אובדנים? מסופקני. בכל מקרה המופלטה שלך הוא הרבה יותר מילד רגיל, בריא ומושלם, הוא פלא
הוא קסם מהלך
. אגב, לידה של 12 שבועות
שקלת להתקשר לגינס
... לי היה הריון של שנה וארבע, כמו פילות בערך, לא????

בנצ100

New member
מכירה את הסיפור ובכל זאת...

כל פעם מחדש, הוא מרגש כל-כך, ובו בזמן מצמרר. המחשבה על האומץ לקחת החלטה, הצער על כל ההחלטות הלא נכונות שלקחו נשים וזוגות אחרים למקומות חשוכים בזמן שיכול היה להיות אחרת...

יקרה, איך התרגשתי, אני כולי דומעת

זוכרת את התקופה הנוראית הזו. זוכרת את הטלפון שקיבלתי ובו סופר לי על כך, שההריון במצב קשה. באמת תעצומות נפש אדירות נדרשתם לגייס, ועמדתם בכך בכבוד, והרווחתם. המופלטה מדהים, ואת בכלל משפחה מקסימה! והתרגשות פרטית שלי, לפני שנה ויום.... הוחזרו הפצקולים לרחמי, ולא ייאמן הזמן שעבר ותוצאותיו. חיבוקים גדולים ונשיקות

פלגיה

New member
כל הזמן תפוז בולע לי את התגובות

ונמחקה לי כל המגילה שכתבתי. אז קודם כל - המופלטה מקסים (ובפולנית: ממש לא רואים עליו). והסיפור שלך מדהים. איך כל הפרטים הקטנים מצטברים לניסים קטנים ולנס אחד גדול. הרבה שנים טובות

טאניוש

New member
אמרתי לך ממזמן

הסיפור הזה החזיק אותי ונתן לי המון תקוות. פלא ופלא, מהריונות מסובכים יוצאים תינוקות בריאים
. תודה לך ולפילפילון.

תודה תודה ../images/Emo20.gif

הוא באמת נס פרטי וגדול. כולנו יודעות כמה כל ילד בריא הוא נס, ובמקרה שלו זה על אחת כמה וכמה כך. אתמול ראיתי, יחד עם המופלטה, בערוץ 8 תוכנית על פגים, אחד נולד בשבוע 24 והשניה בשבוע 28. כמה קרובים היינו לזה ואיזה נס היה לנו. כמה בכיתי. ולא הפסקתי לנשק את המופלטה התמהה, שבתגובה ציונית הולמת החליט לנשוך לי את הפיטמה.

קובולט

New member
יקירתי../images/Emo24.gif

הזמן שאת מתארת הוא הזמן שבו זכיתי לפגוש אותך לראשונה פנים מול פנים, שם במחלקת יולדות- אני הייתי בתחילת ההריון שלי עם בר עוד חיכיתי לעלית בטא תקינה, ואת שם בשכיבה מוחלטת במיטה ובאכילה של דברים בריאים נתת לי כל כך הרבה כוח. את שהספקת עוד לפני שנכנסת לשם גם לדעת שאני בהריון- כי התעדכנת בפורום, את שמתוך מה שאני קוראת עכשיו שעברת (למרות שאני מכירה את הסיפור) נתת לי כל כך הרבה כוח בזה שאמרת רק משפט אחד לפני שיצאתי על ההריון שלך עוד נדבר... אין לך מושג איך שינית לי אז את פני ההריון שכל כך התכחשתי לו עד שיצאתי ממך. מאחלת לך ולמופלטה את כל הטוב שבעולם וכמובן קצת פולניות שתמיד תמיד תהיה לך את הגדולה הזו לעזור לכולנו. תודה

יקירתי

אני זוכרת את הסיפור הזה שהסעיר אותי כבר אז בימי הריון ולידה ועדיין אני קוראת ומתפעלת מהכח הזה, מהאמונה הכל כך חזקה שלך, מהאשפוז הארוך ומהציפיה היומית שלי לכל פיסת מידע , מאז שירדו המים.... אכן, הרבה דברים קרו מאז אבל הנפלא מכל, הדבר האמיתי שאליו כה נכספת, החלום התגשם והוא מתוק ונפלא. התרגשתי מאוד לקרוא , בעיקר כאשר ידעתי שלסיפור הזה יש סוף טוב. ישר כח ותודה על האמונה שנטעת בנו, בי שבאמת ניסים יכולים לקרות

רונה 4

New member
מדהימה שכמותך ../images/Emo24.gif

נזכרת במסע הזה, שעליו קראתי בסיפור הלידה המופלא שלכם נרגשת ודומעת, כשבכל פעם שהייתי בחרדה בהריון שלי הייתי מוציאה אותו שוב ושואבת ממנו המון עידוד. הוא היה לי לאור בימים מאוד חשוכים. המופלטה שלכם הוא אכן מתנה אמיתית, תבורכו, ויבורך פרופ' צלאל על התמיכה האדירה בכם ובהחלטותיכם.

נוריה

New member
WOW, פילפילונת

אני כל הזמן חושבת - איזה מזל! ומעבר לכך , אין לי מילים להוסיף מרוב התפעלות...

ariane

New member
אין לי מילים

זה מזכיר לי כל מיני דברים מההריון הקודם שלי. רק השפעם הרופאים הזהירו אותנו במה שיכול להיות ואכן זה מה שקרה. אלה סבלה יותר מידי ממיעוט מי שפיר ולא שרדה. המופלטה שלך באמת נס קטן. זה מאוד מרגש לקראו שזה גם יכול להגמר בטוב.

AY1

New member
../images/Emo12.gif וואו ממש מצמרר .....

לא מוצאת את המילים המתאימות

תמי ס

New member
פילפיל, פילפיל, פילפילה אהובה

אשה עם היסטוריה גרועה, מילת המפתח... איזה משפט מצמרר... זוכרת את הכל כאילו היה זה אך אתמול, את הטלפון שלך בו הודעת לי שאין מים ואני, לא קולטת, פשוט לא קולטת. ועברו שנתיים, שנתיים מהיום שבו הוא שכב שם בתוך הרחם מכווץ ומעוך ושקט עם עננה ענקית מעל ראשו-ראשכם. (כנראה בגלל זה מאז שהוא יצא הוא רק מתרוצץ מתפרס קולני חינני) וכמה הוא נפלא בסופו של דבר, איזה ילד קסום מתוק ומדהים, כמה אושר נולד מאותה "הצעה" של אחד הרופאים להפסיק את ההריון. ילד רגיל, בריא ומושלם, איזה מילים נהדרות.

למעלה