היום כ"ט בנובמבר

שירז7

New member
היום כ"ט בנובמבר

בכ"ט בנובמבר 1947 הצביעה עצרת האו"ם בעד הקמת שתי מדינות ליהודים ולערבים בארץ ישראל, ברוב של 33 נגד 13 ובהימנעות 10 מדינות. היהודים קבלו בשמחה רבה את מדינתם, למרות שהייתה בגבולות גטו, אבל הערבים התנגדו להצעה הזו, ועוד באותו לילה כבר היו כמה הרוגים במושבתנו. ובתאריך 14 במאי ה' באייר התש"ח, הכריזו חברי מועצת העם על הקמת מדינה לעם היהודי.

סוהי

New member
בכ"ט בנובמבר היה אירוע טכני....

ב-14 במאי נפל דבר היסטורי.

שירז7

New member
סוהי, ובכל זאת הכרזת האו"ם

על הקמת שתי מדינות לשני עמים ב-29.11.47 נתן לנו את הגושפנקא על הכרת העולם ותמיכתו בפתרון הסיכסוך ע"י הקמת שתי המדינות. בן גוריון לא היה מעז להכריז על המדינה בה' באייר 1948,אלמלא תמיכה זו. למרות שרבים ניסו להניא אותו מכך מחשש פן תפרוץ מלחמה אכזרית לחיסול הישוב היהודי בארץ, מה שאכן קרה, אבל אנחנו החזרנו מלחמה ושרדנו.

עצם השיכחה שלך את הנושא הזה

מראה על עומק חוסר השורשים שלך, דבר שבא לידי ביטוי בכל הזבל שאתה מפזר בפורומים השונים.....!!!

שירז7

New member
שמוליק, מה אתה רוצה משייקה?

הוא לפחות הגיב במשהו על הודעתי. אבל תראה את כל היתר - אפס תגובה לנושא, ואפס התייחסות, כאילו כלום לא קרה בכ"ט בנובמבר 1947. אוי, כיצד יכולתי לשכוח, והרי כולם עסוקים בשלי יוחימוביץ, והיא כמובן חשובה בהרבה מאיזו הצהרה שולית של האו"ם בעניין זכויותיו של עם ישראל על ארצו.

מה אתה תופס טרמפ להכפיש?

אתה בכלל זכרת? לצווח כמוך השכם והערב שאתה פטריוט לא מוכיח דבר.

שירזי היהלום שבכתר: אל נא תכעסי

עלי בגין חוסר ההתייחסות שכבר אני מצטער עליה ומתנצל בפנייך אבל בבקשה ממך: האם מדינת היהודים נולדה ב 1897 כאשר הרצל הכריז בקונגרס הציוני "בבזל ייסדתי את מדינת היהודים" ? או בכ"ט בנובמבר 1947? או בהצהרת בלפור ב-2 בנובמבר 1917? או ב -ה' באייר ? ועל כן, החג שלי הוא ה' באייר ולא כ"ט בנובמבר, אם כי אני מכיר בחשיבותו של מועד זה. ובבניין ירושלים ננוחם.

שירז7

New member
קונפוציוס מחמל נפשי

אתה האדם האחרון עלי אדמות שבא לי לכעוס עליו. ה' באייר 1948, לא נפל עלינו Out of the blue, מבלעדי כל התאריכים האלה שהזכרת, ומבלעדי כל הפעולות, השליחויות, המלחמות, קליטת עליה, הפיכת מדבר השממה לארץ נושבת ומסירות אין קץ של יהודים עבור ארץ ישראל,ועוד ועוד, בלי קץ ובלי סוף. לא היינו מגיעים עד הלום, לתאריך ה' באייר 1948, יום הקמת המדינה. עוד נבניך ונבנית...

למעלה