היום יותר מתמיד

DannyDinn

New member
גם אני באתי מעולמך

ואני משער מדבריך שאכן באתי מעולמך. אנוכי בוגר ישיבה תיכונית, בית דתי ציוני עם טלויזיה ועבודה וכו וכו. אך אני הרשתי לעצמי לקרוא ספרים קצת שונים, ספרי "כפירה" למרות שאיני קורא להם כך... למשל "מי כתב את התנ"ך" של פרידמן, או The Bible Unearthed של הארכיאולוג פינקלשטיין. אם תקרא אותם, ותשים בצד לרגע את האמונה העיוורת שהתורה אמת (נכתבה ע"י אלוהים לפני שברא את העולם?), תראה שאולי האמונה היא זו שגורמת לעיוורון שדיברתי עליו... כי את כל הנקודות והסיפורים שהזכרת אפשר להסביר בדרכים קצת שונות מאלה שאנחנו מכירים. ואנקדוטה משעשעת אם כי עצובה ביותר - חברי החבדניקים לא נותנים לילדיהם לשחק עם בובות צעצוע של חיות לא כשרות, כגון חזירים, דובים וכלבים... אם הם וחבריהם שניסו לשנות את שם שפעת החזירים לשפעת מקסיקו היו כותבים היום את התורה, גם המילה "חזיר" ושאר החיות הטמאות לא היו מופיעים.... אבל בעצם אם מישהו היה מעלה בדעתו לכתוב את התורה היום, לא היה אף בר דעת מאמין לו....

תנוח דעתך שקראתי מספיק "ספרי כפירה"

במיוחד בתחום הארכיאולוגיה, שהוא המקצוע שלי. מטרת המדע איננה להפריך את האמונה, והוא אכן איננו מפריך את התורה. הוא פשוט מסתכל עליה במשקפיים שונות מאיש אמונה. אמונה אי אפשר להוכיח או להפריך. ובמאמר מוסגר אומר שלא באתי לשכנע אותך להאמין. אלא רק להימנע מהומוגנזיציה של אנשי אמונה.

DannyDinn

New member
יפה

מה שמעניין הוא שאנשי אמונה יעשו הכל כדי להסביר גם את הסתירות הפנימיות הגדולות ביותר... אני מבין את נקודותיך לגבי אי-הכללות. הנקודה הראשונית שלי היתה שדוקא מתוך אותם "חריגים", "קיצוניים", "רעשנים" וכדומה, שהם בדרך כלל הרוב הרועש, או לפחות הרוב שמעניין את כלי התקשורת, לכאן ולכאן, אפשר ללמוד הרבה יותר מכל ספר ופרשן על טבע האדם וכיצד, יתכן, ונוצרו הדתות השונות, ובהן אף דתינו. בקל וחומר פשוט אפשר להסיק מסקנות שאינן מרחיקות לכת כלל וכלל. מה שלא כתבתי פה אתמול כבר כתבתי כאן בפורום מזמן, וזו האמונה הפרטית שלי - שעצם היותי הומוסקסואל שאינו יכול לשנות זאת (על אף כל הנסיונות והמאמצים הרבים), זו ההוכחה החזקה ביותר עבורי שהתורה לא נכתבה ע"י אלוהים בשמים אלא ע"י בשר ודם, אנשים שפחדו מ/או שרצו לשלוט בכוח באנשים כמוני. וכיוון שאני נוגע בדבר מבפנים, כיוון שאין הם ושאר רבנן עומדים בנעליי, אני זה שיודע כמה יסורים בלתי אפשריים, בלתי מוסריים - הם אלה שכפו עלי ועל אלפים כמוני כגיגית. ואם בדבר זה, מה לגבי דברים אחרים? בוודאי ובוודאי שקיצוני הדת של ימינו אין מעניינם כלל מה ירגיש היחיד. מעיניינם כוח, שררה וכספי ציבור.

Nחמן

New member
יפה יפה

ואנקדוטה משעשעת אם כי עצובה ביותר - חברי החבדניקים לא נותנים לילדיהם לשחק עם בובות צעצוע של חיות לא כשרות, כגון חזירים, דובים וכלבים... אם הם וחבריהם שניסו לשנות את שם שפעת החזירים לשפעת מקסיקו היו כותבים היום את התורה, גם המילה "חזיר" ושאר החיות הטמאות לא היו מופיעים.... אבל בעצם אם מישהו היה מעלה בדעתו לכתוב את התורה היום, לא היה אף בר דעת מאמין לו.... שים לב: בפרשת נח כותבת התורה: "ומן הבהמה אשר איננה טהורה...". מדוע כל כך הרבה מילים? מסביר רש"י במקום: עיקם הכתוב 8 אותיות כדי לא לכתוב דבר מגונה. הבהמה הטמאה מוגדרת בתורה כדבר מגונה??? וכמה פעמים מצאנו מלה זאת במקומות אחרים? ומה עם החזיר? התשובה פשוטה: במקרה מלמדת אותנו התורה מוסר, שלפיו יש חהקפיד להשתמש בלשון נקייה בדיבור היומיומי. רק אם הדבר נוגע להלכה, תאר לעצמך, שהתורה הייתה כותבת: ואת הדבר האחר... (במקום "ואת החזיר...") האם היה עולה בדעתך לאסור אכילת בשר חזיר? זה המקור של חסידי חב"ד וגם אחרים. זו לא הלכה אלא רק הקפדה על הימנעות משימוש באלמנטים לא כשרים. עכשיו להודעתך האחרונה. שים לב: אתה תולה בספר, שלכל הדעות נכתב על ידי אדם יציר אנוש, ואינך מאמין בספר, שנכתב על ידי אבות הנביאים מפי הגבורה, וכפי שתיארתי בהודעתי הקודמת, מיליוני אדם היו עדים לכך והעבירו את הספר לדורות שאחריהם. איך אתה מסביר זאת? זאת ועוד: עם ישראל ידע המון צרות. עם הצרות החלו הגלויות והתוצאה = פיזור בכל 4 כנפות תבל. לכל מקום לקחו איתם את ספר התורה ולכשנקבצו יחדיו הביאו עמם את הספר ים שגלו איתם וראה זה פלא: לא חל שום שינוי בשום ספר מאז 3,000 שנה! הייתכן, שבן אנוש בן התקופה שטרם האינטרנט והמטוסים יצליח לכתוב ספר אוטנתי, שיהפוך לחלק בלתי נפרד מחיינו??? לא יכול להיות! אהה! יש לך טענה אחרת: אם הקב"ה ברא אותך הומוסקסואל ואיננו יכול לשנות אותך, סימן, שהוא לא קיים. באמת! יש לך מין פחד מן הלא נודע ולכן אתה מעוניין להדחיק אותו על ידי כפירה. בכך אתה רק מוסיף "חטא על פשע". מדוע לא תלך 4,000 שנה לאחור עוד הרבה לפני מתן תורה? בכמה נסיונות מרים וקשים נתנסה אברהם? בעשרה נסיונות והקשה מכולן הוא עקדת בנו היחיד, שממנו הבטיח הקב"ה, שזרעו יהיה מלוא הגוים. גם לי יש שאלות רבות כלפי הקב"ה. הנה עד לפני כשנה וחצי הייתי אדם בריא יחסית, הולך למרחקים ארוכים, עובד ויוצר. בדיוק לפני שנה וחצי אירעה לי תאונה, ששינתה את מהלך חיי והפכה אותי נכה לצמיתות. למה? אין לי תשובה לזה אבל בזכות האמונה גילית דברים מדהימים, שלפעמים מה שנראה לי שלילי, הוא חיובי לחלוטין. רק צריך להסתכל על "חצי הכוס המלאה" ולהבין, שהעולם לא פועל לפי השכל שלנו. האם אתה יכול להסביר בשכל שלך מדוע אנו רואים השמש ביום ואת הירח והכוכבים בלילה? ומדוע כדור הארץ הוא עגול? ויש עוד מיליון שאלות כהנה וכהנה, שאיננו מבינים בהן דבר ומשום כך אנו נוטים להניח, שכל מה שאיננו יודעים הוא לא אמת. האמן לי, שלו היית מסתכל בנימה קצת יותר אופטימית היית מגלה כל כך הרבה טוב עד שלא היית מאמין, שבאמת כל כך טוב. אני מאחל לך באמת, שתזכה לראות את האור הטוב, ושיהיה לך רק טוב בחיים.

DannyDinn

New member
אכן, היו כבר מוצאים דרך לתאר "חזיר"

במילים אחרות. אך אין זו כלל הנקודה אליה אני רוצה להתייחס... מה שכן ברצוני להוסיף בקשר לדבריך - ומה אם האמונה שאינה נתנת לשום הוכחה כוללת בתוכה את כל הדברים שהזכרת, כולל מי כתב את התורה, יציאת מצרים במליוני אנשים, מעמד הר סיני, אי-שינוי בתוכן וטקסט התורה, אברהם ויצחק והעקדה וכו. איפה ההוכחה החותכת שלך שכל אלה אכן היו קיימים כפי שמסופר? ואינך יכול להוכיח שום דבר ע"י שינון וחזרה על אותם סיפורים, גם אם הם היו בפי מיליוני אנשים כפי אמונתך על מנת להוכיח את קיומם - זאת אינה הוכחה! וכן, כל ילד בבי"ס שלומד מקצועות חול יכול להסביר למה רואים את השמש ביום ואת הירח והכוכבים בלילה ומדוע כדור הארץ עגול. ולא, לא כל מה שאיננו יודעים אינו אמת, אבל באותה מידה, הוא לא שקר. זו בדיוק דרכו של המדע ולא דרכה של הדת. המדע יוצא מנקודת הנחה שאיננו יודעים, ועל מנת לדעת יש לחקור ולהוכיח. הדת מניחה שיש רק אמת אחת, והכל חייב להתיישר מולה, לא משנה כמה סלטות צריך לעשות באויר. דבר אחרון - לא אמרתי בשום מקום שאם אלוהים ברא אותי הומוסקסואל והוא לא יכול לשנות אותי אז זה סימן שאינו קיים. אם תקרא שוב את דברי תראה שזה בכלל לא מה שכתבתי. מה שאמרתי זה שאת הצו המסוים בתורה שנכתב לאסור את חיי ההומוסקסואל לא יתכן שכתב אלוהים, פשוט מאוד. ואם הוא לא כתב את זה, אז גם דברים אחרים בתורה יתכן שכתבו בשר ודם. מכאן הדרך אולי קצרה, ואולי ארוכה, להוכיח שאין אלוהים, אבל זה לא בגלל האקסיומה שציינת.

Nחמן

New member
אני אוהב אותך

על כנותך ועל פשטותך למרות הדברים הכואבים. אני יודע, שלא נגדי אתה נלחם אלא נגד העוול הנפשי שנגרם לך. אז נעשה מעט סדר. מצאתי הבוקר בחדשות "רוטר נט": כלב נשך תינוק בן יומו למוות. ברור, שאילו היה אדם מבוגר, לא היה זוכה לאיזכור. רק תאמר לי: האם אתה מאמין לסיפור? בעצם מה זה חשוב? בין אם אתה מאמין ובין אם לאו, יתכן, שהסיפור הוא אמיתי, ויתכן שלא. מסבקנה: לא האמונה קובעת את אמיתות הדברים אלא המציאות. חדשה אחרת: בתאונת דרכים אתמול בין אוטובוס למשאית נהרגו 7 ילדים ומורה (תודה לא-ל - לא אצלנו). אתה מאמין לזה? בוודאי! הלוא כל כלי התקשורת דיווחו על כך ויש עדויות וכו'. אז זה ההבדל. לסיפור הראשון אתה מאמין, כי אתמול לא היה האחד באפריל ולא הייתה שום סיבה למערכת להביא דבר שאיננו אמת. אבל מכאן (ע"פ דברים) אין ראייה, כי המעשה לא הוכח. במקרה השני כבר ניטל ממך כוח האמונה. אם אתה יודע בוודאות, שהמקרה נכון, אין לך במה להאמין. זה בדיוק ההבדל במקרה שלנו. אתה מחפש הוכחות מדעיות לבריאת העולם ולמתן תורה ואינך מוצא. האם לא יכול להיות, שהחיסרון הוא בך? לעניין השמש והירח שאלתי אותך מדוע ולא השבת לי. איך נוצרה השמש? איך נוצרו הירח והכוכבים? איך נוצר החושך והלילה? לכל אלה אין לנו תשובות מלבד מה שנכתב בתורה. אז אתה רוצה, שלא נאמין לה??? לגבי הומוסקסואל - מה הבעייה? לא רק זה כתוב בתורה אלא גם שאסור לשכב עם האחות, עם האמא, עם הסבתא (לימוד), עם הבת ועם הנכדה (לימוד כנ"ל) וכן אסור לשכב עם אשה נידה. אויש! כמה קשה! אז הבעייה היא לא אם זה אמת או לא אמת אלא מה מידת הקושי ועד כמה אתה מוכן להתמודד עם זה. על כך בהזדמנות אחרת.

conc2

New member
כמו שגליליאו אמר -

"המדע מגלה לי ממה עשויים השמיים, הדת מורה לי את הדרך לשמיים". כלומר - הדת היא אמונה ואין בינה ובין המדע (או כל טענה עובדתית) קשר. הדת זה האמונה שצריך לעבוד את ה'/לקיים מצוות.

למעלה