היום יום השואה

sitvaniyot

New member
יום שאפילו בוקר טוב קשה להגיד בו

גם מי שלא עבר את השואה מזדהה עם היום הזה. נולדתי בארץ ואת אירופה לא הכרתי עד לבגרותי. אבל, כשנסעתי לאירופה ובלוח הרכבות שבתחנות ראיתי שמות כמו ברלין, ודכאו לא יכולתי שלא להצטמרר. גם המפגשים הראשונים עם גרמנים העבירו בי חלחלה, לא יכולתי שלא לחשוב אם הוריו של אותו גרמני לא הרגו מישהו מבני משפחתי. הזיכרון מלווה אותנו כל השנה ולא רק ביום מיוחד זה. מצורפת תמונה של נוער יהודי מהעיר ריגה מ1924 מהאלבום המשפחתי שלי.

אנפה2

New member
ובכל זאת בוקר טוב, כי מוכרחים../images/Emo127.gif

להמשיך, ואני רוצה להמליץ לכם לכם לראות היום בערב בשעה 19.00 תוכנית בערוץ 2, "רוחות רפאים" שם מספרת מרים פוקס השחקנית (גברת ג'יבוטרו, זוכרים) על מסעה לגרמניה, להתחקות אחרי חיי אמא, האם הייתה קורבן השואה, או שמה ניהלה חיים אחרים????. אני ראיתי את הסרט הזה בפעם קודמת שהוא הוקרן ונשארתי מזועזעת ממנו.

חיניה

New member
בוקר טוב חברים

אתמול הייתי בטקס יום השואה המרגש ביותר.בבנין האופרה בתא היה קונצרט בביצוע תזמורת הסימפונייטה של רעננה שהגישו קטעי מוסיקה שנוגנו במחנות.כמו קטע של פליקס מנדלסון שלמרות שהיה מתבולל הגרמנים ראו בו יהודי ויצירותיו הושמצו כלא ראויות להשמעה. היה הקטע העצוב והמרגש של מנגינת הצ'רדש משום שהוא נוגן עי תזמורת הנשים של אושוויץ.היתה המנגינה הנפלאה מתוך הסרט "רשימת שינדלר"ולסיום 3 שירים בביצוע זמרות צעירות ונפלאות שהאחרון שבהם היה "הליכה לקיסריה" של חנה סנש.כמובן שהיו גם קטעי הסבר וקישור.היה מאד יפה ומרגש

אדזה

New member
הקושי והכאב

ההיסטוריה היהודית משופעת "בהמן הרשע" שקמו עלינו להשמידנו ללא שום סיבה,רק בגלל היותנו יהודים,עלה על כולם האחרון שבהם שאפילו את שמו (ימח שמו) אינני רוצה להזכיר,וטוב שנקבע יום שואה להזכירנו ולא לשכוח את מה שמסוגלים בני אדם לעשות אחד לשני על אף היותם אינטליגנטים,משכילים ונאורים שהתגלו כעלובי נפש חסרי רחמים, שעדיין יש ביניהם שנושאים את דגל הרוע.עם כל הקושי ביום זה עלינו לזכור שהמתים ציוו לנו את החיים,עלינו לחיות למען ילדינו במדינה שלנו,לחייך,לאהוב,להיות מאושרים למרות החסר ולמרות המכאוב.

erika6

New member
שלום לכולם../images/Emo108.gif

אנו חיים עם הזכרון הנורא מכל. חבל רק שהמדינה לא עושה די ואולי כלום למען אותם האנשים ששרדו בשוואה הקימו משפחה בישראל והיום ממשיכים להילחם על קיומם. לא דואגים שבזקנתם יוכלו לחיות בשקט מבלי לדאוג במה לקנות במכולת. גם אלה שמגיע שילומים, המדינה לא שיחררה את כספם שמגיע להם עד היום. לא מספיק בטקסים שנזכור. צריך לדאוג לאלה שחיים בינינו. בשנת 1963 נקלעתי בטעות ליום בגרמניה, לא היה לי וויזה מעבר של בלגיה. בגבול בלגיה-גרמניה הורידו אותי מהרכבת והחזירו אותי לגרמניה עם כל המזוודות. הסיטואציה הייתה מאוד לא נעימה. בחורה צעירה, בימים ההם, היה לי מעט כסף ברשותי והייתי אמורה להגיע לשגרירות ישראל. כשהורידו אותי בגרמניה. הגרמני הראשון שראיתי, בתחת הרכבת היה אדם מבוגר, יחסי, נעל מגפים, גרמני טפוסי,נראה נאצי לכל דבר, נשארתי מאובנת, לא יכולתי לזוז מהמקום. ההסתכלות עליו נמשך הרבה זמן, נראה לי כמו נצח. אתם יכולים לראות את התמונה? תחנת רכבת בגרמניה נאצי לובש מדים{אלה היו מדים של עובדי הרכבת שהוא לבש} התאשתתי והבנתי שאני נמצאת בשנת 1963 ואף אחד לא יוכל לגעת בי.

erika6

New member
משחקים../images/Emo108.gif

אני מעבירה כמה משחקים נחמדים מהאתר של נענע

עמליה3

New member
יום השואה

יום עצוב לכולנו, אבל בזכות השואה קמה המדינה. לעולם לא ישמידו אותנו ולא ישברו את רוחנו. אנחנו היום חזקים ואף אויב כמו אירן לא יפחידנו. נהיה ערניים לקדם פני כל רעה. לזכור ולא לשכוח(ולא לסלוח)

yaely2

New member
מנהל
צהריים טובים ../images/Emo104.gif

שלום כולם
ככל שנוקפות השנים וככל שחוזרים ימי זיכרון השואה אני מרגישה כיצד רגליי מתבססות יותר ויותר באדמה הזאת.

yaely2

New member
מנהל
נכנסתי רק מקודם כי...../images/Emo199.gif

התעוררתי מאוחר וכמעט אחרתי את רופא השיניים. היום עשו לי חשיפת שתלים. מחר יתחילו לעבוד על השתלים החדשים ויהיה לי פה יפה ולועס. מקווה שהטיפול לא יכאב, היום זה קצת כאב אבל התאפקתי. מישהו כבר עבר השתלות עם כל הבלאגן? אני כבר עברתי ושכחתי. להתקרא

אנפה2

New member
היי יעלי וכולם, אני עברתי בשבוע

שעבר עקירה של 3 שיניים קדמיות, התנפחתי כמו בלון ולא הכרתי את עצמי 4 ימים, כאבים לא היו , אך היתה אי נוחות, ועכשיו עוד יותר לא נוח, כל הזמן להתעסק עם הפלטה, אחרי שיחלים אני אחליט אם שתלים או פלטה קבועה, נראה מה את תספרי על חוויותיך, אני צריכה אהיה לעבור גם השתלת עצם , ולכן אני כל כך מתלבטת. שיעבור לך בקלות.

5EDEN50

New member
אדזה צריך לחיות למען עצמינו

להיות חזקים ולאהוב. כשאת אוהבת את החיים את מקרינה זאת לכל יקיריך .

אדזה

New member
יזכור

זה עתה חזרתי ממפגש שנתי של יוצאי העיירה של אמי ז"ל.כשהייתי ילדה קטנה אמי נהגה לקחת אותי לטקסי הזכרון הללו שלא כל כך אהבתי כי הייתי שם ילדה יחידה בין מבוגרים שנראו לי אז מבוגרים מאד,הייתי מתחבאת בפינה שלא יראו אותי ושלא ישאלו את אמי בפעם המי יודע כמה למה היא לא משאירה אותי בבית.לאחר שנים הפסקתי ללוות אותה וחשבתי שבזה נגמר העניין וגם היה לי הרושם שכבר מזמן הפסיקו להיפגש.השבוע נודע לי דרך מקרה שכן מתקיים מפגש כזה,שאלתי פרטים ומצאתי את עצמי היום שם.קשה לתאר את ההתרגשות שלי ושל כל אלה שעדיין בחיים כשגילו מי אני וזכרו אותי בתור ילדה,זה היה כמו לשוב הביתה אל כל היקרים שלי.כמוני באו עוד צעירים יחסית בני דור שני שלישי ורביעי.רק היום הבנתי עד כמה אמא נהגה בחכמה כשלקחה אותי איתה וכמה טוב שהדורות הצעירים מבקרים ושומעים סיפורים אפילו מפי דור שני.כולם היו מהופנטים כאשר מס' ניצולים קראו בשם בני משפחותיהם שניספו בשואה.אלה שנכחו בטקס לא ישכחו זאת לעולם.

yaely2

New member
מנהל
אדזה, מרגש מה שכתבת ../images/Emo23.gif

כמה אני שמחה בשבילך שגילית שנפגשים עדיין. כמה זה מרגש לגעת בעבר ולהעלות מתוכו את העובדות וגם להשוותם להווה, אני רק יכולה לשמוח בשבילך שאת כאן במדינה שלנו, בטוחה, וכותבת לנו. המשיכי להיות מה שאת - מקסימה.

reuth8

New member
../images/Emo141.gifקומונה

אשמח לקבל פרטים על הקומונה של 60 + אני מאזור פתח תקוה (בתודה רעות 8 )

למעלה