היום יום הולדת...ה- 37

mbarak2

New member
היום יום הולדת...ה- 37

לקול השלום האמיתית, המיתולוגית. זה היה ביום שישי שנת 1973 כלומר לפני 37 שנים,הייתי אז חייל בסדיר. בשעה 13.00 כשהשדרן ג'ון השמיע את קולו בפעם הראשונה. אני זוכר שהם שידרו באותו יום עד שעה 17.00 ואח"כ עשו הפסקה וחזרו שוב ב - 20.00 עד 02.00 לפנות בוקר כשהשדרן טוני סמית עושה מסיבת ריקודים כמו שרק בתחנה בריטית ידעה לעשות... אין ספק שקול השלום הביאה לכאן את פריצת הדרך למוזיקת הרוק כאשר אף אחת לפני כן וגם אחרי לא עשתה זאת. אני יכול להוסיף ולכתוב כאן עוד ועוד חוויות. מעניין מי זוכראת היום הזה.

מזל טוב ../images/Emo16.gif

כל כך חסרה בנוף הרדיופוני הנוכחי.

חייםש1

New member
התחנה הטובה ביותר ששידרה בישראל !

אמנם לא שמעתי את שידור הפתיחה (הייתי אז בן 3 חודשים...
), אבל גדלתי על התחנה הנהדרת הזו ששידרה מוסיקה מצויינת 24 שעות (כשיתר התחנות "הלכו לישון בחצות" ) עם הגשה קולחת באנגלית ולא פחות חשוב - עם מסר של שלום לאיזור, גם אם לצערנו השלום הושג באופן חלקי בלבד. אין ולא תהיה עוד תחנה כזו.

Israustralia

New member
ואם כבר נוסטלגיה אז כמובן לא נשכח את BFBS

שמשדרת בקפריסין והיא "גלי צה"ל" של הצבא הבריטי British Forces Broadcasting Service בחודשי הקיץ היה אפשר לקלוט אותה בתדרים 99.6, 92.1, 89.9 ו 95.3 תודות לאפקט "המנהרה" שנוצר בין שכבות מיוננות באוויר הלח שמעל מימי האגן המזרחי של הים התיכון. זה היה כמובן בימים שבתחום ה FM היו בערך 5 תדרים תפוסים בישראל ובירדן השכנה גם יחד וכל התחום היה ריק ושומם, ופתוח לכל שידור ממרחקים...

mbarak2

New member
אכן איך אפשר לשכוח

bfbs היתה התחנה הראשונה ששמעתי אותה בסטריאו, משהו בסביבות שנת 1977. לראשונה שמעתי את התחנה הזאת ב - am בשנת 1966 שכמובן שידרה גם את המצעד הבריטי דאז. באותן שנים הם שידרו רק כמה שעות ביום אבל המוסיקה באותן שעות שידור הייתה עדכנית ומעולה. בהמשך עברה התחנה לשידור של 24 שעות ונוספה לה תחנה נוספת bfbs 2 ששידרה תוכניות כבדות יותר. בימינו בלתי אפשרי להאזין להן ברדיו באזור המרכז והדרך היחידה זה להאזין דרך האינטרנט אלא שהאיכות שלה היא במונו, איכות נמוכה וקצת מוזר לי שבתור תחנה ותיקה די הזניחו את הקטע הזה של איכות השידור שלה באינטרנט. למעשה היא נשארה בין הבודדות באנגליה שאיכות השידור שלה מוזנח וירוד. מישהו כאן יודע למה והאם יש בשורות בנושא הנ"ל ?

למעלה