היום יום הברווז

והנה דונלד דאק האמיתי

חתום וולט דיסני 1956. נרכש בשוק הפשפשים בפריז כשנולדה הנכדה הראשונה ושימש מאז את כולן כמשחק כיפי באמבטיה אצל סבתא. יחד איתו נרכש גם דמבו הפיל אבל הוא יועלה ביום הפיל...

ז ק ו

New member
מה המ
? חברים. ומברוך על האדמת! סבתא רות.

יופי של ברווזים.

הברווז הראשון, תפס את עיני בשוק פשפשים שבועי

בעיירת הנמל סט, בדרום צרפת, לפני כחמש עשרה שנה. הוא היה חבוט, זרוק בצד וממש ביקש 'קחי אותי'. אז לקחתי.
אינני יודעת אם שימש ברווז פתיון [DECOY] או סתם ברווז נוי. אבל הוא היה הראשון בסדרה.

אגב מנמל סט יצאה האונייה אקסודוס למסעה ארצה וגם ברווזנו הזה.

עם השנים נאספו עוד ועוד בשווקים שונים ברחבי

העולם. הברווז הזה הוא ברווז הפתיון הקטן ביותר שלי שהיה בין היקרים ביותר כי הוא חתום ע"י אמן ידוע עם תאריך ושנה [1948] שימו לב שהוע עדיין עם החוט שהיה מחובר אליו כדי למשוך אותו מהמים.

ברווזי פתיון מקובלים בעיקר בארה"ב ובקנדה, באגמים הגדולים. הציידים משיטים ברווז מעץ המשמש כגורם משיכה -פתיון - ללהקות ברווזים המתאספות סביבו. ולאחר מכן נמשך מהמים ומשמש שוב בפעמים הבאות.

הברווזים צבועים בצבעים שונים בהתאמה לזני הברווזים הנמצאים באגמים השונים. בברווזי פתיון איכותיים משובצות עיניים מזכוכית, אדומות, צהובות וכו', בהתאם לזן.

כמו בכל סוג של אומנות הערך לאספנים הוא בהתאם לגיל, למצב ולנדירות. אני מתעלמת מכך ורוכשת רק כאלה שנאים בעיני מבחינה עיצובית או דקורטיבית. פחות מעניין אותי אם זו עבודה של ניקסון או של ג'ונסון...

למעלה