היום מסתכלים קדימה...
לפני מספר שבועות הייתי באותו מצב בדיוק ושאלתי את אותן שאלות והייתי בחרדה עצומה. אחרי שנרגעתי קצת, דפדפתי אחורה בפורום זה ובפורום השכן ומצאתי המון טיפים ועצות. בכל זאת שאלתי שוב ונתנו לי עצות שונות החל מלהביא אוכל כל יום מהבית ועד ללתדרך את הצוות הגן. הבן שלי אמנם בכיתה א', אבל הולך לצהרון אחרי בית הספר ואוכל שם ארוחת צהריים וארוחת 4. הצהרון נמצא בגן שאנחנו מכירים שנים רבות. הצליאקי שלי היה שם 3 שנים וכיום אחיו הצעיר מסיים את השנה השלישית שלו. אנחנו סומכים מאד מאד על הצוות. בסופו של דבר, אני יזמתי פגישה עם בעלת הגן ובעלת (האחראי על האוכל ובישול בגן/צהרון). הצגתי בקצרה את מחלת הצליאק ושאלתי כיצד נוכל להתארגן. הם מיד ענו שיעשו כל מה שצריך על מנת לתת את המענה המלא לבני. הם פשוט מדהימים!! לקחו את התפריט, פרקו למרכיבים ובדקו מה בעייתי ומה לא. כל מה שהיה צריך לקנות - קנו (אבקת מרק, תבלינים, רטבים, פריכיות, פסטות נטולות, פרורי לחם, וופלים ועוד) או שקניתי והחזירו לי את הכסף. מסתבר שהרבה מהמצרכים בשימוש בגן - מותרים. ניתנו הנחיות מדויקות לגבי הפרדת המזון. כמו כן, העברתי להם חומר ואתרים ומיד התחילו ללמוד את הנושא ואכן, פעם בשבועיים, מבשלים בנפרד אוכל לבני (כמעט כל המנות זהות לאוכל הרגיל) והמנות מוקפאות. אני בקשר יומיומי איתם וביחד מתמודדים ומוצאים פתרונות. למשל: ביום חמישי הכינו פיצה בגן. אני הכנתי יום לפני כן ושלחתי בקופסא בבוקר וחיממו לו. לאחר הניסיון הראשון שלי, נתתי את המתכון ולהבא יכינו כבר בגן. הטיפ הכי טוב שאני יכולה לתת - אם אתם לא מרגישים שניתן לסמוך על הצוות, מרגישים שהצוות אינו מסוגל להתגייס באופן מלא, תדאגו בעצמכם להכל. חשוב להתעדכן באופן שוטף לגבי פעילויות ומנות מיוחדות (ימי הולדת, צ'ופרים במהלך הקיץ) על מנת להערך מראש. אם אתם מרגישים שהצוות מגויס וניתן לסמוך עליו, תעבדו יחד כי זה מאד מאד מקל! אמנם הבן שלי גדול יותר, אבל נראה לי שבגיל צעיר כדאי לשים לב לאיפה הילדה יושבת בזמן ארוחות על מנת למנוע מעבר של אוכל בין הצלחות של הילדים. בהצלחה,