היום זה מתחיל...

byron

New member
היום זה מתחיל...

בבוקר חיכה לי במייל הודעה שב2PM לפי החוף המזרחי comixology ישחרו את הJLA מספר 1 החדש. מקווה לזכור לרכוש אותו, למרות שבאותו זמן אני אמור להיות בפגישת הורים בגן של הילדה.... נראה לי שאני אהיה הדגנרט שיושב בשורה האחורית על כיסא שמתאים (באופן מפליא) לילדה בת 5, ומשחק בטאבלט שלו תוך מילמולי קללות (עד שאזכר בכל הסיסמאות שאני צריך כדי לרכוש) ועוד קללות (כשאראה מה עשו לגיבורים האהובים עלי.... ואני מקווה שבסוף גם קצת קריאות התפעלות. ראיתי לאחרונה את X-MEN ההתחלה, וכל כך הפריע לי ההבדל לעומת ה"היסטוריה האמיתית" של הדמויות, שקשה לי להאמין ששינוי במיתולוגיה של היקום האהוב עלי תעבור לי בקלילות.

byron

New member
מתחילים מחדש....

אבל קודם בא הסיכום: flashpoint הסתיימה, הסיום - אותם שניים/שלושה עמודים אחרונים, היה מעולה מבחינתי. יתר הסידרה, ממש עד לרגע האחרון כולל כל הנספחים שכן קראתי, לא היה משהו בכלל. העולם שנוצר לא הוסבר כהלכה, ההסבר שכן סופק בחוברת האחרונה היה.... מאולץ? פלאש גילה שיריבו הreverseflash חזר בזמן והוא זה שרצח את אמא שלו ובעצם גרם לקיומו של פלאש, אז הוא חוזר בזמן מונע את הרצח ומשנה את כל היקום. למה זה מונע מקאל אל לנחות בסמולוויל? למה ברוס נרצח במקום תומס? מה הביא את ארתור להרוס את רב אירופה את דיאנה לכבוש את בריטניה...? לא ברור התירוץ הקבוע ששינת דבר אחד והכל השתנה פועל פה יותר מדי. הרוורס עומד לרצוח את בארי ואז תומס רוצח אותו, ומוסר מכתב לידי בארי. פלאש חוזר לדבר עם אמו שמשכנעת אותו שראוי לעשות את המעשה הנכון, והוא יוצא לדרך לעצור את עצמו מלשנות את הכל. סצינה מבולבלת בה דמות לא מזוהה מדברת עם בארי לגבי שלושה קווי זמן שנשברו וימוזגו כי "הם" מגיעים וצריך להתכונן לקראתם.... בארי מתעורר בעבודה ו"מרגיש" שהכל חוזר לקדמותו. הוא רץ לדבר עם ברוס והם (לפי השיחה) מכרים ותיקים, מדברים על כך שהכל חזר לקדמותו , ובארי לא שם לב שהחליפות שלהם השתנו.... בארי מעיר על כך שכל זכרונותיו מאימו נשאר וברוס אומר לו שיחשוב על זה כמתנה. הסצינה הנהדרת בחוברת - בארי מוציא מכתב מתומס אל ברוס. באטמן קורא אותו מוריד את המסיכה ומודה לבארי עם דמעות בעיניים.

byron

New member
כי כולם מתחילים....

שכחתי את הופעת קאל בחוברת הקודמת, בעיקר כי היא הייתה קצרה/זניחה ורק נועדה להראות שהוא "סופרמן" תמיד גם אם המין האנושי התעלל בו הוא יגיע להציל את היום.... הJLA החדש.... דידי חנוך כתב על זה בבלוג שלו, אין לי הרבה להוסיף אז חילקתי את זה לנקודות: (ראוי להזכיר שהכל קורה "לפני חמש שנים") 1) ברוס- עדיין אותו ברוס, החליפה יותר אלימה (?) ואני מתכוון לאגרופני הפלדה על הכפפות. הוא הראה לג'ורדן (ששניה קודם צעק "רגע, רגע... אתה רק בחור רגיל בחליפת עטלף?) מאיפה משתין העטלף. אהבתי יותר את הסצינה בחדר הצהוב בבאטמן אולסטארס, היה בה יותר הומור, אבל גם זו טובה. 2)ג'ורדן - חוסר אהבתי אליו ממשיך גם ביקום החדש, ואם אפשר לתמצת אותו במילה - טייס. 3)סייבורג - ביקום של פלאשפוינט הוא היה גיבור הכי גדול....כנראה שגם כאן זה מה שיקרה כי הוא מופיע כבר בפרק הראשון של הJLA, עדיין כבחור רגיל, אבל על הכריכה הוא מופיע כסייבורג. 4) JLA 7 חברים על הכריכה (שניים בכלל לא מופיעים בחוברת, אבל ביקום פלאשפוינט הם היו הרעים הגדולים וגם נאהבים....) כמעט החברים המקוריים ביקום הישן כשבמקום ג'ון ג'ונס בא סייבורג... לי זה מפריע גם מכיוון ג'ון כי הוא היה דמות נהדרת והכוחות שלו הם בליגה של הגדולים ביותר ביקום הזה. וגם כי סייבור הוא טיטאן! איפה יהיו כל הדיאלוגים שלו עם ביסט-בוי? תמונת הסיום שצרפתי אומרת הכל ביחוד מה שכתוב שיקרה בפרק הבא, אני אוהב את החליפה, אני אוהב את החיוך המרומז ויותר מזה אני לא יודע אז אני משאיר לכם....

byron

New member
...והטכנולוגיה

לא משהו. ב22:00 זמן מקומי החוברת הופיעה לרכישה באפליקציה היעודית.... לקח לי יותר מארבעה ניסיונות וארבעים(!) דקות להוריד אותה, וזה לא ששכחתי את הסיסמאות לאתר.... הקריאה הייתה נוחה יחסית, בעבר הם חילקו ממש את הפאנלים כך שגם במכשירים קטנים יהיה אפשר לקרוא בנוחות, כאן זה לא קרה אז כל דף הוא בפועל יותר קטן מדף קומיקס רגיל ומקשה על העיניים. המחיר מוצדק, בגירסה האלקטרונית אין פרסומות אז מבחינתי המחיר מוצדק אבל נראה לי שאתחיל לחכות חודש כדי שהמחיר ירד ואקרא באיחור. בנוסף נראה לי שאקנה חוברות מוחשיות בגרסת האוגדנים לחלק מהסיפורים שיהיו טובים.

daeve1

New member
שאלה

מה תאריכי היציאה של כל אחד מהחוברות לכל הסדרות החדשות? חוץ מהחוברת הראשונה של JLA החדש, יצא עוד משהו? והאם החוברת של "וונדר וומן" גם תתחיל את הסיפור שלה מחדש? כי שמעתי שחלק מהחוברות ימשיכו מסיפורים שהיו קיימים לפני הריבוט (כמה דבילי. לגמרי דופק את ההמשכיות החדשה לא?). מה שכן החליפה החדשה של סופרמן היא זמנית, אני יכול להבטיח שמהר מאוד יחליפו אותה לחליפה שתהיה דומה לזו מהסרט של סניידר.

byron

New member
מצטער לא זוכר, הייתה רשימה

אבל בדיוק אני לא מוצא אותה..... ברגע שאמצא ארשום. מה שכן 52 זו רק ההתחלה כבר מדברים על חוברת נוספת באוקטובר של שייד ויהיו עוד....

הייזל

New member
הנה הרשימה

והחליפה תתחלף כבר בהתחלה לשריון קריפטוני.

daeve1

New member
לא לזה התכוונתי

החליפה החדשה שלו בריבוט לא בדיוק דומה לחליפה מהריבוט ויש לי הרגשה שיחליפו לו מהר את השיריון לחליפה החדשה מהריבוט. אגב, מה עם וונדר וומן? הקומיקס שלה יספר את סיפור האוריג'ן שלה מחדש או ימשיך סיפור קיים?

byron

New member
holy crap on a cracker

יש איזה טרול בפורום קומיקס שחוזר לנושא השובניזם בז'אנר כל הזמן כמתקפה ישירה על הז'אנר. הוא בטח יחגוג עם ההודעה הזו. הם ממש הולכים להתרסק עכשיו, קצת מזכיר את האידיוט שהחליט על קוקה-קולה קלאסיק הטעם החדש של שנות ה-80.... כנראה שגם הרי-בוט יחוסל במהרה בימינו. (לפחות אני לא הגנב היחיד כאן.... למרות שאני קונה מדי פעם, ביחוד אוגדנים.)

הייזל

New member
הוא לא גילה אותנו

ולא חסר כאן חומר בערה בשבילו. רק שאני לא חושבת שכל קומיקס באשר הוא קומיקס הוא שובינסטי.

DDN

New member
אתה לא היחיד. . ..

אני אמנם קונה בצורה חודשית, וגם את החדשים, אני אזמין את הראשונים, וקונה אוגדנים אבל. . .. חלק ענקי מהאוסף שלי הוא תודות לדודים מרוסיה וארה"ב. . .

למעלה