היום הרע ביותר בחיי

goanin

New member
היום הרע ביותר בחיי

בבטחון רב יכול לאמר עכשיו - מרגיש כאילו נפלו עליי השמיים! בחיים לא הרגשתי כל כך רע ומיאש! אני רועד עכשיו (וזא לא אופייני לי בכלל. אני אפילו פוחד למה אני מרגיש כך). זא יהא ארוך. לא מדֻבר בחוויה אשית או במשהו שקשור אלי. משהו אחר ----> דברתי עם בחור באטרף. נקרא לו אלי. הוא אמר לי שהוא בארון והוא פוחד וכאלה. מובן לא? אני אדם שמטיף לכל אחד לשאוף להגיע למצב של יציאה מהארון מתישהו. עברנו למססנג'ר, והתברר שחבר טוב מאד שלי מכיר אותו. שניהם לומדים באותה כתה בבית ספר דתי בירושלים. החבר שלי יודע עלי ומקבל אותי. מתברר שהוא ידע על אלי גם (כנראה לא קשה לנחש). הם דברו על כך לפני כמה ימים. וזו היתה היציאה הראשונה של אלי מהארון מול אדם שהוא מכיר. חבר שלי לקח בסבבה. תמיד הרגעתי את אלי ואמרתי לו לעשות מה שטוב לו, ולא למהר. והרצאתי לו על כך שהוא לא עשה שום דבר רע, וזא לא בסדר שיתיחסו אליו רע. אתם יודעים - ההרצאות הרגילות. אני מתקומם על כך שהחברה כל כך לא סובלנית ומאלצת אנשים לחיות בפחד ולהתחבא. חוסר הסובלנות הזאת הגיעה עד כדי נסיון הרצח שלי בחודש יוני. הוא הודה לי על שגרמתי לו להרגיש טוב יותר עם עצמו ובכלל. דברנו לפני חצי שעה באינטרנט. לפתע קלטתי שאני מדבר עם אדם שונה לגמרי. הוא אמר דברים כמו - מדוע צריך מצעדי גאוה? "אתם ממציאים לעצמכם חגים? אתם הרי לא נורמלים. מה לחגוג?" לא האמנתי שהוא אומר דברים כאלו. הסברתי לו מדוע אנחנו מפגינים והוא התקומם נגד יציאה מהארון. ובעצם הצדיק באופן חד משמעי את העובדא שהוא צריך להתחבא ולהסתתר, ושזא בסדר גמור שהיחס אל ההומואים כזא מחפיר. "אתם צריכים להפסיק להתלהב!" "למה להיות שונים? תפסיקו להיות שונים!" ידעתי שכנראה דבר איתו איזא רב דמגוג, או שקרה לא מקרה נוראי. השני הפעם היה נכון. עברנו לטלפון ונסיתי לרסן את הדברים שהוא אומר ולהסביר לו שהוא לא עשה דבר רע! לא מגיע לו יחס רע! איך אפשר להצדיק את המצב הזא שלו? הרי זא בדיוק מתאים לאינקויזיציה של ספרד! הוא ספר לי שהוא אמר לחבר הכי טוב שלו - וקבל תגובא נוראית. הוא אמר לו 'איכס, לך ממני'. אז אני מבין מדוע ההומופוביה הקשה מתחזקת אצלו. אז לא ידעתי הרבה מה לאמר. הוא סבור שאם יצא מהארון הוא ישאר לבד. הוא טען שהוא לא רוצה להיות חלק מקהילה קטנה ובעצם לאבד את כל האנשים שהוא אוהב. כל אלה מובנים. אבל הדבר הכי נוראי שהוא אמר: "לא יודע, אולי הם צודקים. אני מבין אותם במאה אחוז. אני לא אדם דרמטי. אבל שני דברים עברו לי בראש: לעזוב את העולם הזא. או לצאת עכשיו לפרוק בצורה הכי בוטה, ואף אלימה שאני יכול את התסכול הזא שאני מרגיש. איך זא קורה? איך?????????? זא לא בסדר! זא זועק לשמיים! אנשים הם חרא! ואני מתחייב כעת להקדיש את חיי להלחם נגד ההומופוביה עד שבאמת ירצחו אותי, או עד שאני אמות מכעס ויאוש ותסכול. עדיין רע לי. ואני מרגיש שאני לא מצליח להעביר בכתב עד כמה רע לי. מה עושים??????

יעל Y

New member
יש המון כאב וקושי בכתיבה

ונראה שאתה בחברה מאד אלימה אם הבנתי נכון מדובר בחשש או בנסיון לרצח על רקע הומופובי? באיזו חברה אתה נמצא והאם חשבת לדווח כדי להגן על עצמך? בחברה החילונית ובחברה הדתית בפרט עדיין יש נושאים שהם בבחינת טאבו שאסור לגעת או שנחשבים לתועבה. בעולם המושגים המקראי הומו' צפויים לעונש מיתה וזה ביטוי חד משמעי של דחייה . לא כל אחד יכול להתמודד עם הזהות הדתית והמינית האחרת. מה שקרה שהבחור שאיתו דיברת מצד אחד רצה עידוד ומצד שני מאד פוחד. השאלה למה אתה כל כך מיואש מה זה עשה לך עד כדי 'כאילו נפלו עליך השמים'? תמיד יהיו אנשים הומופובים ותמיד יהיו אנשים מקבלים, כמו אותו חבר שיודע על שניכם. תחבור למקבלים ולא לעוינות שלדעתי לא משרתת שום מטרה וכנראה מובילה לאלימות. בברכה, יעל

ת ה ל ה

New member
פחד והומופוביה

אני מבינה שאתה בא מסביבה דתית והנושא שם הרבה יותר מוקצן. זה שהחבר שלך פתאום שינה את דעתו והחליט לנסות ללכת בדרך "אחרת" נראה לי שהפחיד אותך, אולי אתה מרגיש נבגד, משאיר אותך לבד עם הבעיה. ראשית כל צריך להרגע, כל אחד עובר את התהליך בדרך שלו וממה שאני יודעת יש כאלה שמתוך הפחד לקבל את עצמם מנסים ללכת לכל מיני רבנים וידעונים כדי "לשנות" את המצב. כנראה החבר עובר תקופה כזו. מאחר ונטיה מינית אי אפשר לשנות, וגם אי אפשר להתכחש לה הוא בסופו של דבר יצטרך כנראה להתמודד עם האמת שלו. עצתי לך, במקום להכנס לפניקה ולבהלה, קח אויר, תרגע, נסה אולי אפילו לתמוך בו כי הוא בודאי עובר תקופה מאד קשה של התלבטויות, חוסר ודאות ואולי אפילו חוסר אינפורמציה בנושא והוא חושב שאם הוא יסתתר מספיק ויכחיש מספיק זה יעבור. גם גייז דתיים היום מצליחים לאט לאט להתמודד עם המציאות שלהם, אמנם הרבה יותר מסובך אבל עדיין זה קיים. ממליצה לך להעזר בסיוע שהאגודה נותנת, יש גם פורומים לגייז דתיים באינטרנט וכמובן תהל"ה כאן לעזרה לך ולחברך מתי שתרצו. והכי חשוב, להרגע, לא להבהל ולא להכנס לקיצוניות. וספר לנו מה קורה בהצלחה דליה

goanin

New member
שניכם לא כל כך הבנתם.

אני לא בא מסביבה דתית כלל. אנשים מקבלים אותי ויודעים עלי... אין לי שום בעיה עם היותי הומו, ואין לאף אחד אחר בעיה עם זא (אחרי היכרות קצרה עמי). הבחור שדברתי איתו דתי. אני מרגיש רע (עכשיו כבר לא כמו אתמול), משום שהוא השתכנע שהוא לא נורמלי, והצליחו להחדיר לו לראש שזא בסדר גמור לא לקבל אותו, מובן לחלוטין מבחינתו. ושמצעדי גאוה או הצהרה על נטייתו המינית היא אסורה, מיֻתרת, ואִסור שלה הוא בסדר גמור. בקיצור - נתקפתי בהלה נוראית נוכח העובדא שאדם הומוסקסואל מקבל בהבנה את עקרונות ההומופוביה, ואף משתף איתם פעולא. הוא הומופוב. רק דמיינתי כמה עוד אנשים דתיים/חרדים עוברים את מה שהוא עובר -- דמגוגיה זולה ושטיפת מח. זהו מצב מקומם, לא תקין ומיאש. ובהתחשב בעובדא שהחברה שלנו צועדת עחורה לתוך הדת היהודית וההלכה האורתודוקסית, הטאבו על הומואים יתחזק דוקא עם הזמן, ואותם הומואים שנולדו לחברה כזאת חשוכה יחיו כאֻמללים שטופי שכל, וכולם וימשיכו להסכים עם עקרונות ההומופוביה.

יעל Y

New member
ל- goanin

בהחלט אפשר לקרוא הערב שהדברים שלך יותר רגועים ושאכן ההכרות שלך עם הבחור הדתי שנתקף בפחד גרמה גם לך לבהלה. לא כל הומו דתי מגיב כפי שהגיב וישנם הרבה הומוסקסואליים דתיים שחיים בחברה הדתית מתמודדים עם הזהות ומקבלים את עצמם למרות שהעולם הדתי לא מכיר במיניותם. יעל

white star

New member
../images/Emo54.gif הצעה

תנסה להפנות אותו או לברר בפורום דתיים גאים. אני בטוח שיש שם הרבה שעברו את החוויה מנק' מבט דתית, והם כבר יודעים מה זה אומר והכל. וידע כללי, ההומופובים הגדולים הם הומואים בעצמם כי הם מלאים שנאה עצמית, הם מקנאים באלה שכן יש להם את מה שהם לא יכולים לבטא. משם בא הכעס והשנאה. אל תוותר על ידיד שלך. 'במקום שבו גדלה האהבה, לא יכולה לצמוח שנאה'

כואב מאד לקרוא את מה שכתבת

אתה פשוט פגשת את האדם הלא נכון. הנסיון שלי ושל בני ההומו הוא טוב בהרבה ולא פגשנו כמעט אנשים שהתבטאו כמו חברך. אתה יכל בהחלט לחפש אנשים אחרים ואני בטוחה שהרגשתך תשתפר. ובאשר להומואים בחברה הדתית, אני יודעת שזה קשה יותר. אך בשום פנים ואופן זה לא כולל את כל החברה הדתית. יש גם בחברה הדתית משפחות שמקבלות את ילדיהם. קיימת בתל אביב גם קבוצה של הומואים דתיים והיא נקראת הו"ד. אני ממליצה חך לקרוא את ספרה של עירית קורן שכתבה תיזה לתאר שני בשם "נולדתי הומו-נולדתי דתי" ופרסמה את עבודתה בספר. המלץ גם לחברך לקרוא זאת. בברכה נחמה

למעלה