היום הרגשתי פארש

קרוקדיל

New member
היום הרגשתי פארש

היום אחרי האימון שלי (ג´ט קונדו) הגעתי לאימון עם המאמן הקודם שלי (בושידו) בסוף האימון עשינו קרבות ומכיוון שאני התלמיד הכי בכיר שלו (בדרגה) זכיתי לעשות איתו קרב וכל פעם איך שהרמתי רגל ישר הוטחתי בריצפה ניסיתי עמידה של בושידו חטפתי ניסיתי את הריקוד של ג´ט קונדו חטפתי יותר (אני לא שולט בו במאה אחוז) אז חברים מה עושים נגד מישו שמהיר ברגליים כמו שד? ואני מדבר איתכם על מהירות שאני ידעתי שברגע שאני יזוז מילימטר אני יחטוף בעיטה וניסיתי אותו כלומר הרמתי רגל והורדתי מבט כדי לקלוט את הבעיטה ולא הספקתי לראות אותה המדובר הוא בדאן 5 אלוף אירופה פעמיים בסטריט פייט אני מת להראות לו מה זה אז נכון הצלחתי פעם אחת לבלבל אותו ולהכניס לו אפירקט לסנטר (הגבתי נגד אגרוף שלו בתנועת התחמקות הצידה בליווי פאקסה והשחלתי לו את האפירקט מתחת ליד שלו שזה צעד שהוא לא היה מוכן אליו בכלל) אבל שניה אחרי זה הייתי בריצפה מבעיטה נמוכה איך אני יכול לברוח מכזאת בעיטה? הוא אמר לי לא להרים רגל כשאני בטוח של היריב אבל זה נשמע לי מוזר כי הרי לפעמים אני מגיע לטוח כזה ואני רוצה לתת לוקיק אז בבקשה חברים תנו לי להראות לו שאני יודע איך להגיב על זה

zedprime

New member
הממ

יש סיבה שהוא דאן 5 , ואתה התלמיד שלו. זו לא תחרות בינך לבין המורה שלך - הוא יודע יותר , טוב יותר - ואתה צריך להכיר בזה. הדבר היחידי שאתה יכול לעשות כדי "לנצח" אותו - זה ללמוד ממנו.

zoti

New member
לא הבנתי ?

כל פעם שבעטת בו הוא בעט לך ברגל התומכת והפיל אותך ? או שהוא בעט בך כששתי הרגלים שלך על הרצפה ואז נפלת ?

קרוקדיל

New member
גם וגם

כל פעם שהרמתי רגל קדמית אם בשביל לעשות צעד ואם בשביל לבעוט בו מצאתי את עצמי בריצפה

zoti

New member
כנראה שיש לך איזו שהיא בעיה בעמידה

כי אם הוא בועט לך ברגל כששתי הרגליים על הרצפה אתה לא צריך ליפול. אם אתה מתקדם לעברו אז הוא מנסה לצפול את הצעד שלך ולבעוט ברגל שלך לפני שאתה מניח אותה על הרצפה. מה שקורה זה שהוא פוגע לך ביציבות ואז אתה נופל. כשהוא בועט לך ברגל בזמן שאתה בועט בו הוא פשוט מפיל אותך כי הוא "לוקח" לך את נקודת המשען היחידה שיש לך שהיא הרגל שלא בועטת. פתרון לבעיה מס. 1 הוא פשוט לגרום לו לבעוט בך כשאתה מתקדם לעברו ואז לעשות בלוק (לרוב עם הרגל הקידמית. אני מניח שאליה לרוב הוא בועט) ומיד לבעוט חזרה. אם אתה נופל כשהוא בועט בך כששתי הרגליים שלך על הרצפה אז אתה צריל לבדוק את העמידה שלך ולשפר אותה. יכול להיות שאתה עומד עם שתי רגליים קרובות מדי ואז קל יחסית להפיל אותך. שוב, הפתרון פה הוא בלוק מתוזמן. כשאתה מתקיף והוא בועט לך ברגל התומכת אתה צריך פשוט להעסיק אותו יותר לפני הבעיטה ע"י סידרה של איגרופים. זה יגרום לו לכסות את הראש ולהתעסק יותר באיגרופים שלך מאשר בבעיטה שבאה אחריהם. אופציה שלישית היא להפוך לCOUNTER POUNCHER. היינו להכות בו מייד לאחר שהוא מכה בך ולגרום לו ליזום את רוב ההתקפות תוך כדי ניטרול ההתקפה שלו ויציאה מיידית להתקפה משלך. זו שיטה שטובה לאנשים שהם נמוכים/קטנים מהיריב שלהם. אתה צריך להיות די מהיר בשיטה הזאת ולדעת להתחמק ולהסיט את ההתקפה שלו בצורה יעילה ולדעת לתזמן את ההתקפה שלך מיד לאחר ששברת את רצף ההתקפה שלו.

קרוקדיל

New member
ניסיתי את מה שאתה אומר

וככה גם הצלחתי לתת לו את המכה לסנטר אבל שניה אחרי שנתתי לו את המכה הגעתי שוב פעם לריצפה רק שתבינו את תמונת המצב... כל פסיעה או הרמה של הרגל הקדמית ולא משנה מה אני עושה תוך כדי או לאיזה כיוון אני עושה את זה אני רואה את הריצפה מקרוב ממש השפיל אותי :( תחשבו על זה... אני מנסה לנהל קרב ופעם אחרי פעם אני שומע טראח... בום... ורואה מול העיניים את המזרן

zoti

New member
אז הוא כנראה הרבה יותר טוב ומנוסה

ממך. אם אתה יודע שהוא הולך לבעוט ברגל הקידמית אז "תרמה". תבצע צעד עם הרגל הקידמית אבל אל תניח את המשקל עליה אלא לאחר שהוא ינסה לבעוט בה. אז הוא יהיה במצב גרוע מולך כי אתה מוכן לבעיטה והא עוד מושך את הרגל חזרה.

amir_aikido

New member
יריב טוב, מנוסה וזריז ממך

כמו שאמר אחד מחברי פעם, אם כל היתרונות נמצאים אצל היריב - הוא ינצח. זה המצב שאתה מתאר, יתכן שתצליח להכניס לו מכה מדי פעם, אך הדרך היחידה בה תוכל "להגיב על זה" היא להמשיך להתאמן עוד כמה שנים, עד שתהיה מספיק טוב. אמיר

למעלה