היום הראשון שלי כאן

היום הראשון שלי כאן

אני בת 20 פניתי היום לעמותת ה.ל.ל ברצוני לצאת בשאלה באופן פורמלי, המליצו לי להיכנס לפורום הזה וקצת התאכזבתי כשנכנסתי, זה נראה כאילו יש מטרה כאן להראות כמה אני שונא את הדת וכמה היא לא בסדר ושקרנית, כל חיי למדתי ספרי השקפה וחיפשתי תשובות לשאלות שלי האם יש אלוהים ומה ההוכחה למתן תורה וכו' לא מצאתי כי על כל תשובה נותרו לי עוד אלפי שאלות חדשות, אבל גם להוכיח שאין אלוהים עדיין לא הצלחתי, אני מסתכלת על זה כמו משו מיסטי וזכותו של כל אדם כן להאמין ולא להאמין, כל הצחוק הזה סביב הדת מראה קצת על שטחיות, המדענים כבר שנים מנסים להוכיח שיש עוד סוג חיים בכוכבים אחרים ועד שהם לא הוכיחו זאת אני לא האמין בזה אבל גם עד שלא אוכיח אחרת לא אשלול את זה, אני חושבת שזה עניין אינדבדואלי ולצחוק על זה בפומבי ולהראות כמה אני גדול ומצליח לצחוק על זה יותר, אולי כדאי לכם לחשוב שוב מהי הסיבה של היציאה בשאלה, האם זה בגלל שאני כבר לא מאמין וזה לא דרכי בחיים או שזה רק כי החיים בחוץ קורצים לי ואני פשוט לא מצליח לשלוט בעצמי!!!
אל תקחו קשה אוהבת אותכם מאוד אפילו שלא מכירה אבל רק הסבל הזה שאנחנו עוברים מקשר אותנו!
אני

ובכן, מזל טוב!

ראשית כל, כל הכבוד על האומץ הנדרש ללקיחת הצעד הפורמאלי.
שנית, הפורום הזה אינו פורום של יוצאים אלא של אלו התקועים בחיי המוסכמויות והירידה האובססיבית לפרטים המאפיינים את אורח החיים החרדי. ככאלו, בודאי שמרמור גדול מלווה את חייהם. יתכן אף שבמילים כתובות הציניות בוטה יותר.
כמו שציינת, הבחירה בדרך החיים המתאימה לאדם היא עניין אינדבדואלי וישנם מספיק אנשים שיסכימו איתך ואף יחלקו את תחושתך לגבי ה50/50.

לצאת זה עדיף פי מיליון על חיים באונס.
המון בהצלחה!
תמר.

שילגיה13

New member
התחברתי לדברים שכתבת

אני באופן אישי מעריכה מאוד אנשים שיודעים לחשוב או לפחות שמנסים
זה מעיד הרבה על האדם ,את צעירה והחיים לפנייך,
לכי עם הלב שלך והוא יוביל אותך למקום הנכון עבורך.
כל הכבוד על הצעד
מאחלת לך המון הצלחה

...

אני אדם מאוד מאוד אופטימי, אוהבת את החיים ומנסה לעשות כמה שאני יכולה, ככל שאני יותר גדלה אני רואה כמה העולם הזה הוא שקרן, כמה אנשים חיים רק בשביל התדמית, רק בשביל המה יגידו וזה כואב לי מאוד, לאלו שמאמינים בקיומו של האל לא יכולים לשאול אותו למה הוא ברא עולה כזה מסריח???

שילגיה13

New member
העולם הזה שאת מתארת-

אני בטוחה שבאיזשהו מקום נמצאת איזושהיא אמת
שמחכה לנו שנגלה אותה
מקום בו תהיה לנו שלימות פנימית
זה לוקח זמן למצוא,וזה גם משתנה מאדם אחד לשני
אבל קיים,צריך רק לחפש

שילגיה13

New member
כשכתבתי

שיש מקום בו נמצא את האמת
התכוונתי שלכל אחד יש מקום בו הוא יוכל למצוא את
האמת הפנימית שלו
ואצל כל אחד זה נמצא במקום אחר.
בגלל הצורה שתיארת את העולם הצבוע והשקרן,
כתבתי לך שאני מאמינה שיבוא יום ותצליחי לראות אותו בעוד גוונים יפים.
לגבי האמונה שלי-היא רחוקה מלהיות משהו החלטי ושלם ולכן אני מעדיפה שלא לשתף.
כשאגיע למסקנות שלי- אני מאמינה שהפורום יהיה הראשון לדעת.

תודה

תודה רבה על היחס :) לילה טוב!

הפורום הוא בעיקר למגזר ...

אני בהחלט חושב שהפורום הזה מיועד יותר ובמיוחד לאלו שבפנים ולא לאלו שכבר בחוץ....
ובמיוחד דומני שאלו שבפנים הם בדרך כלל יותר מבוגרים שכלואים כבר בענייני משפחה וכדו' ...
אז שנה טובה לכל עם ישראל וגם למתלבטים ....

אולי כי הוא שטן?

ואולי הבורא הוא טוב והבריות הם קילקלו?
ואולי העולם הוא נייטרלי וכל אחד בוחר אם להיות טוב או לא?
ואולי את צריכה להחליף משקפים?
אולי

שלום לך

שווה לחקור מדוע האתאיסטים בוחרים בליצנות כדי לדחות את הדת אם תחפשי ביוטיוב הרצאות של אתאיסטים בעברית כמו באנגלית בדרך כלל הגישה היא ליצנית.
לדעתי זו קונטרה לגישה הרצינית והלא מתפשרת של כוהני הדת, אבל גם יתכן מאוד שזה משיעמום (לימריגש די משעמם לחזור על מליארד ההוכחות שכבר נטחנו שוב ושוב בנושאי האמונה ההשגחה נצחיות התורה וכדומה), אז הם בוחרים בליצנות בעיקר כדי לשעשע את עצמם.

שאלה והמלצה

השאלה - באיזו דרך פנית אל ה.ל.ל. וכיצד קיבלת את ההמלצה על הפורום?
אני יודע שעד לאחרונה הם לא הכירו את התופעה, ואני שמח לראות שהמאמצים לפרסום קיומו של הפורום כבר נושאים פרי.

ההצעה - את יכולה גם ליכנס לפורום השכן (פורום יוצאים בשאלה), שם תוכלי למצוא אנשים שכבר עברו את מה שאת שוקלת לעבור בעצמך.

דרך המייל

התכתבתי איתם במייל סיפרתי שאני עוד בפנים ורוצה לחשוף את היציאה שלי והיא המליצה לי על זה סתם כדי לראות...

שמחה בשבילכם שזה קיבל אישור :)
תודה על ההמלצה!

במייל

התכתבתי איתם במייל סיפרתי שאני עוד בפנים ורוצה לחשוף את היציאה שלי והיא המליצה לי על זה סתם כדי לראות...

שמחה בשבילכם שזה קיבל אישור :)
תודה על ההמלצה!

ברוכה את בבואך

ובצאתך. (אני מתכוון יציאתך בשאלה. לא לטעות).
כל הכבוד על הדרך, והביצוע המסתמן.

וכמה הערות.

1.
אנשים (החלק שאני מכיר) מגיעים לכאן בדרך כלל יגיעי מחשבה וחבוטי מוח,
עם מסקנות די מגובשות על החיים וסיבתם (או אי סיבתם),
ומה שהם מחפשים כאן, זה בין היתר מעט צחוק ואולי אפילו ציניות במדה כזאת או אחרת,
ללא כל מחשבות זדון כפי שאת נוטה לייחס.

2.
צחוק מראה לפעמים על שיטחיות, ולפעמים על עומק, ולפעמים על שום דבר,
סתם צחוק לשם צחוק.

3.
היהדות החרדית והדת בכלל, מספקים סיבות לא רעות בכלל לצחוק הזה,
בכל צורה שבה תבחרי לחשוב על זה.

שתצליחי בכל אשר תיפני.

doodinke

New member
"להוכיח שאין אלוהים" ???

את צריכה להוכיח שיש אלוהים.
גם אי אפשר להוכיח שאין מפלצת ספגטי מעופפת ופיות, אז נאמין בזה כי אי אפשר להוכיח שאין?

למה צריך להיות כופר?

אם בן אדם מאמין ובא לו לחיות טוב להנות ממנעמי החיים ולא להזיע בקיץ כמו חזיר
ובמקום להתפלל בשטיבל הוא משתזף בים מה רע בזה?

תשובה לשתיכם

באמת אינני מחפשת הלוכיח שאין עולים כל חיי עסקתי בלחפש אותו... עד שהתיאשתי. אני אדם אמוד קיצוני בקטע הדתי, בתקופות שהאמנתי לא וויתרתי לעצמי בכלום כי אם האמנתי שהעולם שלו והוא נתן לנו חוקים ויש כאן מטרה אז אפילו שקשה אני לא בהמה ויש לי ראש ושכל וכמו שאומרים בחב"ד שמשם באתי ,מוח שליט על הלב" אז הצלחתי להתגבר על הקשיים אומנם עם עליות וירידות אבל הכיוון היה ברור וניסיתי לקום ולחזור שוב ושוב כי האמנתי ורציתי לעשות בשבילו הכל כי זהו תפקידי (תלמדו תניא:)) אבל כשאין אמונה אין גם מעשים כי הם אינם נצרכים ללא האמונה הם אינם שייכים לי... אני לא מוכנה לסבול בגלל שנולדתי בתוך מצב כזה...

למעלה