היום הקצר ביותר של השנה

צליליתה1

Well-known member
ומה היה עד עכשיו, ימים ארוכים? שעון החורף לא בא לי טוב.

איך אתם חוגגים?
מומלץ, עכשיו ברגעים אלה, בכאן המוסיקה, בתוכנית של משה מורד, מרסדס סוסה שרה מיסה קריולה, לכבוד החג הקרב ובא

חיפה מקושטת ומוארת, לפחות במושבה הגרמנית, מאוד מקושטת
לא יודעת איך אני מרגישה לגבי החגיגות העירוניות האלה, בימים הלא שמחים
אבל זה יפה, ממש יפה
מומלץ, אבל לא בשבת

מ ש ה 53

Well-known member

איך אתם חוגגים?
מומלץ, עכשיו ברגעים אלה, בכאן המוסיקה, בתוכנית של משה מורד, מרסדס סוסה שרה מיסה קריולה, לכבוד החג הקרב ובא

אבל זה יפה, ממש יפה
מומלץ, אבל לא בשבת

אבח"י

Well-known member

איך אתם חוגגים?

אבל זה יפה, ממש יפה
מומלץ, אבל לא בשבת
בטרם חנוכה עלינו על המטוס, והגענו אליה אצל משפחתנו הלא יהודייה - שם חגגנו כריסטמס, ואז היהודי במשפחה, אחרי שלושה ימים נזכר: היי לא הדלקתי חנוכיה. אז הוא הדליק, מילא.

סופהו 1

Well-known member
בטרם חנוכה עלינו על המטוס, והגענו אליה אצל משפחתנו הלא יהודייה - שם חגגנו כריסטמס, ואז היהודי במשפחה, אחרי שלושה ימים נזכר: היי לא הדלקתי חנוכיה. אז הוא הדליק, מילא.
מעניין, משפחתי חגגה חנוכה בניכר, אצל המשפחה הלא יהודייה שלנו ושם הזכירו לישראלים להביא נרות, כי חנוכה ויש חנוכיה אבל אין נרות.

אבח"י

Well-known member
מעניין, משפחתי חגגה חנוכה בניכר, אצל המשפחה הלא יהודייה שלנו ושם הזכירו לישראלים להביא נרות, כי חנוכה ויש חנוכיה אבל אין נרות.
הוא, לא תאמיני, קיבל חנוכיה ונרות מהרב הראשי בבירת המדינה בה הוא חי, אשכרה.
אז קיבל, אהבל ;-)
התמונה שצירפתי היא של החנוכיה שלי, שהדלקתי את כל נרותיה כשחזרנו מחו"ל.
הקליקו על התמונה לקבלת תמונה טובה יותר.

קבצים מצורפים

• WhatsApp Image 2024-12-31 at 21.44.02.JPG
    WhatsApp Image 2024-12-31 at 21.44.02.JPG
    KB 78.5 · צפיות: 5

סופהו 1

Well-known member
פספסתי.
ברגע הראשון חשבתי לעצמי, מזל שיש תקליט ויש דיסק. ברגע השני ... בשביל מה יש ספוטיפיי?
ואז, ברגע השלישי חיפשתי את הביצוע של רמירז, ההוא משנות השישים.

גם יפו קושטה לקראת החג.
לא יודעת כמה יחגגו שם אחרי הפגיעה הלילה.

יפו.jpg

נערך לאחרונה ב:

קלייטון.ש

Well-known member
אני מעדיף את הלילה ולכן הלילה הכי ארוך בשנה הוא הלילה המועדף עלי.
אוהב להיות בחושך, ללכת ביער בחושך. אתמול יצאנו ליער לפני 5 ואמנם היה ירח מלא, אבל הוא לא עוזר אלא רק מבלבל בגלל שהאור שלו דרך העצים יוצר בעיקר צללים שמשנים את מראה השביל.
בכל זאת בדרך פתאום עצרתי ואמרתי לה שיש משהו זר על השביל, נעמוד רגע. היא לא זיהתה שום דבר אבל אני ראיתי שיש שם גוש אפל שלא נמצא בדרך כלל.
גם ידעתי כבר מה זה, ובאמת אחרי רגע הוא זז ואז באור הירח ראינו את ההבזק של הלבן בין השחור ואמרתי זה דורבן.
אם הייתי חיה הייתי צריך להיות דורבן. לחיות ביער ולהסתובב בו בלילה, וביום להתחבא במחילה. ולהיות אנטי-סוציאלי עם כל הקוצים האלה.

סופהו 1

Well-known member
דוקא דורבן? אם אתה צריך קוצים להגנה, לך על קיפוד. מסתתר וישן במשך היום, מבלה בלילות, אנטי סוציאלי, אבל הרבה יותר חמוד ופחות תוקפן מהדורבן.

קלייטון.ש

Well-known member
פחות תוקפן מהדורבן
נתקלתי לא פעם בדורבנים ביער וגם לפעמים הם יוצאים ליישוב, ומעולם לא קרה לי שהם תקפו או אפילו איימו.
זה כנראה כי אני נותן להם ללכת לדרכם ולא מחפש עימותים, והם מסכימים לגישה שלי ומסתלקים ברצון.
לטעמי הם אחת החיות הכי יפות שאני מכיר.

סופהו 1

Well-known member
נתקלתי לא פעם בדורבנים ביער וגם לפעמים הם יוצאים ליישוב, ומעולם לא קרה לי שהם תקפו או אפילו איימו.
זה כנראה כי אני נותן להם ללכת לדרכם ולא מחפש עימותים, והם מסכימים לגישה שלי ומסתלקים ברצון.
אכן, הם תוקפים כשהם מרגישים מאויימים.
לטעמי הם אחת החיות הכי יפות שאני מכיר.
porcupine-vs-hedhehog.jpg
על טעם ועל ריח אין להתווכח.
פגשת פעם קיפוד?
הרבה יותר יפה ו"בנוי" הרבה יותר טוב ובהיגיון. אצל הדורבן תמיד ישאר חלק מהגוף לא מוגן, לעומת הקיפוד שמתכדר ומגן על כל חלקה טובה.
(מה שלא מרתיע בעלי חיים פזיזים שמוצאים עצמם עם כדור קוצים בפה)
img-1529.jpg

קלייטון.ש

Well-known member
הם תוקפים כשהם מרגישים מאויימים
הם לא תוקפים בשום מקרה. תחת תחושת איום הם זוקרים את הקוצים שלהם, ובורחים. מי שמתעקש לרדוף אחריהם עלול, אם לא ייזהר, למצוא את עצמו דקור היטב. אבל זו בחירה שלו ומעשה שלו.
התמונה שהבאת אולי פחות מחמיאה. הפרטים שאני רואה בטבע הם גדולים ומכוסים בקוצים בכל גופם, וכשהם פורסים אותם הם נראים כמו גרסת יונקים לטווס.

סופהו 1

Well-known member
הם לא תוקפים בשום מקרה. תחת תחושת איום הם זוקרים את הקוצים שלהם, ובורחים. מי שמתעקש לרדוף אחריהם עלול, אם לא ייזהר, למצוא את עצמו דקור היטב. אבל זו בחירה שלו ומעשה שלו.

דורבנים פסיביים בדרך כלל ולא יתקפו מיוזמתם. בטח לא "יורים קוצים".
הם יעדיפו להתרחק מהגורם המאיים, אבל כשיש צורך הם תוקפים.
לעומת תקיפה של בעל חיים המתבטאת, לרוב, כקפיצה על מישהו, כשחלק גופו הקדמי של התוקף מופנה אל הנתקף, אצל הדורבן תקיפה (שהיא בעצם חלק מההגנה) מתבטאת בהפניית חלק גופו האחורי אל הנתקף והתקרבות/תזוזה מהירה לאחור (תקיפה ברוורס) .

התמונה שהבאת אולי פחות מחמיאה. הפרטים שאני רואה בטבע הם גדולים ומכוסים בקוצים בכל גופם
אם אתה מתכוון לדורבנים שחיים בישראל, נדמה לי שהם הצליחו להטעות אותך.
אמנם בירושלים, אבל למיטב ידיעתי יש רק סוג אחד של דורבנים בישראל.
, וכשהם פורסים אותם הם נראים כמו גרסת יונקים לטווס.

הם פותחים את הקוצים/נוצות להיראות גדולים ומאיימים (לטווס יש גם המון "עיניים"), מרעידים את הנוצות/קוצים כדי להפחיד. ממש גירסת יונקים לטווס (שגם אצלו רק נוצות הזנב נפתחות).

למעלה