היום הלכתי להצביע

היום הלכתי להצביע

ולא הבנתי משהו: האם באמת מישהו חושב שאם באתי לקלפי אני עדיין לא יודע במי אני הולך לבחור שאני צריך שמישהו על יד המוסד בו מתקימות הבחירות יתחוב לידי פתק הצבעה?

תזהר מפתקי ההצבעה האלה!

במערכת הבחירות הקודמת היתתי יו"ר ועדת קלפי (תפקיד חסר משמעות. בל הסמכות הוא המזכיר). אחד הדברים ממנו הזהירו אותנו זה פתקי הצבעה המחולקים בחוץ- למצביע הם נראים כמו שאר הפתקים, אבל הם שונים במשהו- גודל, פונט וכו'- ולכן הם פסולים. מחלקים אותם יריבי המפלגה הרשומה על הפתק.

איזה מזל

אף פעם לא קיבלתי פתק עם סימן המפלגה עבורה התכוונתי להצביע.

mucool2

New member
מה הקשר לפונט?

לפי מה שהבנתי מה שקובע זה האותיות, לא הצורה שלהן, ואפשר גם לכתוב אותן בכתב יד על פתק ריק.

אלי ו.

New member
נשמע מאוד מוזר

אם זכרוני לברכה במידה וחסר בתא הקלפי פתק המפלגה שלך מותר לכתוב את האות על דף לבן ולכן לא ברור מדוע הפונט צריך להיות דוקא בגודל ובצורה מסוימת כדי להחשב לכשר.

אז ההסבר שקיבלנו, בתור חברי

ועדת קלפי הוא שכל פתק מלבד זה שנמצא קופסא שמאחורי הפרגוד פסול, מחשש שהבוחר קיבל שוחד בחירות מאחד מחברי הועדה ועל ידי שימוש בפתק לא סטנדרטי הוא מנסה לסמן לו למה הצביע. בעבר גם קרעים, קיפולים ושני פתקים במעטפה היו פוסלים את הקול מאותה סיבה- אז היריבים היו מקפלים פתקים, קורעים בהם קרעים קטנים או מדביקים פתקים זה לזה עם רוק. פתק כתוב בכתב יד דווקא כשר מסיבה אחרת. נניח שהבוחר נכנס מאחורי הפרגוד, מחפש את האותיות קנ ולא מוצא. אשתו שלו בוועדת הקלפי, מה הוא יעשה, יבקש פתקים של קנ כדי שהיא תדע, אחרי 34 שנים, שהתחתנה עם סטלן? לכן, כדי לשמור על הסודיות, מותר לכתוב פתקים בכתב יד.

shellyland

New member
ליד ביתי בקטמון היתה קלפי

והרבה מאוד מכוניות של מפלגות שעצרו ליד קשישות חביבות ואמרו להן "בואי, סבתא, נסיע אותך עד הכניסה". כנראה שעל כאלה הם חושבים.

למעלה