היום הייתי בירושלים.

e-magine

New member
היום הייתי בירושלים.

כמה אופייני, תכננתי לצאת מוקדם ויצאתי ברגע האחרון או אחריו. חשבתי שאמצא שם מחסומים וכל מיני סממנים לזה שרק הבוקר ארע שם הרצח המזעזע של גנדי, אבל כלום. הכל שם רגוע. הגעתי ברגע האחרון לפגישת העבודה. אגב, בספטמבר שעבר ישנתי במלון הייאט. הכל כל כך מוחשי! במרכז ירושלים, ראיתי כמה בתי אינטרנט קפה. שום דניון לאולמות הניי - טק מתל אביב. מרתפים קטנים ואפלים, עם כמה מחשבים. להפתעתי ראיתי שם נערים חרדים. חשבתי שהרבנים אוסרים עליהם לגלוש. ועוד בפרהסיה. מצד שני, אולי סתם בורות של חילוני. ברור שיש כל מיני זרמים, ולא כולם אותו דבר. בכל מקרה, די הופתעתי.

מבעבעת

New member
ברור שזה ...

בעייתי. חרדים ומדיה חילונית כלשהו לא אמורים להתערבב. דווקא יש לא מעט יהדות ואפילו יהדות דתית באינטרנט. כל דבר מ- חומשים, דף גמרא, תהילים וסידור תפילות להעלאה ל- פאלם אישי... קבוצות דיון בענייני הלכה... יעוץ רבני און-ליין... מסעדות כשרות וקהילות יהודיות בעולם... פרשת השבוע... ומה לא? אבל מה? יש גם "תועבה" לא עלינו, טפו טפו טפו. מי שרוצה לחיות בשני העולמות יכול להתקין "מסנן אתרים" מסוג כלשהו, כמו שהורים שהם ´פוליטיקלי קורקט´ שמסננים אתרים מפני ילדיהם הרכים והתמימים. ומה בדבר מסנן אתרים להגבלת התמכרות לאינטרנט? לי נראה שזה עונש קשה מנשוא אבל עובדה היא שאנחנו בבית הרי הטלנו חרם על הצ´אט ברמה משפחתית וזה גרם לכך שהאינטרנט הרבה פחות מושך אותי, והצליח להוציא אותי מהמעגל הזה. אז אולי הצעה של סינון אתרים שבהם אנו שורצים לרוב, רק לשבועיים או חודש... כך שנוכל לראות את מעשינו בפרופורציות הנכונות בלי כל התירוצים שאנו משתמשים בהם לתרץ את שהייתינו שאין-סופית מול הרשת. חרדים באינטרנט קפה? לדעתי זה נפלא !

למעלה