היום הייתי בטיפת חלב..

היום הייתי בטיפת חלב..

נועם שלי כבר 7.200 ביריון קטן והדרי 6.700 הם נולדו [1900 הדר ונועם 1740] ב"ה הכל בסדר מבחינה היתפתחותית קיבלנו גם את החיסון השלישי+פוליו ועוד שבוע וחצי נתחיל עם מוצקים האם להתחיל עם ירק אחד בהתחלה או כמה מה הירק האהוב על תינוקות בדרך כלל ? האם להכניס גם בשר ?או אולי אחר כך ? מה עם פירות איזה מותר ואיזה אסור ? לתת להם בכפית או בבקבוק ?. תודה מראש יונית

victor23

New member
כול הכבוד על המשקל היפה

מתחילים עם סוג אחד כדי לשלול אלרגיה.הבן שלי אוהב מאוד בטטה. בשר מוסיפים בשלב מאוחר יותר שלי גם עדיין לא אוכל בשר. מנסים אחר כך גם גזר קישוא ותפוח אדמה. מאכילים בכפית עדיף לקנות כפית פלסטיק מיוחדת לקטנטנים יש הרבה סוגים גם כאלה שמחליפים צבע אם האוכל חם[ אני אוהבת את הסוג הזה]. לגבי פירות הם מאוד אוהבים תפוח.בהצלחה .

איזה יופי!../images/Emo45.gif וכמה טיפים

גם אנחנו מתחילים מוצקים בעוד שבוע וחצי - אנחנו באותה סירה
יש לי קצת נסיון מהבכורה, והנה כמה דברים נוספים על מה שכבר נאמר: - מומלץ להאכיל בכפית ולא מבקבוק. בהתחלה אכילת המוצקים היא פעילות חוויתית והתפתחותית יותר מאשר תזונתית, ולכן לא צריך להתרגש אם חלק קטן מאוד מהמזון הגיע להם לבטן והשאר לשולחן או לריצפה. - עדיף להתחיל מירקות ולא מפירות, כי לעתים מי שטועם מתוק כבר לא יתלהב מטעמים אחרים... מהסיבה הזו גם לא הייתי מתחילה מבטטה, אלא מתפ"א, קישוא וגזר, ומוסיפה בטטה (שהיא, אגב, ירק משובח מבחינה תזונתית), רק אח"כ. - את הארוחות הראשונות (בהן גם בודקים אלרגיות) כדאי לתת בימי חול, בשעות היום, כדי שאם חס וחלילה יש איזו תגובה אלרגנית, קל יותר להגיע לרופא (שלא נדע). - את הבשר מוסיפים לירקות אחרי כשבועיים. מומלץ להתחיל מרגל של עוף, בניגוד לנו הגדולים התינוקות דווקא מרוויחים מהשומן ולכן נותנים להם את הנתחים השמנים של העוף (ואח"כ ההודו) - כלומר רגליים ולא חזה. אבל אני הייתי מבשלת את העוף בלי העור. - את הירקות מומלץ לאדות או לבשל בכמה שפחות מים, כדי שהויטמנים לא יאבדו ב"ים" (טיפ של הדיאטנית טובה קראוזה). בתאבון ובהצלחה!

doritya2

New member
כל הכבוד לתאומים

לצערי בתחום האוכל, אני לא יכולה לעזור כי יהב עד גיל שנה אכל רק חלב אם וסימילאק פגים ואח"כ אני לא זוכרת מה עשיתי, מעבר לזה שאני ראיתי שקיבלת כבר עצות חכמות.

אחלה שירשור! והתשובות שלי:

1. האהבה הגדולה שלי (חוץ מהילדים כמובן) היא ללא ספק מוסיקה. הרבה הרבה יותר מתחביב. בעיקר קלאסי, ג'אז, וביטלס ביטלס ועוד ביטלס
2. ילדים: גאיה בת שבע וחצי, ילדה מקסימה וחכמה שאוהבת המון דברים - בעלי חיים, ספורט, מוסיקה, טיולים וצחוקים עם כל המשפחה. איתמר ויהונתן בני 9 חודשים כרונולוגי (היום!!!) וחמישה וחצי מתוקן, אוהבים לישון, לאכול ואותנו
. 3. ממתקים הם-הם המאכלים האהובים עלי.
אבל אני מאוד אוהבת גם אוכל תאילנדי, הודי, אינדונזי (פעם היתה מסעדה בפלורנטין) וסיני. וגם יודעת לבשל אותו
. 4. דמות אהובה מהמגילה? הממ.. שאלה קשה... אני אחשוב על זה ואחזור אליך בפורים הבא, טוב? 5. תחפושת אהובה: בגיל 11 רציתי להתחפש למשהו מקורי. היה לי בבית בד סאטן יפה וגדול בצבע צהוב, ועלה לי רעיון להתחפש לקלח תירס(!). הבד נתפר למעין גליל עם גומי למעלה ונלבש כמו שמלת סטרפלס, ואני ציירתי עליו בטוש חום גרגירי תירס (עבודה לא קלה, אני זוכרת..). מצאתי גם יריעת ניילון ירוקה, וממנה גזרתי עלים שנתפרו לשמלה. השיער הארוך והחום שלי מילא, לדעתי, את תפקיד זקן התירס (למרות שאני בספק כמה אנשים עלו על זה, אם בכלל) וזהו - הייתי ממש תירס. בהופעה הגדולה שנערכה גם רקדתי סולו ריקוד של תירס לצלילי מנגינת הפופקורן הידועה שהיתה פופולרית בסבנטיז. קיבלתי תגובות התפעלות רבות, והייתי גאה מאוד גם על הרעיון וגם על הביצוע הכמעט עצמאי לגמרי. 6. גאיה מצאה השנה תחפושת שניתן לכנותה "נסיכת הכוכבים", כלומר, שמלת סאטן יפה עם כוכבים נוצצים, ושרביט. לגבי הבונבונים התלבטתי אם בכלל לחפש, אבל החלטתי שאני אחפש אותם למשהו חמוד כמו חתול או דובון (חוויה מתקנת, אתם יודעים). הבעיה: קיים חשש סביר שאיחרתי את המועד. נראה לי שנגמרו כל התחפושות! אחפש שוב מחר. 7. לא נראה לי - אין מסיבה באופק. חג שמח!

אוי, איזה פשלה../images/Emo163.gif../images/Emo151.gif

ההודעה למעלה שייכת כמובן לשירשור פורים. מתנצלת.

אמאליאו

New member
טיפ רגשי קטן...

קודם כל נתנו לך כאן המון עצות נהדרות. רוצה לחזק את הנושא של לא לתת פרי או ירק חדשים בפעם הראשונה בשעות הערב - על מנת שיהיו לך שעות עירנות שלך ושלהם לעשות מעקב על התגובה. אבל מעבר לכל זה, יש איזו התרגשות חגיגית כזו במעבר למוצקים. הבעיה היא שלפעמים עיקר ההתרגשות היא של ההורים, שחושבים, שואלים, מכינים, טוחנים, מתכוננים, קונים ציוד נלווה (סינרים, כילים, כפיות, בלנדר מוט וכו'). ותגובת התינוק היא לעתים לא בדיוק נלהבת בלשון המעטה...אני לא אחת מצאתי את עצמי עם סיר מלא במרק מושקע של תפוחי אדמה וקישואים טחונים, ותינוק סרבן - המום מכך שאני מחשיבה את הגוש הזה למשהו שאמור להיות אוכל. הם לפעמים היו משאירים את המחית שנטחבה לפה על הלשון במשך דקות ארוכות, כי לא נראה להם שזה בכלל משהו שאמורים לבלוע. בקיצור, די מיאש....אז קחי נשימה עמוקה, הרבה הומור ותזכרי שזה תהליך של היכרות - לא כל התינוקות עושים אותו באותו קצב ובאותו גיל (חשוב במיוחד כשאת רואה בגינה את הבן של השכנה מחסל צנצנת ענק של מרק, בעוד אפרוחך פולט בשאת נפש את שתי הכפיות הקטנות שניסית לתת לו). אז שיהיה בהצלחה...

למעלה