היום הייתי בהרצאה

Hagai חגי

New member
היום הייתי בהרצאה

של "ירון ידען, ראש הכולל (שקר גס) שחזר בשאלה"... איי, הבן אדם חיזק אותי באמונה! אם זה אמור היה להיות הדובדבן שבקצפת הכפירה החילונית, משמע שבאמת אין מה למכור. מרוב חורים בהרצאה לא ראיתי את הבייגלה... גם לא נכנסתי בו כמו שעשו החרדים האחרים באולם (שגם לא תמיד אני מזדהה עם תשובתם) מפאת טיפת הכבוד העצמי שנשאר בי וקיימתי בעצמי בהידור "אל תען כסיל כאיוולתו"... הבן אדם מצוטט קושיות מספרי רבנים ומציג אותם כסוף העולם בשעה שיכל להמשיך ולצטט גם את התשובות, למשל, הוא שואל שאלה ששאלה הגמרא בתור "קושיה" על התורה בלי לתת את ההמשך או שהוא שולה פה ושם קושיות שנידונו בספרי הראשונים והאחרונים או אצל פוסקי דורינו, שלא לדבר על שאר הבלופים והשקרים והסילופים... מי שמעוניין בתשובות ל"קושיותיו" האדירות אני מוכן לשלוח לו חומר...

qwerim

New member
ועוד משהו

הקהל היה ממש עלוב, סך הכל 18 איש (ספרתי) 5 פעילים שלו, (איילת ואיתן למשל), 3 חרדים, 2 כיפות סרוגות והשאר חילונים אנטי (שלא שייך בהם שכנוע עקב נעילותם המוקדמת) ירון ידען - המשך כך, לבזבז את כספי מפלגת הרשע שינ(ס)וי על שטויות... עוד דפקט - הוא לא נותן מקום לשאלות במהלך ההרצאה, דבר שלא קיים אצל שום מרצה חרדי... (חוץ מהדפקט המרכזי - שהוא לא משיב לתשובות החרדים כי אין לו בעצם מה להגיד {ראיתי אותו רושם חלק אפילו - התקדמות...}) הקיצר, על כל חצי שבבניק שהוא מצליח להשפיע עליו, חוזרים בתשובה עקב הרצאות גדושות קהל של "ערכים" עשרות אנשים... ממש התגשמותה של הנבואה: "כל כלי יוצר עליך לא יצלח (הכוונה להתנגדות פיזית לדת) וכל לשון (התנגדות רעיונית לבטל אחד מעיקרי הדת) תקום איתך למשפט - תרשיעי. זאת נחלת עבדי ה´ וצדקתם מאיתי".

איילת1974

New member
אני מקווה

שלא התכוונת אליי, שאמרת איילת. כי אני, למרות שרציתי להיות, לא הייתי אתמול.

PolarBear

New member
לחגי-

ירון ידען אומר בתחילת ההרצאה בפירוש שהוא מבקש לשאול את השאלות בסוף ההרצאה. הוא טוען שקטיעת דבריו ללא הרף ע"י שאלות מהקהל מוציאה אותו, וגם את הקהל, מהריכוז. ואכן בסוף ההרצאה הוא מקדיש זמן רב לשאלות מהקהל. אינני יודע מה פסול מצאת בכך- זה דבר מקובל מאוד בהרצאות חילוניות, ואם מחב"תים נוהגים אחרת, אין זה אומר שכולם צריכים לנהוג כמוהם. ברצוני גם להוסיף על דברי גוברנור בקשר לההפרכות שהבאת בקובץ המצורף. קודם-כל, בהחלט היה אפשר לוותר על כל ההכפשות, הגידופים, הקללות והנאצות על ירון ידען. לקרוא לו "ממשיך דרכו של אנטיוכוס", ואפילו "ממשיך דרכם של הנאצים"? נו באמת. יש גבול. וכל זאת מאירגון שמכנה את עצמו "הגוף למען סובלנות בישראל"... אחלה סובלנות! גם מאוד אהבתי את המשפט: "הוא האשימם...על שמאמינים בשדים וברוחות, בזמן שגדולי החוקרים במחלקות לפאראפסיכולוגיה באוניברסיטאות הכי יוקרתיות רואים כדבר מובן מאליו הימצאותם של רוחות רפאים ושאר ישויות ערטילאיות". ניכר בכותבים שאינם יודעים איך ניראית אוניברסיטה מבפנים, ושאינם יודעים להבדיל בין מדע לבין הבלים. בקשר להעלאת הגירה של הארנבת והשפן: מה הקשר בין העובדה שהארנבת והשפן נוהגים לאכול את צואתם, לבין העלאת גירה? העלאת גירה פירושה להעלות את המזון חזרה מתוך הקיבה אל הפה, וללעוס אותו מחדש. גם בקונטרס 3 של "דעת אמת" אפשר לקרוא על כך בהרחבה, כולל הגדרות של גדולי ישראל (רש"י, אבן-עזרא וכ´) למושג העלאת גירה, שנוגד בפירוש את נושא אכילת הצואה. אבל גם אם נניח לרגע שאכן אכילת צואה היא העלאת גירה, נראה שאותם אנשי "הגוף לסובלנות", שכתבו את המאמר, נופלים לבור עמוק. הם, בנדיבותם הרבה, טרחו לציין את השם המדעי לתופעה: coprophagy. כל מי שיחפש ב-google את המונח הזה, יגלה עשרות לינקים למאמרים בנושא, שמלמדים אותנו שתופעה זו, של אכילת הצואה, אינה ייחודית רק לארנבות ושפנים, אלא קיימת גם בהרבה בע"ח אחרים: עכברים, חולדות, כלבים, סוסים, ואפילו - שימו לב: חזירים. אך, איזה יופי! נמצאנו למדים שהחזיר הוא בכלל חיה כשרה! אז כל הקוראים מוזמנים לחגוג את הגילוי המרעיש בארוחת שחיתות עם שינקן ובייקון. בקשר לידיעת חז"ל על תנועת השמש והירח: הכותבים אינם מפריכים את מה שנכתב ע"י דעת אמת, אלא מביאים מקורות אחרים שאומרים, לטענתם, שהארץ היא כדור ושהיא סובבת סביב השמש. אז מה הם רוצים לומר בזה- שהיהדות מלאה בסתירות? את זה אנחנו כבר יודעים. ההוכחה העיקרית שלהם היא הציטוט מהזוהר. חגי מאשים את ירון ידען שהוא מביא ציטוטים חלקיים ומוציא דברים מהקשרם, אבל אין לו בעיה עם כך שכותבי המאמר נוהגים כך בדיוק. הם מביאים רק ציטוט חלקי מאוד מתוך מה שנכתב בזוהר, והם יודעים טוב מאוד למה! מי שיקרא את הקטע המלא שם, יתפקע מצחוק. יש שם תיאור דימיוני ומנותק לחלוטין מהמציאות, על כך שיש 7 רקיעים ו-7 ארצות, והם נמצאים אחד מתחת לשני כמו שכבות בצל, ויש אף סיפור דימיוני על מישהו שטבע בים וחדר לשיכבה אחרת מתחת לים וראה שם יצורים דימיוניים, ועוד ועוד, כיד הדימיון הטובה. אכן, תיאור אסטרונומי-מדעי מדויק ומוכח, פאר הידע היהודי לדורותיו, ומן הראוי שכל המדענים ב-NASA ילמדו היטב קטע זה ויכוונו את החלליות והאסטרונאוטים בהתאם!
ועוד מעיזים הכותבים לסלף את אינשטיין ולטעון שעל-פי תורת היחסות אי-אפשר להגדיר אם הארץ סובבת את השמש או השמש את הארץ. אני בטוח שאינשטיין היה מתהפך בקברו למקרא דברי הבל אלה. בקשר לדברי חז"ל שזמן הריון הנחש הוא שבע שנים: הכותבים מתעלמים במודע מכך שכמעט כל הנחשים אינם בהריון, אלא מטילים ביצים. רק מעטים משריצים ולדות חיים. והעובדה שיש נקבות נחש שיכולות לאגור את זרע הזכר במשך זמן רב בכיס מיוחד, ורק אח"כ היא מפרה את עצמה ומתעברת- אינה אומרת שהיא בהריון במשך כל הזמן הזה. הרי ההריון מוגדר מרגע ההתעברות. זמן אגירת הזרע באותו כיס אינו נכלל בתקופת ההריון. הרי גם האדם יכול להחזיק את הזרע בהקפאה במשך שנים, ואח"כ להפרות את האישה בהפריה מלאכותית, ועדיין הריון האישה הוא 9 חודשים בלבד! הכותבים מביאים כדוגמה את נחש הזעמן. גם הוא מטיל ביצים. גם הלינק שהביא ידידי גוברנור מתייחס לנחש מטיל ביצים. טוב, מספיק, אין לי כוח להמשיך. אולי אמשיך בפעם אחרת. אני מקווה שהקוראים הפנימו את הלקח, ולמדו על רמת האמינות של המחב"תים.

yo c

New member
אני שמח שהיית בהרצאה

נוכחותך בהרצאות מתקבלת בברכה כמו גם בפורום זה וכל המרבה הרי זה משובח...... ובאשר ליתרת דבריך לא חשוב עד כמה הם שיקריים, או נכונים או מגמתיים,,,, ממש לא חשוב וזאת מן הטעם הפשוט שהמלל שלך מחטיא את העינין עצמו. ובמה דברים אמורים? אין מטרת ההרצאה להוציא בשאלה אף אחד מאמונתו. ואין היא משקל נגד לממסד החרדי או לחבורות המחב"תים ואין כל כוונה להכנס לדיון תורני והלכתי כי בעצם הגדרתה התנועה ואנשיה אינם מאמינים בהלכות והפלפולים בהם משתמשים כדי לתת את אותן תשובות שכה היו חסרות לך בהרצאה. אם היה שם חילוני אחד שהתעורר והבין את היחס של החרדים ועולם ההלכה לכל אותם נושאים שנדונו.....דיינו. ובאמת לא חשובה "תשובת" ההלכה או החרדים לסוגיה, כי לו הינו מקבלים את כל מה שנאמר בהלכה לא הינו חילוניים מלכתחילה. ולנו החילוניים לא ממש משנה כל הדיון בפרעוש הכינה או הארנבת, אין לנו את אותה אמונה עיוורת שערעור אחד מאמירותיה עלול לגרום לפיצוץ הבלון כולו גמר חתימה טובה לך (לשיטתך) ואני מבטיח לא לספר לרבנים שיש לך מחשב בבית ואתה גולש באינטרנט המשוקץ... טפו טפו....

למעלה