היום החלטתי להתרגז

• פותח הנושא JacB
  • פורסם בתאריך

JacB

New member
היום החלטתי להתרגז

רכבתי בכביש 444 (ארוע שיגרתי). מצפון לשוהם ניפתח קטע כביש חדש (סוף - סוף, לאחר הרבה מאד זמן שבו התנועה התבצעה דרך קטע מסוכן, ללא שוליים) הקטע החדש מסוכן לא פחות מהישן, בשלב זה. זמנית מתנהלת בו תנועה דו סטרית, אין בו בכלל שוליים, ויש תנועה ערה של משאיות כבדות. ממש פחד! כבר עברתי בקטע החדש כמה פעמים מאז שנפתח. אז למה היום החלטתי להתרגז? כי לאור (או לחושך) הנסיון עם זמן הביצוע עד לפתיחתו הבנתי, כי המצב ה"זמני" החדש אינו זמני כל כך. לרוכבי הכביש נכונה כנראה תקופה ממושכת של סכנת נפשות עד להסדרת השוליים, אם בכלל. כל יום כזה מגדיל את ההסתברות לתאונה קטלנית חו"ח, אבל הרשויות האחראיות על הביצוע (מע"ץ בשמה החדש?) רגועות. מי שאחראי על הביצוע הפלגמטי אחראי גם על הדם שעלול חו"ח להישפך שם, אבל אין מה לדאוג לו. הוא לא ייפגע. נ.ב. באזור זה קיים עוד קטע מסוכן ללא שוליים כמעט - ליד הגדר המכוערת של הבסיס הצבאי. גם שם אין לצפות מכלום. אז אולי נעבור לספינינג? (סתם...)

forester404

New member
לא, הוא לא אחראי על הדם

שעלול להשפך שם. רק בגלל שהוא עושה עבודה גרועה (אולי) לא אומר שהוא אחראי לכל החלטה גרועה שמישהו יקבל בעקבות התוצאות העקיפות שלה. אם הקטע מסוכן במידה לא סבירה למה אתה ממשיך לרכב שם ?

JacB

New member
אז אל תיסעו גם ברכבת!

כפי שהבנתי מתגובותיכם, להנהלה אין שום אחריות על הבטיחות. אתם, כנוסעים, אחראים על גורלכם ואל תבואו בתלונות לאף אחד! ההנהלה פטורה מאחריות ולא חייבת להשקיע כלל לא במחסומים, לא בתצפיות ולא בהכשרת נהגים.

M a y a T

New member
עד שלא יהיה בטוח לרכב שם ,

אל תרכב שם . "הייה חכם , לא צודק " = זו לא קלישאה .

aabramovich

New member
ומה עם הנהגים שמסתכנים שם?!

הרי גם להם הכביש מסוכן יותר.

M a y a T

New member
לרכב שם ולהגביר את הסיכוי שנפגע

לא יגרום לשינוי ולא יזיז שום דבר לאף אחד שיושב למעלה (אולי אחרי שמשפחה תציב שם אנדרטה )

aabramovich

New member
לא מתווכח עם "תהיה חכם"...

רק מע"ץ היא חברה חסרת אחריות. מספיק לקרוא את הכתבה באופנים של חודש שעבר על (אבא של) נינה פקרמן

P u s s i c a t

New member
../images/Emo45.gif

כל מילה
לא יעזור לאף אחד אם על המצבה יהיה כתוב לו "אבל זה לא היה באשמתו..." האחריות לחיים שלנו היא משותפת.

ניר60

New member
פיתרון הדילמה? אולי פילוסופית.

בכמה פסקי דין מהותיים בארה"ב, כנגד חברות הטבק וגם כנגד חברות לייצור נשק, נקבע כי ליצרן/המשווק אחריות אישית וישירה על תוצאות השימוש במוצריו ההורגים את המשתמשים. אילו מע"צ/הרשות המקומית היו סוללים ולא מאפשרים שימוש בדרך, או מתריעים בפומבי על סכנת השימוש בדרך, אזי פטורים הם, אלא שסללו אך לא השלימו את עבודתם, קרי לא סימנו את הכביש כנדרש בחוקי התעבורה, ועדיין איפשרו תנועת כלי רכב ולקחו על אחריותם - גם מבלי שהתכוונו לקחת אחריות - כל תוצאה אפשרית לשימוש בדרך שעשויה להובילם אל בית הדין. נשמע הגיוני? באופן אישי אני לא נוטה לבדוק תיאוריות אם לצורך הבדיקה עלי לסכן את חיי.

amitrivi

New member
תשובת הקבלן המבצע,

דיברתי איתו ונאמר לי שהענין זמני לעוד כחודשיים, השוליים יסללו בשכבת הכביש השניה שהוא יבצע ברגע שהכביש יהיה חד סיטרי דו נתיבי לכל כיוון. נקווה שהוא יעמוד בהבטחה. בנתיים אני עובר שם רק לפני 06:00 הכביש ריק ממכוניות ומשאיות.

JacB

New member
תודה!

אני אעקוב מקרוב... פשוט רכבתי שם הבוקר, ובמצב ששני סמי טריילרים חולפים זה מול זה ואתה לצידם, אתה רוצה מאד להעלם משם באותה שניה. זה מה-זה מפחיד... לא אבקר שם עוד באמצע השבוע.

קטע כביש 444 - למתאבדים בלבד

אני אישית החלטתי לא לרכב על קטע הכביש הזה ששופץ בחודשים האחרונים - ממש סכנת חיים. במקום להתרכז ברכיבה אתה חושב כל שנייה האם תירמס ע"י גלגלי משאית...

למעלה