היום הזה ממש....

1Shir

New member
עבר עליהם אותו תהליך שעבר עלי

הם כתבו "מולדר", העירו להם והם ראו שהם די לבד בעניין, אז הם נכנסו לתלם ועברו ל"מאלדר"
ולפני one breath עדיין לא היית מאוהבת בו?
ועוד הערה קטנה: אני לא יודעת אם "אחד הסוכנים היפים ב-FBI" זו כזאת מחמאה..
ולמה רק "בצעירותו"? (עוד פעם
..)

Gilliana

New member
שיר ועינת, אין מה לעשות - אבל...

MULDER ב-U, מבטאים כמו A ולא כמו O. נכון שבמבטאים שונים ההיגוי הזה מטשטש אבל בגדול, כך נכון להגות.

זה לא שלא הייתי מאוהבת בו

פשוט לא הייתי מודעת לזה... רק באותו רגע שהוא בכה הבנתי שזהו... אני מאוהבת .. (בשביל ילדה בת 12 הייתי ממש גאון
).... וכשאמרתי רק בצעירותו, כי כשראיתי במוצ"ש את "האמת" הבנתי עד כמה הוא השתנה. אני זוכרת כשראיתי בפעם הראשונה את הפרק נדהמתי לגלות איך הוא הזדקן ושקיות נוצרו לו תחת העיניים וכו' אז כן, הוא לא כמו סקאלי (ודיוויד לא כמו ג'יליאן) הוא לא מזדקן בחן.. אבל בשבילי הוא תמיד יהיה יפה.

Gilliana

New member
אל תשכחי...

שדיויד מבוגר ב-8 שנים מג'יליאן, וזה לא מעט - אז אל תמהרי לשפוט אותו. מלבד זאת, הוא נראה נהדר לגילו (בקרוב 45) והלואי על כל הגברים (במיוחד הישראלים) להראות חצי ממנו בגיל הזה. וחוץ מזה, נשים בד"כ מזדקנות יותר בחן מאשר גברים. נכון - לא כולן, אבל בגדול זה כך.

חס וחלילה לא שופטת

רק ציינתי שאחרי שנתיים בלי לראות אותו היה לי קצת קשה לראות איך הוא השתנה. ובקשר להזדקנות אני דווקא לא מסכימה לדעתי גברים מזדקנים יותר בחן מאשר נשים פשוט לנשים יש מיליוני קרמים ומכשירי טיפוח כדי להסוות את זה.

Gilliana

New member
המממ... יש ויש

כעיקרון - את צודקת שלנשים יותר קל להסוות אבל לפחות כאן בארץ שלנו לגברים ממש אין שום מודעות לטיפוח ולו המינימלי. אגב, כשאני אומרת טיפוח אני לא מדברת על קרמים, איפור וכיו"ב בזה אלא שמירה על כושר גופני, אכילה נכונה ושאר עניינים שמשפיעים על ההזדקנות. ואפרופו הזדקנות - מה תגידי על CSM שאצלו הפרשי הגיל מאד בלטו? טוב, נכון שזה טווח גילאים אחר והרבה יותר קריטי אבל בכל זאת...

אממ שאני אגיד מילה רעה עליו???

לא יכולה. זה לא נמצא אצלי בתכנות.. זקן זקן אבל עדיין מסובב את העולם.

Ice Age

New member
אני מרגיש כמו

בפרסומת של גולדסטאר: בחורות שרות על אהבה, והבחורים ששותים בירה מסתכלים עליהן בלי להבין מה הן רוצות.

Gilliana

New member
מה נשים רוצות (וזה לא מל גיבסון)

במיוחד למאיר: בחור אחד טייל ביער ומצא לפתע בקבוק יפה מוטל בין השיחים. כשהרים את הבקבוק יצא מתוכו ג'יני ואמר לו: "אדוני היקר - יש מיתון, רק משאלה אחת אז דבר ומהר!" חשב הבחור וחשב ואז אמר לג'יני: "שמע ידידי, אני גר בקליפורניה והחלום שלי היה תמיד חופשה בהוואי אבל מה לעשות - אני סובל מפחד טיסה נוראי. אולי תבנה לי איזה גשר כך שאפשר יהיה לנסוע במכונית מקליפורניה להוואי?" "השתגעת?" צווח הג'יני "יש לך מושג לאיזה עומק צריך לחפור מתחת לפני האוקיינוס השקט? וכמה בטון ומתכת צריך? לא לא, לא בא בחשבון - תבקש משהו אחר". חשב הבחור שוב ואמר: "אוקיי, תשמע - אני גרוש כבר שלוש פעמים. אף פעם בחיי לא הצלחתי להבין את נשותי לשעבר. אני מבקש ממך שתעשה כך שאוכל להבין נשים". הג'יני גירד בראשו בתגובה שניות ספורות ואמר: "אה... כמה נתיבים אתה רוצה לכל כוון?"

Gilliana

New member
טוב, עכשיו אני יכולה לענות ברצינות

אז ככה: סקאלי היתה סוכנת מתחילה ב-FBI, צעירה וחסרת נסיון ואני מניחה שהיא היתה בבחינת "טרף קל" למעשן וחבר מרעיו. במילים אחרות CSM בחר בכוונה תחילה בבחורה נאיבית שאותה, כך קווה לעצב כרצונו וליצור בובה שיוכל למשוךף בחוטים שלה. שימי לב שמאוחר יותר הוא ניסה לעשות בדיוק את אותו הדבר עם קרייצ'ק וגם כאן העניינים "קצת" יצאו מכלל שליטתו. לרוע מזלו - לה היו תכניות אחרות...
בכל אופן - לפני שהצטרפה לתיקי ה-X סקאלי לימדה באקדמיה של ה-FBI בקוואנטיקו, ואי אפשר ממש לקרוא לזה בזבוז מכיוון שזוהי האקדמיה!

1Shir

New member
ולדעתך היה שיקול בכך שהיא בחורה?

או שזה לא שיחק תפקיד בהצבה הזו? זה די מדהים, איך הם בחרו דווקא אותה בכוונה להזיק למאלדר, זאת בחירה נורא גרועה למטרה הזו, כי האופי שלה התברר כמאוד דומה לשלו. אולי לא מאוד, היא בכל זאת יותר צייתנית ממנו, אבל פחות צייתנית מרוב האנשים ועדיין נמצאת מהבחינה הזאת בשוליים יחד עם מאלדר. היא מאוד עקשנית ולוחמת למען הצדק, והשילוב שלה ושל מאלדר הוא מחוזק וקטלני ביחד. היא ממש לא ניטרלה אותו, כפי שהם בטיפשותם (אולי) קיוו.

Gilliana

New member
טוב, די ברור שאכן כך הם קוו

ולשאלתך האם לעובדה שהיא בחורה היה שיקול בהצבה שלה? כן ולא. כן - כי נשים נתפסות בד"כ כחלשות יותר, נוחות יותר למניפולציה - למרות שזהו כמובן סטריאוטיפ שגוי מיסודו. לא - נוכח העובדה שמאוחר יותר נבחר דווקא בחור למשימה הזו, הלא הוא קרייצ'ק כמובן. וגם קרייצ'ק די ענה לקריטריונים הללו של "טריות" ונאיביות מסוימת בתחילת דרכו. אני לא כ"כ מסכימה איתך שסקאלי נמצאת בשוליים מבחינת הצייתנות שלה והנטיה ללכת "לפי הספר". אני חושבת שבהתחלה היא בהחלט היתה כזו רק שעם הזמן, ואחרי כל הדברים שראתה, וכמובן - העבודה המשותפת עם מאלדר, היא התעצבה באופן שונה. אסור לשכוח שוב שהיא היתה מאד צעירה וממש בתחילת דרכה המקצועית וגם בחיים בכלל.

1Shir

New member
לדעתי זה עניין של אופי

מלכתחילה סקאלי היתה יותר רצינית, נחושה ובעלת חוש צדק מפותח הרבה מעל הממוצע. אולי הקטע של הצייתנות התעצב לה עם הזמן והחוויות שעברה, אבל התכונות הנ"ל שהיו לה מלכתחילה, הן משהו שיש לו הרבה השלכות על צייתנות בסיטואציות מסוימות. זאת לדעתי לפחות.

למעלה