היום הגיתי משפט מעניין מאוד

eliasys

New member
היום הגיתי משפט מעניין מאוד

המשפט אומר: המידע דומה למפחת, אם אתה מוצא אותו בזמן ובמקום הנכונים, אזי תוכל לפתוח את שערי האוצרות אומנם הנושא בעל זיקה לעולם העסקים, אך לדעתי עולם זה הוא שיביא בסופו של דבר לדו-קיום אמיתי ולשלום צודק. באמצעות הקידמה והטכנולוגיה ייטב לעולם ומצב כלכלי טוב יגרום לאנשים לחשוב פעמיים לפני שהם יוצאים למלחמה.

קראת את "חצוצרה בואדי"?

אם לא, זה בסדר.. אולי גם אני לא הייתי קורא אותו אם לא היו מכריחים אותי בביה"ס.. בכל אופן, היתה שם דמות בשם "סבא אליאס" - די מזכירה לי אותך, במיוחד אחרי שחשפת את גילך ה´מופלג´ ביחס לשאר חברי הפורום.. עכשיו זה מסתדר לי עוד יותר טוב, כשהתברר ששניכם נוצרים.... עכשיו רק נשאר לוודא שאתם גרים באותה כתובת :)

tipid

New member
עופר .למיטב הבנתי טעית או שאני טועה

האם רצית לומר שעד שהשביתה תיגמר את תירדם , אל תתבייש את טעית לתקן אותי.

התכוונתי לדבר פשוט מאד...

כשתיגמר השביתה, תיגמר החגיגה ובלילה אני אצטרך לישון כמו ילד טוב...

tipid

New member
עופרתודה על ההבהרה

ואני מאחלת לך שהשביתה תיגמר בקרוב כיזה על חשבון העתיד שאתה בונה לעצמך. בהצלחה תמר.

מצב כלכלי,מונע רצח?

המצב הכלכלי לא יכול ולא מסוגל להתמודד עם רגשות שנאה,תאוות רצח וכו, דרשות דתיות,טלביזיה ,עתונות,חנוך בביתי ספר הם מפתחים רגשות שנאה וכמובן המוסלמים רוצחים יהודים, שיטת ארגוני הטרור היא חאיים ברצח,להכות ולרצוח מוסלמים אחרים כדי שיצטרפו, יתמכו,ישתתפו בטרור

mimoon_m

New member
מסכים איתך, אבל...

כולנו יודעים שרצח לא חייב להיות לנבוע ממצב כלכלי גרוע. אך לדעתי במקרה של רצח אידיאלוגי, יש קשר על המצב הכלכלי. זאת אומרת, במצב של מאבק בין שני עמים ישנה השפעה של המצב הכלכלי על המוטיבציה לרצוח. כי אם אתה רוצח אז אתה מפסיד, אבל רוצח פלסטיני שרוצח אין לו הרבה מה להפסיד.. בקשר לחינוך והסטה לרצח אני מסכים איתך. כי אם אתה מכניס לראש של ילדים כל הזמן שצריך לרצוח יהודים אז אכן משפיע. אבל אינני סבור שזה קורה בכל בית פלסטיני. זה קורה אצל חלק.

כן, יש משמעות לשאלה..

אני סבור שמי שמכיר אנשים מהשטחים, במיוחד אם הם חברים טובים שלו, יאמין בהרבה פחות סטראוטיפים ודעות קדומות בקשר אליהם, אם בכלל יאמין. אני גם בטוח שלמישהו כזה, שבשבילו "ערבים" הם לא רק אנשי תנזים רעולי פנים, יהיה הרבה יותר קשה לצעוק "מוות לערבים" מאשר למישהו שלא ראה ערבי מימיו. את לא חושבת שיש צדק בדברי?

כמו תמיד...

כמו תמיד אני מסכימה איתך... ואם תזכר בהודעות הראשונות שלי כאשר הייתי מתעצבנת מ"הבורות" של האנשים כאן. זאת הבעיה שלי למרות שאני די צעירה אני חיה בשני עולמות וראיתי המון בחיים הייתי בהרבה מפגשים בין יהודים ופלסטינים (גם תושבי ישראל), הייתי בהרבה משלחות בחו"ל אז הידע שלי הוא מאנשים לא מספרים ולא מטלויזיה וזה השונה שלי ובין הרבה אנשים כאן כלכם מבוגרים ומשכילים יחסית אליי וזה לא שאני לא מעריכה את זה רק שאני רואה את מנקודת מבט אחרת מספיק שאני אשמע סיפור אמיתי מבן אדם זה ישנה לי את כל נקודת המבט שלי לעומת אם אני אקרא 4 ספרי היסטוריה.

למעלה