היום ב2130 בערוץ 10

m i c h a l i

New member
היום ב2130 בערוץ 10

התוכנית הבטחנו זה לזו. בנושא התמודדות ילדים עם גירושים במשפחה.

ron68

New member
מומלץ התכנית של עמנואל רוזן היום

בשעה 21.00 בערוץ 10 התכנית זה הזמן עם עמנואל רוזן בקשר להסדרי ראייה וכדומה. ראיתי רק את הקדימון (פרומו). כדאי לראות.

m i c h a l i

New member
מקפיצה כי זה ממש עכשיו ../images/Emo208.gif

התמונה כפי שהיא מצטיירת בעיניים של הילדים. עצוב וחודר כמו סכין בבטן. תגובה על התוכנית מאוחר יותר

m i c h a l i

New member
התוכנית

לא היתה קלה לצפייה (לפחות עבורי). כמות המשקעים והכעס שהילדים לוקחים איתם גם לאורך השנים היא עצומה. לא אהבתי את המשפט המסכם של קובי מידן שבו הוא טען כי ילדים למשפחות גרושות מגלות קשיים חברתיים וכביכול מתפתחים בצורה איטית יותר. יש משפחות רבות בהן הורים שנשארים יחד "בגלל הילדים" גורמים להם נזק רב יותר כשהמודל לזוגיות שהם גדלים איתו הוא של כעס ומרירות בין ההורים ולעיתים אדישות וחוסר הפגנת אהבה בין ההורים. לסיכום הפרק הראשון בסדרה, יש להישאר עם היד על הדופק בכל הנוגע לרגשות הילדים ולהתמודדות שלהם עם הגירושים. להסביר להם, לענות על שאלות שמתעוררות אצלם בנוגע לפרידה (עד כמה שניתן) לתת להם כלים להתמודד עם הרגשות שלהם ולאפשר להם להביע את עצמם גם אם לא תמיד נעים לנו לשמוע... מחכה לפרק הבא

a44

New member
רק עכשיו צפיתי בה... הקלטתי ../images/Emo44.gif

אז ככה: הכאב של הילדים שלנו אכן כואב (מזלם של אלו שילדו ללא אב ידוע -אבל להן ולילדיהן צפויות בעיות מסוג אחר, כך שגם הם לא פתורים בלא כלום...) הכאב כ"כ כואב, שלמעשה לא ניתן לנו, האמהות לעשות עימו דבר, רק להקל מעט - ולפי הכתבה, גם זה לא עוזר לילדים. אני מזדהה עם הילדה שאמרה שהיא רוצה שאביה יודה בכך שהוא אשם במצבה... אבל האם זה יקל על חייה? אני מסכימה גם עם תשובתו, שהוא מודה, אך לא יכול היה למנוע את הצעד שעשה... גם אני, כמו מיכלי, לא מסכימה עם קובי מידן שטען שלפי מחקרים הילדים לא מסתדרים חברתית ולימודית (להלן, בנותי המתבגרות... וגם חלק מתלמידי הישירים שהם ילדים להורים גרושים!)

Bavmorda

New member
../images/Emo10.gif ראיתי את הפרומו לפני שבוע

והחלטתי שלא לצפות בתכנית. לא רציתי תזכורות על החלטות כאלו או אחרות שהיה קשה לקחת.
אני שלמה עם המקום שבוא אני נמצאת היום. החודש זה היה שנה שאני גרושה . נראה לי שלפי רוח הדברים התכנית יותר מתאימה לעומדים להתגרש או לאלו שלא בטוחים איפה הם עומדים. BAV.

a44

New member
ברור שאנו שלמות/ים עם החלטותינו

התכנית הראשונה בסידרה הראתה את כאב ילדינו, שסובלים כ"כ בעקבות ההחלטות שלנו, שלהם אין שום יכולת לקחת חלק בה... הצעתי לבנותי המתבגרות לצפות בה- עד כה לא היתה הענות מצידן![ מעניין למה...

yaeltzom

New member
צריך לקחת הכל בערבון מוגבל

מאוד רציתי לצפות בתוכנית, אבל גם ידעתי עליה בדיעבד וגם אין לי כבלים, הייתי מאוד שמחה אם מישהי שהקליטה תוכל להעביר לי את הקלטת שאוכל לצפות. לאחר ששמעתי על התוכנית ביקשתי ממישהו שיספר לי על התוכן. אני קצת חוששת להסתכל על התוכנית, כי אני חושבת שכמו בכל דבר התקשורת יכולה להראות פן מסויים שאותו היא מעוניינת להציג. כמו בכל מחקר יש לקחת לדעתי הכל בערבון מוגבל, כי מנסיוני כל מחקר שיוצא, אח"כ יוצא מחקר שסותר אותו. לכן כל אחד ואחד צריך לעשות את השיקולים וההחלטות השלמות שלו, כמובן אחרי שהוא חקר ובחן את כל ההשלכות. כפי שקראתי לגבי משפט הסיכום של קובי מידן זה רק מאשר לי שלא צריך לקחת את זה ברצינות מדי, כן צריך לשקול ולצפות כל מיני תגובות של הילדים, ולנסות לקחת את כל התמונה בחשבון, אבל אין חוקים בשום דבר, אי אפשר באמת להעריך מה הנזק של הילדים, ובכלל בהשוואה למה היה הנזק שהיה נגרם להם אם לא היינו מתגרשים. לכן סומכת על שיקול הדעת של כל אחד ואחד מאיתנו, יותר ממה שהטלוויזיה מנסה להציג. סימכו על עצמכם קודם כל!

a44

New member
הקלטתי ../images/Emo70.gif איך ולאן להעביר ../images/Emo35.gif

yaeltzom

New member
שלחי לי מייל

היי, תודה רבה לך זה יהיה בסדר מבחינתך לתת לי כתובת מייל שלך, ואתן לך פרטים עלי?

למעלה