היום ב i24News ..................

אבי בן 1231

Well-known member
בתוכנית מדד גלבוע אמר המנחה גלבוע משהו שאמרתי לאישתי כבר לפני למעלה מ 15 שנה כאשר חיינו בספרד.
אז אמרתי לה שאם הייתי ספרדי ששומע בחדשות רק את הגירסה הפלסטינית
ללא הסברה ישראלית ושומע את השמאל הישראלי גם אני הייתי שונא ישראל!!
זה היה אחרי ביקור של שמעון פרס שהיה אז שר בממשלה, שביקר בבררצלונה נואם נגד הממשלה!!

אז תגידו, למה שלא ישנאו אותנו|תוהה|

jackie111

Well-known member
פשוט כי אין לנו הסברה משכנעת.

בלהרוג ולהרוס יש לנו דוקטורט
בהסברה קיבלנו תואר נכשל.

Harrington

Well-known member
מנהל
להם יש דוקטורט בהסברה, נראה שהם מקבלים שיעורים מגבלס בסיאנס.
לא צריך להגזים. הערבים ממש לא כאלה טובים בהסברה. הם שיחקו אותה עם קמפיין ההרעבה אבל ככלל, כל ישראלי או סתם כל מי שבקיא קצת בעובדות יכול לגרום להם לגמגם בשניה. הבעיה שאיש לא מחפש עובדות. בוודאי לא מראיין אירופאי. אז הם מקשקשים שטויות, איש לא בודק ואלו התוצאות.

זה אגב נובע בין השאר מהשימוש במונחים מטעים, משהו שגם בישראל מתמחים בו. כך למשל כשממשיכים לדבר על 'הגדה המערבית' או על 'שטחים פלסטיניים'. כשאתה מדבר למשל על שטחים פלסטיניים ואיש לא מתקן את השימוש המוטעה במונח הזה, ואז מספר שישראל נכנסה לשטח כזה, כל שומע יבין מזה שישראל פעלה באופן פסול. אילו היה במקום מישהו שהיה מסביר שהשטחים מעולם לא היו פלסטיניים וכו', או אז יתכן שהדברים היו נשמעים אחרת. אבל זה לא קורה (כי אף אחד בתקשורת שם לא רוצה שזה יקרה).

evglev1

Well-known member
מנהל
לא צריך להגזים. הערבים ממש לא כאלה טובים בהסברה. הם שיחקו אותה עם קמפיין ההרעבה אבל ככלל, כל ישראלי או סתם כל מי שבקיא קצת בעובדות יכול לגרום להם לגמגם בשניה. הבעיה שאיש לא מחפש עובדות. בוודאי לא מראיין אירופאי. אז הם מקשקשים שטויות, איש לא בודק ואלו התוצאות.

זה אגב נובע בין השאר מהשימוש במונחים מטעים, משהו שגם בישראל מתמחים בו. כך למשל כשממשיכים לדבר על 'הגדה המערבית' או על 'שטחים פלסטיניים'. כשאתה מדבר למשל על שטחים פלסטיניים ואיש לא מתקן את השימוש המוטעה במונח הזה, ואז מספר שישראל נכנסה לשטח כזה, כל שומע יבין מזה שישראל פעלה באופן פסול. אילו היה במקום מישהו שהיה מסביר שהשטחים מעולם לא היו פלסטיניים וכו', או אז יתכן שהדברים היו נשמעים אחרת. אבל זה לא קורה (כי אף אחד בתקשורת שם לא רוצה שזה יקרה).
זה נובע גם מכך שהאו"ם בכוונה בשתיקה או בשקרים מטפח מיתוסים כמו שקווי הפסקת הנשק של 1949 הם גבולות בינלאומיים מוכרים, שיהודה, שומרון ועזה הם שטחים כבושים ולא מתייחס לשאלות מי היה הריבון לפני ה"כיבוש" מה היה המעמד המשפטי. אז מניחים מראש שמה שכל מה שנכבש ב-1967 זה שטח כבוש וכל מה וכל השטח שהפלסטינים דורשים זה שטח שהיה להם לפני 1967 ולא רק שהאו"ם לא מתקן גם המזכ"לים שלו מקבלים את המיתוסים כמובנים מעליהם. נכון שגם התקשורת הישראלית לא מתקנת וזה חמור מאוד, אבל השתרשו הנחות שגויות כמו שהנרי מפיץ כאן כתורה מסיני.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה נובע גם מכך שהאו"ם בכוונה בשתיקה או בשקרים מטפח מיתוסים כמו שקווי הפסקת הנשק של 1949 הם גבולות בינלאומיים מוכרים, שיהודה, שומרון ועזה הם שטחים כבושים ולא מתייחס לשאלות מי היה הריבון לפני ה"כיבוש" מה היה המעמד המשפטי. אז מניחים מראש שמה שכל מה שנכבש ב-1967 זה שטח כבוש וכל מה וכל השטח שהפלסטינים דורשים זה שטח שהיה להם לפני 1967 ולא רק שהאו"ם לא מתקן גם המזכ"לים שלו מקבלים את המיתוסים כמובנים מעליהם. נכון שגם התקשורת הישראלית לא מתקנת וזה חמור מאוד, אבל השתרשו הנחות שגויות כמו שהנרי מפיץ כאן כתורה מסיני.
נכון. אבל כשהאו"ם עושה זאת, אני מתעלם כי אני לא מצפה מהארגון הזה ליותר. כשישראלים עושים זאת, ואני מדבר על אלו שמתווכנים לכך ולא סתם מעלים הצגה רל"בית לקידום הנרטיב שלהם, זה חמור בעיני פי כמה. זאת פגיעה ישירה במדינה, גם אם עסקינן באלה שברמת העקרון, עמוק בפנים, בס"ה מתכוונים לטובתה.

נערך לאחרונה ב:

evglev1

Well-known member
מנהל
כולללללם אשמים רק לא הביביסטים.
כשגויים בחו"ל קוראים את הארץ הם לא רואים בכך דעות, אלא עדויות של עדי מדינה שהיו עדים לפשעים. בשבילם טור בהארץ הוא לא טור דעה, אלא כמו שעבורינו עדות של ניר חפץ במשפט. לכן בשבילם כל עלילות הדם של עיתון הארץ הם תורה מסיני.

jackie111

Well-known member
כשגויים בחו"ל קוראים את הארץ הם לא רואים בכך דעות, אלא עדויות של עדי מדינה שהיו עדים לפשעים. בשבילם טור בהארץ הוא לא טור דעה, אלא כמו שעבורינו עדות של ניר חפץ במשפט. לכן בשבילם כל עלילות הדם של עיתון הארץ הם תורה מסיני.
אתה מנוי על עיתון הארץ?
או אחד כמו יאיר מעין.

Harrington

Well-known member
מנהל
בתוכנית מדד גלבוע אמר המנחה גלבוע משהו שאמרתי לאישתי כבר לפני למעלה מ 15 שנה כאשר חיינו בספרד.
אז אמרתי לה שאם הייתי ספרדי ששומע בחדשות רק את הגירסה הפלסטינית
ללא הסברה ישראלית ושומע את השמאל הישראלי גם אני הייתי שונא ישראל!!
זה היה אחרי ביקור של שמעון פרס שהיה אז שר בממשלה, שביקר בבררצלונה נואם נגד הממשלה!!

אז תגידו, למה שלא ישנאו אותנו|תוהה|
כל אירופאי ממוצע שחשוף רק למה שמשדרת לו התקשורת האירופאית לגבי מה שקורה בישראל ובמזרח התיכון, קל לו מאוד וכמעט מתבקש שיהיה נגד ישראל. תמיד היה כך. זה נכון אם מביאים איזשהו עלה תאנה ישראלי להתמודד ואם לאו. ראיתי שם פעם פאנל עם 6 ערבים וישראלי אחד שנדרש להתמודד. שם הישראלי היה יוסי ביילין. אז יושב אירופאי שלא מבין כלום וצופה בזה וכמו שאמרת, איך לא ישנא אותנו לאחר מכן.

פשוט כי אין לנו הסברה משכנעת.

בלהרוג ולהרוס יש לנו דוקטורט
בהסברה קיבלנו תואר נכשל.
זה מצב שקיים כבר עשרות שנים. אין לו שום קשר מיוחד לאירועי התקופה.

למעלה