היום ב"הארץ"

rigoletto111

New member
היום ב"הארץ"

אלמונים שהגיעו לבית כנסת ברחוב לואי מרשל בבני ברק איימו לתקוף את אחד מעובדי עיתון "השבוע" . המתפללים במקום סוככו עליו ... הללו לא ויתרו בקלות וגרמו נזק לדלת ולחלונות בית הכנסת ... (והקטע הכי משעשע:) החסידים כעסו על כתבה שפורסמה ב"השבוע" בגנות מעשי אלימות שיוחסו להם. בקיצור, מי שיאמר שאנחנו אלימים נפרק לו ת'צורה. <"אם פגע בך מנוול זה מושכהו לבית המדרש" ומאז בתי המדרש מלאים מנוולים ...>
 

מוטלה1

New member
כנראה הכוונה לרחוב מהרש"ל

כשעשיתי חיפוש בוואלה אחר רחוב לואי מרשל, הוצג בפני רחוב מהרש"ל. אם כי עד כמה שאני זוכר, ברחוב מהרש"ל, יש בית כנסת של שטפנשט, יוצאי מעלות התורה וכו'
 

מוטלה1

New member
אגב, אם אתה כבר מעיר לעיתון הארץ

כדאי שתעיר את עיניהם, מיהו בדיוק אשר צוקרמן. מדובר באדם, שהפרקליטות רצתה להעמיד לדין על הסתה לרצח רבין. עורך עיתון שלוח רסן שלא בחל בכינויים קשים, גם לאחר מכן בתקופת ממשלת ברק.
 

rigoletto111

New member
לא בחל בכינויים? צריך לקרוע אותו

לשבור לו את העצמות, אם הוא מעז להשתמש בכינויים קשים! שיהיה פה סדר! ועוד העז לפגוע באדמו"ר כדורי רבנו הקדוש רבין זצוקל"ה, עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו. ואימרו אמן . ורגע ברצינות : אם לפרקליטות היה משהו עליו בעניין רבין, תסמכו עליה שהיא לא היתה מהססת לשנייה... בשיטת גלאט-כושר ברקוביץ' ... מוטל'ה - צא מצורת החשיבה החרדית. מותר לצוקרמן לחשוב אחרת מהרבנים החרדים. וגם אחרת ממך. ואפילו "לא לבחול בכינויים קשים". ולא צריך להגיד אותו לגננת.
 

מוטלה1

New member
מותק

דווקא כדי לא להתלהם לא רציתי להזכיר את ביטוייו כמו כן אני לא זוכר במדוייק ולא רציתי לעמוד לדין על הוצאת לשון הרע אבל אתה כל כך רוצה אז כדי לא לאכזב אותך רק אצטט 20.9.2002 החילוניים הם מכונות בשר מאת דרור, אתר חופש בכתבה שפורסמה באתר "ynet", מצוטט מאמר מהעיתון החרדי "השבוע". כך נכתב ב- ynet: מן המפורסמות הוא שכשהחרדים רוצים להביע סוג של אמפתיה לחילונים הם מכנים אותם "תינוקות שנישבו". השבועון החרדי "השבוע" בחר בגיליונו האחרון בהגדרה החריפה יותר - "מכונות בשר", כמאפיינת את החילונים. במדור "תשעה קבין" אשר מופיע בעיתון בלא חתימה, אך מיוחס לעורך העיתון אשר צוקרמן, נכתב כי "אחת הרחמנויות על החילוני בן זמנינו היא אובדן החג. הוא יכול לזלול קישקע ולערות לתוכו כמויות של טשולנט וקניידלעך... אבל את החג הוא לא יקבל בתוך עטיפת נייר הכסף. זה לא. הדבר שיישאר מהחילוני הזה בן זמננו הוא מכונת בשר, כזאת שטוחנת וטוחנת וטוחנת... לא נעים, אבל באמת זה מה שיש". כותב המאמר קורא לציבור החרדי לרחם על החילוניים במקום להתווכח איתם וקובע "רחמנות היא הנשק הטוב ביותר המוכר בסביבה. אם אתה מרחם על מישהו הוא כבר לא יוכל לשלוט עליך, כמו שקורה עכשיו". עורך "השבוע" אשר צוקרמן הסביר כי הכינוי "מכונת בשר, כזאת שטוחנת וטוחנת וטוחנת" הוענק על ידי עיתונו לחילונים "כדי להדגיש את העובדה שהאיש החילוני הוא חסר אידיאלים" וביקש להבהיר כי "מכונת בשר זה לא תואר אלא תיאור מצב של חומרנות". צוקרמן הוסיף בקשה לעיתונות הוגנת ואמר: "אם אתה כותב על זה, תתקיף אותי כמה שיותר. מה אכפת לך? בציבור שלי זה טוב לי, ובציבור שלך זה טוב לך". אפשר לעיין גם כאן אזהרה לשרון
 

rigoletto111

New member
נו טוף. זה אופייני לכלל המסר החרדי

אז מה החידש כאן? אגב, בעיני "תינוק שנשבה" הרבה יותר מעליב מ"מכונת בשר". בייחוד כשהוא בא מפי אנשים שהשכלתם מקבילה לזו של ילד בכיתה ג', אבל הם חושבים שמי שלא בקיא בהלכות בית הכסא זו סוג של בורות נוראה.
 

מוטלה1

New member
מכיון שהקישורים שהבאתי נמצאים באמצע

קטע כדי לא להלאות הקוראים אצטט אותם http://news.hydepark.co.il/hydepark/topicarc.asp?topic_id=250418 ציטוט מתוך כתבה בהארץ של שחר אילן אזהרה לשרון לעורך העיתון החרדי אשר צוקרמן, החותם א. ארצי, היתה לפני שבועיים אזהרה לראש הממשלה. "הטפלון לא היה עמיד בפני כדורים", הזכיר לשרון בכותרת בטורו "תשעה קוין". "שרון צריך לדעת", כתב צוקרמן, "כי לא לעולם חוסן ולא הוא בעל הבית על המתרחש. גם רבין בשעתו הוגדר כטפלון אבל לימים התברר שהטפלון, שאולי היה עמיד בפני דעת הקהל, לא היה עמיד בפני כדורים והעובדה היא עובדה. האיש חוסל בצורה כה משפילה בכיכר, ועוד בידי יהודי וזה בטוח". צוקרמן מעדיף להשאיר את שרון באי-ודאות בנוגע לשיטת החיסול הצפויה: "אז זה היה כדורים. היום זה יכול להיות משהו לא צפוי אחר. וזה יכול להיות גם משהו מאוד פוליטי כמו הידרדרות בבחירות. העיקר שלא לעולם חוסן". "השבוע" הלאומני והגזעני הוא עיתון בעל ניסיון עשיר בהסתה. בשנה שקדמה לרצח יצחק רבין ניהל נגדו השבועון החרדי מסע הסתה חסר גבולות. צוטטו בו התבטאויות על כוונות לרצוח את רבין, לעתים בלי שום הסתייגויות. בין היתר נכתב כי יש להעמיד לדין את רבין ולהוציאו להורג או לאשפזו בבית משוגעים. העיתון גם כינה את רבין "יודנראט" ו"קאפו". אחד המוטיווים החוזרים במסע ההסתה הזה היה האשמה בבגידה. עניין מיוחד יש היום בראיון שקיים צוקרמן עם חבר הכנסת אז אריאל שרון. בין היתר אמר שם שרון על תהליך השלום שהובילה ממשלת רבין: "זה יותר חמור ממה שעשה פטאן", כלומר, הוא לא רק השווה את מעשי רבין לשיתוף פעולה עם הנאצים אלא טען שהם גרועים יותר. עוד אמר: "קשה להגיד בגידה על יהודים, אבל באשר לתוכן אין הבדל". שרון גם הבהיר: "אני לא אומר את זה בהתפרצות". כראש הממשלה מינה שרון את הכתבת הפוליטית של העיתון, רבקה פאלוך, ליועצת לענייני חרדים. בעקבות תחקיר על "השבוע" שפורסם ב"הארץ" נסגר העיתון לכמה שבועות על ידי המו"ל הקודם, בנובמבר 95', אבל נפתח מחדש בעזרת משקיע אחר. ידו של החוק קצרה מלהתמודד עם פרסום התועבה הזה. העיתון מודפס ב5,500- עותקים. כמות המודעות בו קטנה מאוד. עם זאת, קשה למדי להבין איך כרוז ההשמצה הזה המחופש לעיתון זוכה למודעות מגורמים ממשלתיים כמו משרד הפנים והמוסד לביטוח לאומי. מתברר ש"השבוע" ממשיך להשתמש בראיונות לצורכי הסתה גם כשהיא מכוונת נגד שרון. הפעם המרואיין הוא ברוך מרזל. יותר משמרזל עצמו השתלח בשרון עשה זאת המראיין בשאלותיו. הראיון, אגב, אינו חתום, אבל הסגנון מזכיר להפליא את כתיבתו של צוקרמן-ארצי. כך שואל המראיין את מרזל: "אתה מאשים את שרון באחריות לרצח בחברון, שידיו של שרון שפכו את הדם הזה ויש לו דם על הידיים". עוד הופיעו בשאלות המשפטים: "אתה אומר בעצם שהוא ציני להדהים ודם יהודי אינו מדבר אליו"; "אתה מציג דמות של פוליטיקאי מושחת שמנסה להונות את הציבור כשהוא עושה מהלכים שהוא עצמו יודע שהם מסכנים את קיום ישראל". ואילו מרזל אומר: "אילולא השיקולים הפוליטיים של שרון, 12 מאנשינו היו היום בחיים"; "אצל שרון זו הקדנציה האחרונה שלו. אין לו מה להפסיד. הוא יחפש רק דבר אחד, את כרטיס הכניסה שלו ל'היסטוריה' וימכור את כולנו כדי לקבל פרס נובל לשלום"; "היום הסכנה הוא שרון ויש לעצור אותו כי הוא מסכן את חייהם של אלפי יהודים". ההסתה אמנם חוזרת אל שרון כבומרנג, אלא שמדובר בהשתלחות חמורה נגד ראש ממשלת ישראל. מתברר שלמרות רצח רבין, הדמוקרטיה הישראלית עדיין לא למדה להגן על עצמה מפני תופעות כצוקרמן. מספק אותך?
 

rigoletto111

New member
בנושא ההסתה זכית (בצדק!) במילה

האחרונה ובאמת היא מגעילה. רק רציתי להעיר שההתקפה הנוכחית על קאופמן היא לא בגלל שדיבר נגד רבין אלא בגלל שתמך במרזל ולא במפלגה חרדית, ומבחינת החרדים זה בלתי נסלח לגבש עמדה עצמאית.
 
"השבוע" זה "השבוע בירושלים"

וקול העיר בבני ברק, וכו' זה הכוונה? איזה עוד השבוע יש? האאאאאאאאאא, השבוע זה המקבילה של העיתון משפחה? מה הוא מתפרסם רק ב5500 עותקים? למישהו יש מושג בכמ עותקים מתפרסם העיתון "משפחה"?
 
בלי דם זה לא מכות../images/Emo122.gif../images/Emo67.gif

או כמו שאמא שלי אומרת: מי שלא אוהב אותי פעם אחד, אני לא אוהבת אותו עשר פעמים!
 

פילומלה

New member
הרגת אותי../images/Emo6.gif

אני ואמא שלך למדנו באותו גן... כנראה
 
יש לך סימני נשיקות על הלחיים?|נשיקה

אם לא אז אין מצב. ככה זה פולניות. אי אפשר איתן, ואסור להרוג אותן..
 
למעלה