היום בתפוז
7.12.04

היום בתפוז ../images/Emo43.gif 7.12.04

היום ב-16:00 יתארח מומו מהדב, מנהל סניף החברה להגנת הטבע בת"א בפורום החברה. אתם מוזמנים לכתוב לו שאלות
ב-20:00 יתארח פרופ' עוזי אורנן בפורום תרבות עברית ויענה לשאלותיכם. שרשור השאלות נפתח.
ולקינוח, הערב ב-22:00 תגיע שירי מימון ל-blogtv כדי לענות live לשאלותיכם, לרגל צאת הסינגל הראשון שלה: "עד שתבין אותי". שאלות לשירי מימון

odedee

New member
המממ

ענין של טעם, כמובן, דווקא היום יש משהו מענין מאד (לדעתי), וזה האירוח של עוזי ארנן ב"תרבות עברית". תיכף הולך לקרוא את זה

odedee

New member
והנה

אם לא היו מפרסמים לנו את האירוח, לא הייתי מוצא את זה

tommer28

New member
נכון

זה עניין של טעם, ואני אפילו לא טורח לקרוא מה כתוב בהודעות האלה כי בדרך כלל מדובר בכל מיני ידוענים ישראלים יד שניה שאין לי איתם ולא כלום או בכל מיני פורומים מוזרים שעולים לאוויר שרק משמותיהם אני מאבד כיוון. אבל אתה צודק, אולי צריך להיות יותר מקבל (רצפטיבי) להודעות האלה. אז... נהנת מהאירוח של עוזי אורנן (יש לכתוב עם ו על פי האירוח)? האם אתה תומך בתנועה הכנענית? והאם אמסלם הומו?

ronnl

New member
אני לא יודע על אמסאלם

אבל אני כן יודע, (אם תסתכל בהודעת המנהל תראה)שאפילו אאוטינג אסור כאן אז כנראה שאסור להביע גם דעה כאן אם מישהו כן או לא או הומו או בכלל על אאוטינג למשל אסור כנראה גם לדבר כאן

ronnl

New member
ואגב

מה שלא מובן לי בכלל למה לא לתת לחברי הפורום להחליט על מה לכתוב או לא זה פורום הבנוי (אני מקווה) מאנשים בוגרים, מבוגרים היכולים להחליט לבד על מה לכתוב או לא?? שנית למה אסור לדבר על נטיות מיניות של אנשים? הרי רק עכשיו,ניצח נשיא בארצות הברית שבעצם מפלה אותך באופן ברור(גם ארנולד המושל בקליפורניה אותו הדבר) בנושא של נישואין למשל רק בגלל שאתה הומו ואתה רואה שהרבה נוטשים לטובת קנדה... וכנראה שבמהלך ה4 השנים הקרובות גם תראה שינוי בחוקה ! אין מנוס מלדבר על נושאים שכאלה כי זה חלק מחיינו ומשפיע על חלקנו אי אפשר להתחמק מזה

tommer28

New member
מה שלא מובן לי

קודם כל, איך אתה חושב שזה קשור באיזושהי מידה רחוקה למה שכתבתי והאם אתה מבין את ההקשר של השאלה האם אמסלם הומו (צריך לקרוא את כל השירשור ואת הקישורים הנלווים כדי להבין). ושנית, מה עכשיו העניין הזה עם הפורום הדמוקרטי עוד פעם? זה היה פה עד עכשיו, לא היה פה מנהל - היה שלטון העם למען העם ע"י העם. לומר את האמת? לא משהו... עדיף שיהיה לפורום מנהל וטוב שעודדי בא ויהיה לנו קצת סדר שלום ובטחון. לסיום, אתה אולי אדם מבוגר שיכול להחליט ולכן החוק הזה אף פעם לא יופעל נגדך. הוא כן יופעל נגד מי שלא יודע איך להתנהג פה. ולהמחשה אני אתן לך דוגמא - בחוק המדינה שבה אתה חי כתוב שרוצח צריך להענש (במאסר למשל), החוק לא יופעל נגד מי שאינו רוצח (אתה למשל). אבל יש לו נחיצות בספר החוקים, כי יש אנשים שרוצחים על אף שזה אסור... קפיש?!

odedee

New member
רון

הכוונה באאוטינג היא דיון בנטיה מינית של אדם ספציפי שלא הצהיר עליה ברבים. כך למשל אסור להודיע שמוישה זוכמיר (מקווה שאין מישהו בשם הזה...) שגר בעיר זו וזו ברחוב כך וכך ומס' הטלפון שלו הוא XXXXXXXX הוא קרוס-דרסר. נראה לי מובן מאליו למה זה אסור, וזה אסור בכל הפורומים, לפי תקנון תפוז, רק הבלטתי את זה. בהחלט אפשר (ורצוי) לדבר על נשיא ארה"ב או מושל קליפורניה ועל נושא נישואין גאים! הכוונה היא רק לא להוציא אנשים מהארון כנגד רצונם, ולא לפרסם פרטים אישיים אחרים על אנשים (כגון שמי שקורא לעצמו פה בניק X שמו בחיים הוא כך וכך) כי זו פשוט עבירה על חוק הגנת הפרטיות. לגבי אמסלם, תקרא את השרשור שלינקקתי אליו... לא דנים בו בנטיה של אמסלם, שלי ממש אין מושג מהי והיא גם לא מעניינת אותי. "אמסלם הומו" מזמן הפך לקלישאה והדיון הוא בכלל לא באדם ספציפי, אלא בשאלה האם לקרוא למישהו הומו זה בסדר או לא. וכמובן, התשובה תלויה את מי תשאל. שמתי לב שבפורומים הגאים אנשים קוראים זה לזה "יא הומו", אז אני מניח שזה כבר נחשב פוליטיקלי קורקט

ronnl

New member
עודדי

הכוונה של האאוטינג ידועה לי מימים ימימה זה לא חדש.... גם התקנון ידוע וברור ומובן גם לא חדש לא צריך להבליט כל דבר לדעתי. מי שמשתתף/פת בקהילות של תפוז גם מסכי/מה באופן מלא לתקנון של האתר אחרת הוא או היא לא היו כותבים באתר. ומי אמר שהכוונה כאן היא להוציא אנשים מהארון? (שלא לדבר על כך שבכלל שבשנת 2004 כמעט 2005 המושג הזה חייב להעלם מהעולם ) או לפרסם פרטים אישיים? והבנתי את נושא הדיון אני לא דפוק ולא חושב ש"הומו"היא בכלל קללה היא מילה המצביעה על דרך חיים שלך או שלי או של כל הומו כמו המילה "סטרייט" האם המילה סטרייט היא קללה? ברור שלא אז למה בכלל השאלה עולה בכיוון ההפוך ועוד כאן?

odedee

New member
אני שמח שאנחנו מסכימים.

השאלה לא עלתה כאן אלא בפורום תרבות עברית, והדיון שם נראה לי מענין. אם יש אנשים שעדיין חושבים שהומו זה כן קללה (ויש כנראה, כי לא נראה לי שהם קוראים "אמסלם ההומו" כמחמאה), אפשר להגיב להם - או לפחות לזכור שהאנשים האלה קיימים גם אם הם לא חברים קבועים בפורום שלנו.

ronnl

New member
אם כבר בוא אגיד לך כך

לדעתי יש כאן כמה נקודות את האמת אם אני חושב על זה: 1)אמסלם מכיר את עצמו, הוא בטוח יודע אם הוא מעדיף גברים או נשים, או את שני המינים. אם זה היה נכון או לא ואם הוא היה חכם מספיק, הוא לא היה עושה מזה רעש וממשיך הלאה... הוא כנראה בארון ומפחד מהצל של עצמו וכמובן צל הקריירה שלו למשל ואלה היו הסיבות למהומה הגדולה עם התביעה 2) את האמת ? לא אכפת לי הם הם קוראים "אמסלם ההומו" כמחמאה או לא לפעמים לא כדאי להגיב אבל, אם הם היו נכנסים לכאן למשל ומפתחים את השיחה הזו כאן אז תאמין לי היה לי מה לומר בנידון אין לי שום עניין לפתח את השיחה הזו דווקא שם

tommer28

New member
ואני חשבתי שאת מתעניינת ב|כדורגל|

אמסלם הוא כוכבן כדורגל ישראלי (בית"ר ירושלים כמדומני, אבל לא הייתי שם על זה כסף)

ro99

New member
כדורגל ישראלי זה אוקסימורון ../images/Emo3.gif

רק בפורום של הומואים אני מעיזה להגיד כזה דבר...

een ogenblik

New member
למה?

כלומר הקביעה בכותרת מוצדקת לחלוטין, אבל למה החשש לומר זאת בגלוי? אני אומרת זאת ללא בעיה בכל קהל גברברים ישראלים. בינתיים עוד לא הורידו את ראשי. מנסים לספר לי שאיני מבינה בכדורגל, אבל בדרך כלל הם מתחרטים די מהר על פתיחת פתח הזה עבורי.

אבא גאה

New member
רציתי לספר לכם משהו שקרה לי פעם

התחלתי עבודה חדשה כפקיד קבלה בבית מלון יוקרתי בת"א. בא איזה איש ואמר :"שלום יש לי הזמנה כאן" "מה שם המשפחה שלך בבקשה"? הוא היה בהלם (די אמיתי) "אתה לא יודע מי אני"? "לא, אני חדש כאן אני לא מכיר את כל האורחים של המלון" ואז הוא אמר את שם המשפחה שלו, "רביבו" (כבר אומר שזה לא היה רביבו
) אני (אחרי חיפוש במחשב) "אני לא מוצא, רביבו מה שם פרטי"? הוא:"אתה רציני? אתה לא יודע מי אני"? "לא" "חיים רביבו, עכשיו אתה יודע מי אני"? אני:"עדיין לא" (אני די נבוך יש לציין, הייתי בטוח שהוא הולך להגיש שהוא אבא שלי או משהו כזה). בקיצור - זה כמה שאני מבין בכדורגל

ro99

New member
אפילו אני יודעת מי זה חיים רביבו

ואני כמעט 25 שנה בחו"ל. אבל זה לא חוכמה, כי הוא שיחק בספרד ועוד...

odedee

New member
ברור

כי רק פה הקוראים לא מבינים על מה לעזאזל את מדברת. מה את מנסה לרמוז בין השורות? שהומואים לא מבינים בכדורגל (נכון!), שהומואים מגלים סובלנות לדעות המיעוט (נכון!) או שבישראל לא יודעים לשחק כדורגל (ולגבי זה אני אשתוק כי אני הומו וכאמור לפי הנחת היסוד לא מבין בזה כלום)?

למעלה