היום בתפוז
20.12.04

Wing Chan

New member
גם אני מאמין בחופש ביטוי

אבל יש מה שניקרא כבוד. קצת כבוד לעבר, קצת כבוד למה שעשו לעם שלנו לפני 60 שנה, קצת כבוד לניספים ולניצולים שהולכים ומתמעטים עם כול יום שעובר. חופש הביטוי אכן מאפשר להם לעשות את זה, אבל מה זה מראה על האנשים? שהפנאטיות המטומטמת שלהם גורמת להם לזלזל בעבר. לקורא לחיילים ששומרים עליהם נאצים, זה לא חופש ביטוי. לשים על עצמך טלאי כמו בשואה, זה גם לא חופש ביטוי, מצטער. זה זילזול טהור. הם רוצים חופש ביטוי? יש אינספור דרכים לעשות זאת. אבל הם בחרו ללחוץ על פצע רגיש ובחרו בשואה. ניפגשתי לפני כמה זמן עם מספר ניצולי שואה, ותאמין לי, שבחיים שלי לא ראיתי אותם כלכך מאוכזבים (וכועסים) מהעם הזה. חלקם הקטן מאוד שאפילו בעד ההתנחלויות (רובם לא) הזדעזע עד עמקי נשמתו.

python 4

New member
חופש ביטוי או לא..

המתנחלים נאבקים פה בראש ובראשונה על דעת הקהל - ואת זה צריך לעשות בחוכמה, לא בטמטום. המתנחלים שלבשו טלאי כתום ירו לעצמם ברגל, לדעתי.

Wing Chan

New member
../images/Emo45.gif

למשל, יש לי חברים ימניים קיצוניים, שאפילו בעד א"י השלמה, כביכול (אפילו שהם יודעים שזה בחיים לא יקרה), שאיבדו כול טיפת כבוד שהיה להם (והיה להם הרבה) לאנשים האלה.

PiKa Bu

New member
בוא אני אדגיש לך כמה דברים...

חופש ביטוי? יש להם זכות לזלזל בהיסטוריה של העם שלהם עצמו? זה זכות? זה מגעיל! פשוט ככה, ואין לנו מה להיות כמוהם, בוא אני אספר לך משהו. כל המורים וכל המבוגרים, כביכול, מדברים על כמה שהנוער שלנו לא מחובר להיסטוריה ולא יודעים על השואה וזה עצוב, אבל מה אתם רוצים שנחשוב? שבשואה באו חיילים והזיזו מיקומים של אנשים ממקום למקום בשביל שלום? זה מה שהיה? זה אפילו לא מתקרב ברדיוס של 215325 ק"מ למה שהיה שמה. שים לענת שהגיבה לך היא פשוט הוציאה לי את המילים מהפה. ובקשר למדמן2, אתה בושה לארץ, פשוט ככה, את מחזיק דעות שאתה לא מבין אותם בכלל, ומדבר שטויות.

GingerBread Man

New member
תגובה לכולם

אני מסכים עם כולכם. אני חושב שזה טפשי, אטום ,פרובוקציה זולה ומאוד פוגעת. לענת - סבא וסבתא שלי שניהם ניצולי שואה ושניהם היו במחנות ובמקומות הכי נוראים שיש. הייתי במסע לפולין ואני מבין את מלוא החומרה של העניין. עדיין, למרות שההשוואה לא במקום, היא לגיטימית. היחידים שיכולים לשלול את הלגיטימציה למעשיהם הם המתנחלים עצמם. כמו שאמרתי אני מאמין בהגבלות מאוד מינימליות של חופש הביטוי, רק כאשר הוא עובר על החוק וכאשר הוא פוגע בצורה משמעותית באחרים.

Witch Child

New member
אתה פשוט לא מבין!

חופש הביטוי כאן פוגע בצורה משמעותית באחרים! בניצולי שואה שכל המשפחה שלהם נספתה בשואה והם במקרה ניצלו כי הם הסתתרו באיזה בור עלוב באדמה! זה פוגע בהם! אני בטוחה שסבתא שלי, ניצולת שואה, היתה מוכנה בכיף להתחלף עם האנשים האלה ושזאת תהיה הבעייה שלה!

GingerBread Man

New member
בגלל זה מועצת יש"ע נתנה הוראה

לא לענוד את הטלאים. אם אני לא טועה, בין המתנחלים ששמו את הטלאי הכתום היו גם כמה ניצולי שואה.

La Gamba

New member
צק צק צק עומר

אתה אמור לדעת שהצבא לא מפנה אותם, אלא המשטרה.

למעלה